Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elég érdekes kérdésem van...

Elég érdekes kérdésem van felétek, hanyadik héttől életképes egy baba? Mikor van az ha megszületik koraszülöttként általában már nincs semmi nagy baj?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert 22hetesen elvetéltem az előző babámmal, most 18hetes terhes vagyok, ha valami baj lett volna akkor az előbb vetélést okozott volna?szerintetek már megnyugodhatok hogy ha eddig semmi nem történt, és minden rendben, akkor ezután már nem nagy esély van rá?
2010. aug. 26. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
24.héttől.De ne ilyeneken rágódj, csak pozitívan, nem lesz semmi baj!
2010. aug. 26. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azt mondják az orvosok, hogyha nincs semmi az élettel összeegyeztethetetlen baja a babának, akkor a 24. héttől életképesen születhet.
2010. aug. 26. 14:09
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Eloszor is ne idegeskedj!!! Sajnos a veteles vegig benne van a pakliban, van olyan, hogy a 9.honapban hal meg a baba a pocakban. De nem szabad erre gondolni!!! Az ilyen vetelesek okkal tortennek, altalaban nem eletkepes a baba, valamilyen szervi rendellenessege van. DE! Ha mondjuk koraszulott lesz egy baba, az eletet jo esellyel meg tudkak menteni mar a 27. hettol. Viszont a koraszules es a veteles nem ugyanaz. Minden rendben lesz, ne aggodj, mert az art a babadnak. Minden tiszteletem a tied, hiszen 22 hetesen elvesziteni a magzatot nagyon nagy fajdalom lehet (nem a fizikaira gondolok). Eros vagy, egeszseges, probalj meg pozitivan gondolkozni. Nyilvan jobban ellenorzik a mostani terhesseged, es igy meginkabb ki tudjak szurni, ha valamilyen szervi rendellenesseg lenne.
2010. aug. 26. 14:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Nem idegeskedek rajta próbálok pozitívan hozzáállni amennyire csak lehet, ahogy elmúlt a pici 12hetes nagy kő esett le a szívemről, most akkor a következő nagy kő 24hetesen lesz:)

Azzal próbálom magam nyugtatni ha baj lenn akkor az megtörtént volna a 12,hétig, ez sokat segít nekem.

2010. aug. 26. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
igen, én is megkönnyebbültem a 24. héten, a 28. héttől pedig teljesen nyugodt voltam. Pedig nem paráztam előtte sem, mégis nagy megnyugvást adott főleg a 28. hét betöltése:) Gondolkodj pozitívan.
2010. aug. 26. 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve még a 28-ik héttöl volt , hogy megmentették ha megszületett. Most a 24-ik héttöl már megpróbálják.

De szerintem ne nyugodj meg a 24-ik héten, inkább azt mond neki hogy a 30-ikig mindenképpen bent kell maradnia.

Láttam egy német gyerekorvosról egy riportot, ahol épp egy 24 hetest mentett meg. várták már a külön szobában, és iszonyta pici volt, de rózsaszín és sírt is. Majd egyböl leszívták és levegöztetöre tették, pár szívmasszás kellett neki, aztán nagyon pozitívan beszélt róla a doki, habár azt mondta a kérdés hogy a következö napokban mi történik. de a végén túlélte és szinte komplikáció mentes volt.

2010. aug. 26. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak pozitívan kell gondolkodni, mert az ember bevonzza a bajt, a babád időre fog születni, nem előbb! De most már a 24 héttől életképes a baba! Jó egészséget kívánok!
2010. aug. 27. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!