Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40 felett szülni felelőtlenség...

40 felett szülni felelőtlenség szerintetek?

Figyelt kérdés
Ha valaki 40 felett szül, akkor szerintem megvan annak az esélye, hogy csak 20 éves koráig tudja elkísérni a gyermekét az életben, ha szerencséje van, 25 éves koráig. Pedig egy 25 éves ember, a mai világban még ha tudatos és talpra esett is, valahol még mindig "gyerek" olyan értelemben, hogy szüksége van a szüleire, ha nem is anyagilag, de hazamenni hozzájuk, mindenképpen.Lehet erre már nem lesz lehetősége.... Plusz, ha ő is gyermeket vállal, akkor nagy az esélye (persze lehetnek kivételek, hogy elél valaki 80 felett is), hogy az ő gyermekének már nem lesz nagyszülője, pedig szerintem amit egy nagyszülő adhat, az fontos egy ember életében. Szóval ok. Lehet szülni 40 felett, 45 évesen is, de szerintem ezekbe bele kell gondolni. Van egy ismerősöm, akik bevállalták a babát 43 éves az anyuka és sem a részéről, sem pedig a párja részéről nincsenek már szülők, a gyermeknek testvére nem lesz.... Nagyon unalmas, ingerszegény életet jósolok a kicsinek később, akár kamasz korában is, hogy alig vannak családtagjai, felnőtt létére meg nagy valószínűséggel teljesen egyedül áll majd az életben. Ebben a Világban pedig nagyon kellene a biztos hátország, az érzelmi biztonság, amit csakis a család adhat meg. Ebbe nem gondol bele senki? Mert ok, hogy azt mondják, hogy egyedül is meg kell oldania annak a 20 évesnek a problémákat, na de tényleg ezt kívánják neki, hogy totál magányos legyen? Mi erről a véleményetek?
2016. szept. 2. 11:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Az élet arról híres, hogy fittyet hány a statisztikákra.

Én az elmúlt négy évben négy barátot/ismerőst veszítettem el, mindegyik rákos lett, és egy kivételével mint 40 alatti anyuka/apuka volt (a negyedik negyven-egynéhány, szintén kisebb gyereket hagyva hátra).

Nekem van testvérem, de nem szoros a kapcsolatunk, mondhatni felszínes. Külföldön él a családjával, évente egyszer találkozunk.

Ettől még nem vagyok magányos, van férjem és gyerekeim és barátaim is.

A barátnőm kései gyerek volt, apukája 50 felé járt, amikor született, 84 évesen még a hátán lovagoltak az unokák.

Lehet hogy vannak statisztikák, de az egyes családok élete ettől még nagyon eltérhet, és el is tér sokszor.

Az, hogy milyen fizikai adottságokkal rendelkezünk, csak részben kiszámítható.

Nekem a 33. szülinapomon azt találta mondani egy orvos, hogy olyan a gerincem, mint egy 60 évesé.

Akkor hogy is van ez?

Szerintem az élet annál sokkal kiszámíthatatlanabb, minthogy bármire is lenne garancia.

Próbálhatjuk bebiztosítani magunkat, de jöhet bármi, a természeti katasztrófától, háborútól, anyagi csődtől vagy betegségtől kezdve BÁRMI, ami felborítja a mégolyan jól eltervezett kis életünket.

Úgyhogy az a véleményem, hogy érdemes a szívünkre hallgatni, hogy mikor vállaljunk gyereket és kivel, és azt sem szabad elfelejteni, hogyha "természetesben" gondolkozunk, akkor a biológiai óránk a megmondója annak, hogy meddig tudunk gyereket vállalni, mégpedig egészen klimaxig, amíg megfogan.

Ez régen sem volt máshogy.

2016. szept. 2. 13:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenki megmurdelna 60 évesen nem tartana itt a nyugdìjrendszer.

Sokkal nagyobb a baj ott ahol 20 évesen a 3. vagy épp a 4. gyereket szülik a semmire. Ott szerinted a putriba milyen hàtorszàga van egy gyereknek?

Nagyon kifordìtottad ezt az egészet. Normál körülmények között 25-35 év között szül az àtlag. Aki 40 felett annak oka van, késői pàrkapcsolat, meddőségi gondok, vagy többedik gyerek.

Amúgy meg Czeizel mondta jól, aki 40 felett szül annak nagyon kell örülni, hiszen ìgy sem születik meg egy csomó gyerek.

2016. szept. 2. 13:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne az ? Rengeteg embert ismerek, aki 40 felett szült. Teljesen egészséges minden gyerek és nincs rossz kapcsolata a szüleivel. Egy ember pedig normális esetben nem 60 évesen hal meg. Egy 20-30 évest is bármikor meghalhat. Pl. elüti egy autó. Aki kicsit is ad az egészségre, legalább 80 évig él. De nekem 102 éves rokonom még hobbiból fut. Sosem hagyta el magát és nem nyavajgott előre hülyeségeken. Egészségesen táplálkozik, nem szenvedélybeteg (pl. cigi) és nem pesszimista.
2016. szept. 2. 13:12
 14/24 anonim ***** válasza:
86%

"Az a véleményem, hogy igenis sokat hozzátesz egy nagyszülőnél eltöltött nyár"

Valóban. Tegyük fel, hogy 25 évesen vállal gyereket valaki, és már a szülei is hasonlóan tettek.

Akkor a nagyszülő javában dolgozik még 12-15 évet, mikor a kisunoka érkezik, tehát szó sincs nagyinál eltöltött nyárról, hiszen a nagyinak is 2 hét szabadsága van.

Tehát ha a te mondatodat értelmezzük, akkor ha a nagyszülő 25 évesen vállalt anno engem, akkor én csak 40 fele vállaljak, mert különben nem lesz segítségem, megfosztom a gyerekemet a nagyinál töltött nyaraktól.

Érzed az ellentmondást?

2016. szept. 2. 13:33
 15/24 anonim ***** válasza:
72%
A mi családunkban az lenne, a nagyszüleim 53-60 éves koraik között haltak meg sajnos, szép is lett volna, ha egy gyereket is hagynak hátra... Ahol 80 évig élnek az idősek, oké. Párom anyja 35 évesen szült, így is meg van győződve róla, hogy a második fiától már nem fog unokát látni.
2016. szept. 2. 13:37
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem kritizálok, csak feltettem egy szerintem eléggé udvariasan és szépen megfogalmazott kérdést, ami engem érdekel. Téged megérintett, mert te is későn szültél. Elhiszem. Én csak kérdezek, nem ítélkezek, szeretném körbejárni a témát. Ne támadj, mert nem ítélkeztem. Lehet, hogy fáj neked, de ez nem az én problémám. A többi válaszolónak nagyon köszönöm az együtt gondolkodást! : )
2016. szept. 2. 13:39
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

Nem.

Az anyám 40 éves volt, amikor szült (még a hetvenes években) és képzeld, nem halt meg 20 éves koromban. És nagyon hálás vagyok amiért bevállalt, mert cseppet sem ingerszegény és tartalmatlan az életem, pedig még testvérem sem lett. Viszont nagyon sok szeretetet, törődést kaptam a szüleimtől, szuper gyermekkorom volt, rengeteget foglalkoztak velem és hozzásegítettek ahhoz, hogy elérjem a gyermekkori álmaim többségét.

Én is 38 évesen szültem az elsőt, és annyi a különbség,hogy ő két testvérrel fog felnőni és nem egykeként.

Az évek száma nem minden,ami ahhoz kell, hogy valaki istenkirály szülő legyen. ismerek egy csomó embert, aki még a kapcsolatot sem tartja a nála huszon egy-két évvel idősebb szüleivel,mert örül, hogy végre leléphetett otthonról...

És ismerek olyan párt is, akiknek 41 évesen, évtizedni próbálkozás után jött össze az egykéjük, de borítékolom, hogy szeretetteljes,boldog gyerekkort fognak neki biztosítani (és nagy valószínőség szerint nem fogják őt tíz év múlva árván hagyni!)

Szerintem kérdező ne ítélkezz, mert soha nem tudhatod hogy mit hoz az élet számodra, vagy szeretteid számára (lehet, hogy egy napon pont az általad lesajnált emberek helyében fogod magad találni.)

2016. szept. 2. 14:21
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

"Nagyon unalmas, ingerszegény életet jósolok a kicsinek később, akár kamasz korában is, hogy alig vannak családtagjai, felnőtt létére meg nagy valószínűséggel teljesen egyedül áll majd az életben."

Akkor akik külföldre költöznek a gyerekeikkel ami manapság ugye elég gyakori,akkor azoknak a gyerekeknek is ingerszegény az élete mert nincsenek a rokonok,nagyszülők a szájukban??? Nevetséges vagy,ne te akard már eldönteni,milyen élete lesz vagy legyen valakinek.

24 évesen szültem,de nem,úgy gondolom nem felelőtlenség hanem mindenkinek a magánügye.

2016. szept. 2. 14:31
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező!

Te hány évesen szülted az elsőt? És a másodikat?

Nincsenek ingerszegény környezetben? Akkor sem, ha holnap meghalsz? Hány évesek a szüleid, mivel foglalkoznak, hogy nyárra le tudod nekik passzolni őket?

2016. szept. 2. 14:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyu 43 volt, amikor születtem. Nem voltak nagyszülők, testvèrem sem volt. Most 33 vagyok anyu boldogan unokàzik. Lányom apukàja4 19 èves volt, amikor a lányom született. 5 évvel később, 24 évesen balesetben meghalt.
2016. szept. 2. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!