Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtudni hogy...

Hogyan lehet megtudni hogy mióta volt meconiumos a magzatvíz?

Figyelt kérdés
A kislányom a 41.héten született császárral,de csak akkor derült ki hogy kakás volt a magzatvíz. Nem néztek soha magzatvizet,felmerült bennem mi van ha tovább van bent a baba,meddig nem káros még neki?
2011. nov. 13. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Utólag már sehogyan. Mi az, hogy soha nem néztek magzatvizet? A betöltött 40. héttől 2 naponta KELL néznie az sztk-s dokinak is pont emiatt. Ha tovább lett volna bent, akkor folyamatosan csökkent volna a szívverése és az életfunkciói..
2011. nov. 14. 00:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Pedig nem néztek magzatvizet! Szívhangot néztek 2naponta,semmi mást. Ráadásul magándokim volt,és mivel első gyerek semmit nem tudtam.

Majdnem 1napot vajúdtam így is mire megcsászároztak,fájásgyengeség miatt.

2011. nov. 14. 00:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Az első válaszhoz fűzném hozzá h csak akkor néznek magzat vizet ha nyitott a méhszáj. Hiába töltöttem be én is a 40. hetet, teljessen zárt voltam, mennem kellet minden nap a kórházba de csak 40+6 hetessen tudták nézni a m.vizet. A legtöbb kisbaba ponnt a vajudás alatt kakál a vízbe. nekem mikor éjjel elfolyt már olyan volt, de a reggeli vizsgálatnál még tiszta.
2011. nov. 14. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:

a szívhang mutatja az oxigénhiányt, inkább mint az hogy meconiumos a magzatvíz vagy nem.

Az é fiamnál az volt, de akkor császároztak mikor a CTG is mutatta, ergo leesett a szívhangja. Amíg jó a szívhang, nincs baj.

2011. nov. 14. 06:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Utólag már valóban sehonnan nem tudod meg, de nekem is érdekes, hogy nem volt 2 naponta flowmetria.

Engem eleve befektettek a betöltött 40. hét után, minden nap 2-szer volt NST és 2 naponta flowmetria, és még így is szombat délelőtt tiszta volt a magzatvíz, mikor este 5-kor elfolyt, már meconiumos volt.

Édesapám nővére 32 évvel ezelőtt így szülte meg az unokaöcsémet, ő valószínűleg már hosszabb ideje ilyen körülmények között volt. Ő dadog, azt mondták később az orvosok, ez lehet ennek a következménye.

2011. nov. 14. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan volt a magzatvíz, amikor burkot repesztettek és amíg a ctg jó eredményeket mutatott, addig hagytak vajúdni, aztán csóválta a fejét a doki és mentünk a műtőbe. Minimális hipotóniája lett a hátában és a karjában, de ez is csak pár hósan tűnt fel nekem a gyerekorvos sem vette észre, magán úton jártunk gyógytornászhoz, mert ő is javasolta, nekem megnyugtató volt, ártani nem ártott. De ezt is csak én gondolom, hogy ettől lett ez a gyenge hipotóniája, egyébként 10/10-es apgarral született és tényleg életerős, jól szopó újszülött volt. A mai napig stram kisfiú, már lassan 2 éves lesz. :)
2011. nov. 14. 13:00
 7/8 A kérdező kommentje:
A kislányom 9/10es apgaral született. A kórházban semmit nem mondtak! Azt sem hogy kakás volt a víz,azt sem hogy baja van a babámnak,csak a záróról tudtam meg hogy bekakált!
2011. nov. 14. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Esetleg a gyerekorvossal, meg a védőnővel tudod megbeszélni, hogy ez így utólag mit okozhatott, vagy semmit és megnyugodhatsz. Figyi, ha Te nem látsz különösen semmit eltérést, akkor nincs is. Én amint írtam előtted, én láttam, de majdhogynem jelentéktelen volt.
2011. nov. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!