Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kellene szuljek?

Mikor kellene szuljek?

Figyelt kérdés

Ez a kerdes kicsit nyakatekert lesz, de hatha tudnatok segiteni. Harmadik gyerekemet varom, az orvosok szerint julius 30-augusztus 2 kozott meg kellett volna szulessem, ha az utolso menstruaciom elso napjat veszik szamitasba.

DE nalam igy alakultak a dolgok: utolso menstruaciom oktober 23.-an volt, tehat valamikor november 5.-en kellett volna legyen a peteeresem. Pont azon a napon halt meg hirtelen, varatlanul edesapam, ami teljesen felzaklatott engem. November 13 es 14.-en volt kapcsolatom a ferjemmel, nem vedekeztunk, mert mindig jol kiszamitottam azt a periodust, amikor nem maradhatok terhesen. A menstruaciom abban a honapban kimaradt, november 24.-en pozitivat teszteltem. Szerintem a psziches allapotom befolyasolta a peteeresemet, ami eltolodott, es most nem tudom, hogy hany napot szamithatok meg ra, mikor kellene szuljek.

Ti mit szoltok ehhez? A hasam meg fent van, a baba jol mozog, de en mar ugy varom, hogy megszulessen...

2016. aug. 3. 06:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is olyan nap sosincs, amikor "nem maradhatsz terhes", a ciklusod bármelyik napján lehetséges, csak a valószínüsége kisebb vagy nagyobb.

Másodszor a spontán peteérés elég gyakori és így a "lehetetlen" idöpontban is lehetsz terhes - akár a menzesz alatti együttlét esetében is. A spontán peteérést nagy mértékben elösegíti valamilyen felfokozott érzelmi állapot, akár pozitív, akár negatív. (Pl az elsö alkalom, nagyon intenzív szex, hosszabb távollét utána alkalom, de - negatív esetre példaként - egy emgeröszakolás is)

HA tudod, hogy melyik napokon volt esélyed a terhességre, akkor ahhoz számold a szülés idöpontját. Nálad ezek szerint a peteérés kb 10 nappal késöbb volt, mint az elméleti lett volna, akkor kb ennyivel csuszik a szülés idöpontja is.

Szóval két hetet nyugodtan rászámolhatsz. Javaslom, ezt az idöt használd még ki, pihenj, lazíts, mert a szülés után úgyis elég stresszes lesz eleinte, mire kialakul a napi rutinod.

2016. aug. 3. 07:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem pont így volt az első gyerekemmel, július 30., augusztus 3. közti időpontokra írtak ki. Július 22-én megszületett. Nem volt lent a hasam egyiknél sem.

Szerintem pont időben vagy, most érhetted el a terminust. Nincs jelentősége, 2 hét +\- mindig fennáll. Egyébként 13-14 előtt nem is voltatok együtt, mert akkor nyilván egyértelmű. Ha meg igen, akkor a normál peteérési időben fogant.

2016. aug. 3. 09:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Édesanyám pont így lett terhes az öcsémmel. Nem középidőben volt a peteérés, erős érzelmi hullám érte akkoriban. Szóval ha még tudod is, hogy mikor voltatok együtt, akkor biztosan amiatt nem jön még a baba!

Egyébként sok boldogságot a kis csöppséghez, könnyű szülést!

2016. aug. 3. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!