Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, aki úgy érzi,...

Van itt olyan, aki úgy érzi, hogy az első szülése könnyű szülés volt?

Figyelt kérdés

Ha igen, milyen magas vagy és széles a csípőd?

Nagyon várom már a babám, de iszonyatosan félek.

2016. júl. 21. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nekem könnyű szülésem volt, ami nem jelenti azt, hogy fájdalommentes. :)

Viszont kb. két óra vajjúdás után már túl is voltam mindenen, és kézbe vehettem a makk egészséges, 3450 g-os, 52 centis fiamat.

Az én magasságom 154 cm, és ehhez képest széles a csípőm.

2016. júl. 21. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét szülésem nagyon gyors és könnyű volt,szerencsés vagyok! ( első baba 5 óra alatt,második baba 1,5 óra alatt lett meg,onnantól számítva,hogy beléptünk a kórház ajtaján )

A külső csípőméret alapján nem lehet következtetni arra,hogy milyen szülésed lesz!Sok dolog közrejátszik abban,hogy miként alakul.

Bár -mint írtam- nem befolyásolja a szülés kimenetelét a csípő szélessége,leírom:

173 cm magas vagyok,most jelentős súlyfelesleggel,úgyhogy kb. 110 cm széles a csípőm,körte alakú vagyok.

Ne félj,minden rendben lesz!

2016. júl. 21. 14:15
 3/9 anonim ***** válasza:
158 cm vagyok,vekony alkat,egyaltalan nem szeles a csipom. En konnyunek mondanam a szulesem,de leginkabb azert mert gyors volt. Az elso fajasok eszlelesetol szamitva 3 ora mulva meg is volt a babam. Az esemenyek gyors lefolyasa miatt fajdalomcsillapitora mar nem volt lehetoseg. Ha ugyanezt a fajdalmat nem 3, hanem 10-15 oran keresztul kellett volna elviselnem, valoszinu nem lenne szep emlek:)
2016. júl. 21. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Átlagos csípőméret, 168 cm 60 kg. 9 órás szülés, ebből 3 óra volt igazán fájdalmas. Gyorsan felépültem és elmondhatom, h 99%-ban olyan a testem, mint azelőtt külsőre is és működésre is. Így én könnyű szülésnek mondanám az enyémet.
2016. júl. 21. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:
168cm vagyok, 86 cm a csípőm, 2 óra vajúdás és 4. Tolásra kijött. Szerintem inkább attól függ a dolog, milyen kondiban vagy és esetleg a genetika is rásegít.
2016. júl. 21. 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem az 1. könnyű volt (4óra) a 2. nagyon nehéz. 159cm vagyok és 50kg. Terhesen 63kg voltam....de sztem nem ettől függ.
2016. júl. 21. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nekem is elég könnyű volt, 22:15kor kezdődött 5 percesekkel, másnap reggel 8.55re meg is lett.. rosszabbra számítottam.. :D
2016. júl. 21. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:

160 cm vagyok 82 cm-es a csípőm...

Könnyű, gyors, mókás apás szülésem volt. 3150 g és 51 cm volt babám. 3,5 óra alatt lett meg. 6-kor elfolyt a magzatvizem, 5 cm-re nyitva voltam fájás nélkül, majd hirtelen 5 percesek lettek. Nagyon gyors volt az egész. 21:29-kor pedig meg lett.

2016. júl. 21. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:

A leghosszabb sem tartott 4 óráig... és nem volt olyan fájdalmas egy sem, mint aminek leírták sokan.

A legelső 1:57 perc alatt lezajlott az első "fájástól" (ami nagyon enyhe volt, és csak onnan tudtam hogy idő van, hogy elfolyt a második "fájásnál" a magzatvíz) számolva a kismanóm születéséig. A kitolás sem volt sok, egy toló alatt kettőt tudtam nyomni, és kint is volt a drágám.

2016. júl. 22. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!