Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40 felett szülni felelőtlenség...

40 felett szülni felelőtlenség szerintetek?

Figyelt kérdés
Ha valaki 40 felett szül, akkor szerintem megvan annak az esélye, hogy csak 20 éves koráig tudja elkísérni a gyermekét az életben, ha szerencséje van, 25 éves koráig. Pedig egy 25 éves ember, a mai világban még ha tudatos és talpra esett is, valahol még mindig "gyerek" olyan értelemben, hogy szüksége van a szüleire, ha nem is anyagilag, de hazamenni hozzájuk, mindenképpen.Lehet erre már nem lesz lehetősége.... Plusz, ha ő is gyermeket vállal, akkor nagy az esélye (persze lehetnek kivételek, hogy elél valaki 80 felett is), hogy az ő gyermekének már nem lesz nagyszülője, pedig szerintem amit egy nagyszülő adhat, az fontos egy ember életében. Szóval ok. Lehet szülni 40 felett, 45 évesen is, de szerintem ezekbe bele kell gondolni. Van egy ismerősöm, akik bevállalták a babát 43 éves az anyuka és sem a részéről, sem pedig a párja részéről nincsenek már szülők, a gyermeknek testvére nem lesz.... Nagyon unalmas, ingerszegény életet jósolok a kicsinek később, akár kamasz korában is, hogy alig vannak családtagjai, felnőtt létére meg nagy valószínűséggel teljesen egyedül áll majd az életben. Ebben a Világban pedig nagyon kellene a biztos hátország, az érzelmi biztonság, amit csakis a család adhat meg. Ebbe nem gondol bele senki? Mert ok, hogy azt mondják, hogy egyedül is meg kell oldania annak a 20 évesnek a problémákat, na de tényleg ezt kívánják neki, hogy totál magányos legyen? Mi erről a véleményetek?
2016. szept. 2. 11:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
84%

De igen, kérdező kritizáltál, ítélkeztél, és egyáltalán nem voltál udvarias! Úgy írsz és gondolkozol, mintha te lennél minden titkok tudója!

Hány éves vagy? Hány gyereket szültél, és mikor?

2016. szept. 2. 15:02
 22/24 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon sajnálom, ami történt, őszinte részvétem!! Erős vagy, hogy kitartasz, sok erőt kivánok Neked tiszta szivből!!! Utolsó előtti: Az elsőt 31 évesen szültem, és csak egy van. Egyedül nevelem, tehát nekünk valóban ingerszegény az életünk. A kérdésemet nem megitélésből irtam ki, hanem ismerni szerettem volna mások hozzáállását ahhoz, hogy mire lehet számitani, ha valaki 40 felett szül, hisz én is szeretnék még egy gyermeket, de sajnos még nincs párom hozzá.... Az édesanyám 59 ves és rákos, apukám alkoholista és postás volt. Azt hiszem én állok a legtávolabb attól, hogy valakit megitéljek, nem is szoktam, detudom, vannak emberek, akiknekfájnakdolgok és akkor inkább visszatámadnak a véltsérelmük miatt. Én ezeket meg tudom érteni és sajnálom. Azoknak, akik viszont nyugodt, higgadthangnemben kifejtették a véleményüket, hálásan köszönöm. Kicsit bele vagyok már csavarodva a dologba, mert meg akarom oldani a helyzetemet, de megy az idő..... Egyre kilátástalanabb minden. 39 éves vagyok.
2016. szept. 2. 16:30
 23/24 anonim ***** válasza:
71%

Hát meg ne haragudj,de a kezdő meg az utolsó bejegyzésed ég és föld.Ahogy kezdted valóban az jött le,hogy töményen ítélkezel.

"Ebben a Világban pedig nagyon kellene a biztos hátország, az érzelmi biztonság, amit csakis a család adhat meg. Ebbe nem gondol bele senki?"

Na pl egyedülálló anyaként ezt te sem teljesen tudod megadni,de mégsem ítélkezik senki.Mert van olyan hogy valaki egyedül nevel,de másnak meg úgy alakul hogy 40 évesen szül.Ennyi.

2016. szept. 2. 16:37
 24/24 anonim ***** válasza:
87%

Pedig de, kritizáltál es ítélkeztel, kérdező. Akartam irni par dolgot (41 evesen szültem az elso gyerekemet es testvért is szeretnénk neki ), de annyi butaságot irtal, hogy nincs kedvem, a lényeget a többiek ugyis leírtak.

17-es: a masik ket gyereked hány eves korodban szuletett?

2016. szept. 2. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!