Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A meconiumos magzatvíz szülésn...

A meconiumos magzatvíz szülésnél mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Szülés közben kissé döbbenten jegyezte meg a szülész, hogy tiszta zöld volt a magzatvíz. Ehhez képest majdnem mindegyik kórtársam azt mondta, hogy nála is. ez most akkor átlagosnak mondható, vagy nem?

Tudom, hogy akkor történik ez, mikor stressz éri a babát, és belekakil a vízbe, tehát nyilván nincs rendben a dolog,de mennyire gyakori, okozhat-e később gondot a babánál, és ha igen, miket, milyen jelekre figyeljek?

2016. aug. 2. 11:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9%-25% az elofordulasa a vilagon A 25% bol kb 5% a baknal okoz gondot MAS (meconium aspiratie syndroma ) neven

dohanyzo kismamak terhessegi viszketes es 41+ het mind rizikofaktor.

Nem elozheto meg semmivel

Mec nel ha huvelyi szules van sokkal kisebb a riziko az aspiratiora mint csaszarnal a szules utani antibiotikumnak semmi ertelme megelozeskeppen

koraszueseknek ritka

a szules utan elso par oraban kiderul ha baj van es a mec a tudobe maradt.

Semmire nem kell figyelned a szules utan eu ben 8 orat figyelik a babat ha suru mec volt ha csak enyhe zold magzatviz 4 ora observato utan hazamehetnek.

2016. aug. 7. 13:49
 12/13 A kérdező kommentje:
Engem ugyanolyan hamar "hazazavartak", mint a többi kórtársamat.
2016. aug. 8. 13:18
 13/13 anonim ***** válasza:

8 ora megfigyeles utan hazamehet a baba

nem tudom milyen hamar mentel de biztos minden rendben volt

2016. aug. 8. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!