Természetesen vagy császárral érdemesebb szülni?
Kedves olvasók! (Kezdeném azzal, hogy nem vagyok terhes!) Szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a véleménye a szüléssel kapcsolatban? Hogy érdemesebb szülni?
A KESLENYEBB CSÍPŐJŰ NŐKNÉL NAGYOBB A KOCKÁZAT, HOGY ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBA KERÜLNEK?
Ha lehet olyan emberek véleményét kérdezném, akik tapasztalatból beszélnek ill. orvossal beszéltek. Szakértői vélemény!
Ezen kívül egyéni vélemèny is érdekel!
A HOZZÁSZÓLÁS VÉGÉN ÍRD ODA, HONNAN TUDOD AMIT LEÍRTÁL😂
Előre is köszönöm😘😘😘😘
A csípő belső kerülete számít, ennek semmi de semmi köze a csípő kívülről látható szélességéhez. Egy keskeny csípőjű nőnek is lehet tágas a medenceöve és a széles csípőjűnek is keskeny. Illetve ami igazán számít, az a baba és a szülőcsatorna aránya. De baromi ritka, hogy valaki téraránytalanság miatt ne tudjon hüvelyi úton szülni. Szóval nem, nem nagyobb a kockázat.
Ha választani lehet, akkor mindenképp a hüvelyi szülés a jó. Nekem hüvelyinek induló szülésem végződött császárral, mert a babának esett a szívhangja a fájásokkor. Sajnálom, hogy így kicsit "kimaradtam" a gyerekem születéséből, de nyilván a legkisebb kockázatot sem vállalnám fel, ha baj van, akkor kell a császár.
Nekem az a véleményem, hogy a szülés módja a hüvelyi út, a császármetszés meg életmentő műtét. Nem pedig kívánságműsor és választható alternatíva.
Első gyermekem téraránytalanság miatt császárral született.Második gyermekem természetes úton.
Össze sem lehet hasonlítani a 2-t.
Az orvosom szerint is jobb a természetes a császárnál.
Az első mindent leirt
Kulfoldon elek, itt lehet valasztani, hogy ki milyen szulest ker. Legalisan, ez a torveny hisz az anya teste.
Csaszart kertem, a baba erdekeben.
Egyetemi apolo vagyok, 12 ev gyerekgyogyaszat tapasztalattal- tehat szakmabeli, es nem a Blikkbol tajekozodtam.
Csaszar utan 5 oraval setalgattam, es a mutet masnapjan mentunk haza, mintha mi sem tortent volna.
Egyetemi apolo vagyok
Akkor pontosan tudnod kellene, hogy a sectio nagy hasi műtét, postop szövődmények széles skálájának lehetőségével. Fertőzés, embolia, DIC, egyéb is magasabb számban fordul elő, mint hüvelyi szülés után.
A csészármetszés műtét, és mint ilyennek, orvosi indoka kell, hogy legyen.
a keskeny csípő önmagában semmit nem jelent. a csípő csont szélessége nem befolyásolja, hogy ki fér e a gyermek a medencén át...nekem pl aránylag széles a csípőm, mégis meg kellett császározni, mert maga a luk keskeny, és 3650 grammos lányom már sajnos nem fért át rajta...
az hogy melyik "érdemesebb" nem jó megfogalmazás, mindkettőnek vannak hátrányai, előnyei.
Én magam vajjúdtam, de csak a kitolási szakaszig jutottam, így a természetes szülésről nem is nagyon tudok nyilatkozni, csak azt írnám le, ami az én tapasztalatom: a császár után nagyon nyögvenyelős a felépülés, nekem legalább is 1 hét volt mire egyáltalán járni tudtam, akkor is szövődményem lett (sebláz), míg természetes úton szült szobatársnőim 2 nap után már úgy futkároztak mint ha mi sem történt volna. Az is tény, hogy a babának nem torzul a feje, ha nem megy át a szülőcsatornán, ettől független ismerek nagyon szép babákat akik természetesen születtek, tehát ez semmiképp se legyen mérvadó.
Emellett mondják hogy a babának szüksége van a születés "élményére" mert hogy az a baba aki nem vergődik át a szülőcsatornán nem lesz kitartó az életben. Na ezt én azonnal cáfolnám, családomban erre csak ellenpélda van.
Hogy lelkileg nagyobb volna a kötődés ha természetes úton születik a baba, illetve nyugodtabb lesz - ezt is sokan állítják - szintén baromság szerintem, szintén ellenpéldám van a környezetben, ez ugyanúgy nem jelent szerintem semmit mint mikor azt mondják az anyatejes baba jobban kötődik az anyjához (hülyeség, tápszeres voltam és nagyon jó a kapcsolatunk anyukámmal - jó magam egyébként szoptattam, szoptatás párti vagyok de nem emiatt).
Hogy orvosilag melyik kockázatosabb, én úgy tudom a természetes szülés, de ez csak hallomás, az orvosommal nem beszéltem erről. De logikusnak tűnik, hiszen így nem tud a gyerek elakadni, meg hát biztos nem volnának úgy a császár mellett a dokik ha nem az volna kényelmesebb...
Aztán kontra császár a heg, bár nekem alig látszik, természetes szülés kontra a gátseb és a szétzilált hüvely, de mint írtam mindkettőnek vannak előnyei hátrányai.
Most hogy az első szülésem császár volt, a második is az lesz, egyrérszt mert ezt javasolta a dokim tekintettel arra hogy egy viszonylag normál méretű baba elsőre nem fért ki, másrészt mert szeretnék legalább egyik helyen épp maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!