Van itt olyan, aki úgy érzi, hogy az első szülése könnyű szülés volt?
Ha igen, milyen magas vagy és széles a csípőd?
Nagyon várom már a babám, de iszonyatosan félek.
Szerintem nekem könnyű szülésem volt, ami nem jelenti azt, hogy fájdalommentes. :)
Viszont kb. két óra vajjúdás után már túl is voltam mindenen, és kézbe vehettem a makk egészséges, 3450 g-os, 52 centis fiamat.
Az én magasságom 154 cm, és ehhez képest széles a csípőm.
Mindkét szülésem nagyon gyors és könnyű volt,szerencsés vagyok! ( első baba 5 óra alatt,második baba 1,5 óra alatt lett meg,onnantól számítva,hogy beléptünk a kórház ajtaján )
A külső csípőméret alapján nem lehet következtetni arra,hogy milyen szülésed lesz!Sok dolog közrejátszik abban,hogy miként alakul.
Bár -mint írtam- nem befolyásolja a szülés kimenetelét a csípő szélessége,leírom:
173 cm magas vagyok,most jelentős súlyfelesleggel,úgyhogy kb. 110 cm széles a csípőm,körte alakú vagyok.
Ne félj,minden rendben lesz!
160 cm vagyok 82 cm-es a csípőm...
Könnyű, gyors, mókás apás szülésem volt. 3150 g és 51 cm volt babám. 3,5 óra alatt lett meg. 6-kor elfolyt a magzatvizem, 5 cm-re nyitva voltam fájás nélkül, majd hirtelen 5 percesek lettek. Nagyon gyors volt az egész. 21:29-kor pedig meg lett.
A leghosszabb sem tartott 4 óráig... és nem volt olyan fájdalmas egy sem, mint aminek leírták sokan.
A legelső 1:57 perc alatt lezajlott az első "fájástól" (ami nagyon enyhe volt, és csak onnan tudtam hogy idő van, hogy elfolyt a második "fájásnál" a magzatvíz) számolva a kismanóm születéséig. A kitolás sem volt sok, egy toló alatt kettőt tudtam nyomni, és kint is volt a drágám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!