Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hol érdemesebb gyermeket...

Hol érdemesebb gyermeket vállalni, külföldön vagy Magyarországon?

Figyelt kérdés
5 éve Angliában élek,ha hazamegyek kapok otthon valami pénzt munkahely nélkül,vagy elöször dolgoznom kell ahhoz hogy kapjak gyest?
2010. ápr. 20. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:

GYES alanyi jogon jár, tehát nem kell dolgoznod előtte...

az összege 25.795 Ft.

A családi pótlék 12.200 Ft. Szerintem külföldön, ha a férjednek, párodnak jól fizető állása van, akkor könnyebben fogsz boldogulni.

2010. ápr. 20. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
2 gyereket szultem otthon, most a harmadikat Angliaban varom. Ahogy latom itt a hozzaallast (csaladtamogatas) es a terhesgondozast, szulest, nem mennek haza. Itt sokkal jobb minden. Ha valaszthatsz, maradj Angliaban. Ahogy az elozo valaszolo irta, a gyes es a csaladi, 120£-nyi, semmire nem eleg. Raadasul, ha terhesgondozasnal es szulesnel emberi banasmodot szeretnel, az eleg zsebbenyulos.
2010. ápr. 20. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia

Örülök a kérdésednek, mert mi is pont ugyanebben a cipőben járunk ,mint te.

2006 óta élünk itt Angliában. S megmondom őszintén ,hogy az utolsó pár hónapig 100% biztosan otthon akartam szülni. Nekem biztonság érzetet ad , ha OTTHON szülnék. Viszont az utóbbi hónapokban megváltozott a nézetem és már most úgy gondoljuk ,hogy mégis kint maradunk még pár évet ,viszont bevállaljuk a gyereket itt kint. Anyaglilag mindenképp több támogatás jár, viszont azt tudd, hogy 3 éves koráig csak magán bölcsi van , ami igen húzós.

Sok sikert!

2010. ápr. 20. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ott be vagy jelentve rendesen munkára, amit tudsz igazolni itthon, akkor nem csak a gyes fog járni. Szerintem ennek utána kell nézni. Csak 4 pecsét kell itthon a kiskönyvbe. Mert előbb van a tgyás( terhességi gyermekágyi segély) ami a fizetés 70%-a, aztán a gyed és utána jön a gyes.
2010. ápr. 21. 08:12
 5/5 A kérdező kommentje:

21:25-ösnek:

Mi is 2006 ota vagyunk kint,és én is otthon szerettem volna eddig szülni,de az anyagi helyzetet is nézem.Nem mindegy hogy gond nélkül tudom megvenni a pelenkát vagy sem.De a nagyszülök belehalnának ha nem lehetnek a kisunoka mellett.Nehéz döntés.És még mi is kint leszünk egy pár évet.

2010. ápr. 21. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!