Miért kell beindítani a szülést?
Ugy tudom elvileg csak akkor lehetne inditani ha a baba nincs ellátva már, oxigénhiány kezd kialakulni vagy zavaros a magzatviz de a szülés mégsem indul magátol.
Illetve ha reped szét az előző varrat meg egyéb komplikaciok.
A fájásgyengeség miatti oxitocint pl én sem értem.
Szerencsére nálunk akkor indítják, ha kell.
A fiam a 42. héten szültem, csak annyi volt, hogy befektettek, és amíg az NST jó, és a magzatvíz tiszta, és ficánkol az ultahangon, addig nem piszkálnak. Írni kellett a magzatmozgást, nekem is, számolni naponta többször, és tényleg többet foglalkoztak velem, mint az egész terhesség alatt összesen.
Aztán egyszer csak a zuhany alatt elfolyt a magzatvíz, és innentől már minden gyorsan ment.
Sajnos a lányomnál nem volt ilyen egyszerű, belázasodtam, és zöld volt a magzatvíz, úgyhogy nem volt kérdés, hogy indítani kellett. De nem indult... úgyhogy császár lett a vége, de nekem így is happy end.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!