Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdekes kérdés?

Érdekes kérdés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, először fogok szülni, így nem sok fogalmam van a dolgokról. Magánorvoshoz járok, aki nem közölte, hogy mennyi pénzt kér a szülésért, én pedig még nem mertem megkérdezni, mert kínosnak tartom. Nem is szeretném megkérdezni megmondom őszintén. Érdeklődtem másoktól, de nem nagyon jutottam információhoz. Az lenne a kérdésem, hogy ez hogy működik? Van akinek a doki megmondja előre, hogy mennyit kér? És ha nem annyit adok akkor mi van? Vagy ha mondjuk semmit nem adok neki? Nyilván nem teszek ilyet, csak érdeelne. Ugyanez a szülésznővel, lesz fogadott szülésznőm, de ő sem mondta el, hogy mennyi a tarifája. Hogy működik ez? Miután megszületett a baba a zsebükbe kell csúsztatni a borítékot, annyit amennyit gondolok? És ha az kevés akkor szóvá teszik? Vagy hogy van ez? És ha mondjuk abszolút nem voltam elégedett velük akkor is oda kell adni mondjuk amit előre mondd? Nyilván semmit nem tud csinálni ha nem adom oda, nem tud menni a hálapénz bizottsághoz reklamálni.Nem nagyon értem ezt a rendszert.
2016. aug. 9. 13:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Ha a doki nem mond konkrétumot (mert olyan is van, akinek konkrét, nyilvános tarifái vannak), érdemes tovább puhatolózni.

De abból indul ki, hogy egy sima, komplikációmentes hüvelyi szülés olyan minimum 50.000 max 120.000 körül van, de sztárdokik ennél többet is elkérhetnek / igényelhetnek, pláne, ha császároz!

Nem valószínű, hogy ha kevés, szóvá teszi, viszont lehet flegma lesz / pofákat vág / nem lesz annyira körültekintő varratszedésnél (gát vagy császáros heg). Általában nem közvetlen szülés után adják, hanem inkább varratszedést követően.

2016. aug. 9. 13:38
 2/18 anonim ***** válasza:
60%

Ja, ha nem voltál elégedett, akkor ne adj semmit, nem tehet ellene semmit sem, hiszen hálapénz, viszont lehetőleg akkor legközelebb ne nála szülj. Bár gondolom, ha nem volnál vele elégedett, nem is szülnél nála többet :)

Amúgy szomorú, hogy kismamákat, akik gyermek megszülését, gondozását vállalják be egy életre, ilyen dolgok terhelnek már a baba megszületése előtt.

Én személy szerint undorítónak találom ezt az egész rendszert, nem is volt fogadott orvosom, csak mivel végül megcsászároztak, az meg mégiscsak orvos jelenlétét kívánja, és nem is kis műtét, adtunk valamennyit, inkább a magunk lelkiismeretének megnyugtatására, hiszen mégiscsak "dolgozott rajtam a doki".

2016. aug. 9. 13:42
 3/18 anonim ***** válasza:
69%
Én megkérdeztem. Valahogy így: " és mivel tartozom a szülésért?". Mi ezzel a gondod? Sokkal kellemetlenebb egy bizonytalan helyzet, amikor fogalmad sincs, mennyit kéne adnod. Amiket leírtál, a zsebbe csúsztatós módszer a hálapénz. Nem tudhatjuk, ki mit tesz szóvá, ő a te orvosod. Ha magánorvoshoz jársz, annak van tarifája. Ha neked ez probléma, járj az sztk-ba, szülj ügyeletesnél, az ingyen van.
2016. aug. 9. 13:42
 4/18 anonim ***** válasza:
81%

Én sem kérdeztem meg soha (2gyerek 1 császár 1 sima).De nem is mondana összeget 😊

Ha valaki kijelenti hogy pl 100ezerért vállal szülést akkor adjon arról is számlát,mint a terhesgondozásért 😉

Hadd döntsem már el én h mennyire vagyok hálás és mennyit enged a pénztárcám.

2016. aug. 9. 13:46
 5/18 A kérdező kommentje:
Kedves hármas, nincs problémám, csak nem értem a rendszert, ezért tettem fel a kérdést. Köszi mindenkinek.
2016. aug. 9. 13:48
 6/18 anonim ***** válasza:

Magándokihoz jártam, már a legelső terhességi vizsgálaton megkérdeztem, hogy vállalja-e a terhesgondozást és szülést, de árról nem beszéltünk. Az utolsó trimeszterbe lépve aztán kerek-perec feltettem a kérdést, valahogy így:

"Doktor Úr, közeledik a nagy nap, szóval beszélhetnénk egy kicsit a piszkos anyagiakról? Tudom, hogy nem a két szép szememért vállalja a szülés levezetését akár szabadnapján az éjszaka közepén, ezért szeretném megkérdezni, hogy Ön mire gondolt?"

A szülésznő is fogadott volt, ő felét kapta annak, mint amit az orvosnak adtunk.

2016. aug. 9. 13:51
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha maganorvoshoz jarsz terhesgondozasra, akkor amikor megkered, hogy vezesse le majd a szulesedet is, akkor kerdezd meg, hogy az mennyibe fog kerulni. Ha nem mond semmit, akkor rad van bizva, nem huzhatja a szajat, adsz, amennyit akarsz vagy amennyit erdemel vagy amennyit megengedhettek. Majd eldontitek. De nagyon fontos szerintem, hogy ez nem halapenz. Az az orvos a munkaidejen kivul hajnali kettokor is be fog menni hozzad akar, hogy levezesse a szulesedet. Ennek nyilvan ara van. Nyilvan beperelni nem fog, ha nem fizetsz, de szerintem bunkosag lenne, hiszen lehetne addig a csaladjaval is vagy a strandon. Ha ugyeletesnel szulsz, annak nem kell fizetni semennyit, mert o a munkajat vegzi, a munkaidejeben, megkapja erte a fizeteset.
2016. aug. 9. 13:59
 8/18 A kérdező kommentje:
Már megbeszéltük, hogy nála szeretnék szülni, tehát ezt tudja, csak az anyagiakról nem beszélt. Igen egyértelmű, hogy annak, hogy bármikor munkaidején kívül is bejön miattam annak ára van, ezt senki sem vitatja.
2016. aug. 9. 14:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Azt írtad, azért nem merted megkérdezni, mert kínosnak tartod. Ezért mertem feltételezni, hogy ez gond. Szóval van problémád, különben nem írtad volna te magad.
2016. aug. 9. 14:04
 10/18 A kérdező kommentje:
Magát a szituációt érzem kínosnak, nem azt, hogy fizetni kell. :) Fura számomra feltenni ezt a kérdést, de sokan írták, hogy simán rákérdeztek, szóval másoknak ezek szerint nem furcsa.
2016. aug. 9. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!