Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell beindítani a szülést?

Miért kell beindítani a szülést?

Figyelt kérdés
Én szeretnék majd természetesen szülni, valami viccesen képzelem el mint például vásárolok és egyszercsak elfolyik a magzatvíz stb..:D csak az érdekelne hogy sok ismerősömnél hallom hogy mondják hogy be kell menniük a kórházba és akkor megindítják a szülést, pedig egészséges a baba és. Ez miért lehet hogy sok nőnek beindítják a szülést?
2016. júl. 19. 14:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Sok oka van, ahogy már előttem is írták. És sajnos még mindig vannak orvosok, akik a saját kényelmük miatt indítanak (szabadság előtt), de remélhetőleg ez kikopik a növekvő igények és a kismamák felvilágosultsága miatt.
2016. júl. 19. 16:47
 12/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) bár két válaszolót annyira nem értem, hogy ez csupán egy kérdés, ez meg csupán egy poén volt ahogy olvasható is szerintem. nem értem hogyha szeretnétek válaszolni a kérdésre akkor miért kell még egy rosszindulatú megjegyzést is hozzátenni.. namindegy ha ennyi időtök van akkor nagyon jó nektek :) a többinek tényleg köszi, hasznos volt nagyon :)
2016. júl. 19. 17:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Ja és bocsi, kihagytam hogy még csak nem is a kérdésemre érkezett a válasz, szóval igazából nem tudom mire, mert a kérdésemben egy szó nincs arról hogy szerintetek milyen vicces lenne 40+ hetesen természetesen zöld magzatvízzel szülni, vagy olyan hogy szerintem nem jó a beindítás..:D
2016. júl. 19. 17:07
 14/22 anonim ***** válasza:

Csomó oka lehet. Nekem az elsőnél 37. hlten kellett indítani, mert rejtve nyílt a méhszáj 3,5 ujjnyira és ha nem indítják be, bereped a burok, akkor előre esik már a köldökzsinór és császárral kellett volna szülnöm, ezt nem kockáztatták meg.

A másodiknál a 40. héten már nem volt magzatvíz az uh szerint, nem vártak csak 1 napig, nem indult be, indították.

Mondjuk én örültem a legjobban ennek utólag, 2 órás szüléseim voltak így cakkpakk de ez is elég volt.

2016. júl. 19. 18:51
 15/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én tényleg azért hoztam fel a vicces szót, mert ezt írtad: "Én szeretnék majd természetesen szülni, valami viccesen képzelem el mint például vásárolok és egyszercsak elfolyik a magzatvíz stb..:D " ebből nekem az jött le, hogy neked tényleg vicces.... nem tudtam, hogy ezt viccből írtad, hogy vicces... vagy már nem értem. De szerintem válaszoltunk, leírtuk sokan, hogy nem kell, de valamikor tényleg kell...
2016. júl. 19. 20:10
 16/22 A kérdező kommentje:
lehet hogy évek múltán jót röhögnék rajta ha így történne de nyílván akkor nem :D de igen ez lett volna a lényege a kérdésemnek köszönöm
2016. júl. 19. 20:39
 17/22 anonim ***** válasza:
:) Egyébként én annyira szeretném, viccet félretéve, ha egyszer (ha még egyszer összejön a baba) úgy indulna be a szülésem, hogy elfolyik a vizem. Mert az azért jó, mert egyértelmű és félreérthetetlen, mégsem fájásokkal indul, hanem még bőven van idő beérni a kórházba. Hajnalban sűrű fájásokra ébredni már annyira nem jó.
2016. júl. 19. 21:10
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen en is igy szeretnem :)
2016. júl. 19. 21:32
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem streptococcusom volt, ami miatt a baba megszuleteset megelozo 4 oraban antibiotikumot kellett kapnom. Altalaban ezzel nincs gond, mert a vajudas alatt meg szokott lenni erre ido.

Nekem viszont mar 3 ujjnyira nyitva volt a mehszajam vajudas nelkul, raadasul az elso gyerek 3,5 ora alatt megszuletett zart mehszajrol az elso fajastol.

Igy az orvos biztos volt benne, hogyha megvarjuk, hogy magatol induljon, akkor nem lesz ido, hogy hasson az antibiotikum. Ilyen esetben az ujszulottet kezelik egybol, ezt szerettuk volna elkerulni.

Igy vallaltam az inditast a kiirt datum elott 3 nappal.

Bementunk a korhazba, bekotottek az antibiotikumot, vartunk 3 orat es megrepesztette az orvos a burkot. Nem lettek meg ettol rendes fajasok, igy oxitocint is kaptam (egyedul ezt sajnalom).

Utana egy orat vajudtam meg es megszuletett a babank.

2016. júl. 20. 07:15
 20/22 anonim ***** válasza:

Előttem már sok mindent leírtak, de van amikor sajnos orvos saját kényelméből indítja be a szülést. Barátnőmnek csak azért indították, mert a 38. héten már 4 kg-ra becsülték a babát, és azt mondta a dokija neki hogy 4 kg felett nem szülhet természetesen. Szóval reggel indították, és mivel délután 4-ig nem haladtak semmit (meg ugye lejárt a doki munkaideje....), 4-kor megcsászározták. Én ezen teljesen elképedtem mikor a barátnőm mesélte, remélem ezek után majd másik dokit keres...

Szóval kérdező majd ha terhes leszel nagyon válaszd meg milyen dokival szülsz nehogy ilyet fogj ki!

2016. júl. 20. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!