Kismamak, akik csaszarral szultetek! Ha ujra szulnetek es valaszthatnatok, ujra csaszarral szulnetek vagy inkabb termeszetesen. Miert?
Én most VBAC re készülök. (Császár utáni természetes szules)
Az első azért volt csaszaros mert nem tágultam ki eléggé. Akkor nagyon jó volt (14 óra vajúdás utan) hogy vittek császárra de utólag belegondolva ha edat kapok nem ezt a valamit amitől teljesen elkabultam jobban tudom irányítani a szulesem. Lehet sikerült volna megszulni rendesen.
38. Hétbe léptem ma mindenképp természetes szulesre készülök/készülünk nagyon remélem hogy fog sikerülni, persze nem minden áron... ha nem sikerül akkor is legalább megpróbáltam...
Úgyhogy a kérdésedre válaszolva ha valaszthatnek rendesen szülnék.
Amikor az első szülés császárral végződik, a másodiknál figyelemebe veszik az anyuka véleményét is, legalábbis az enyémet figyelembe vették. Megpróbálhattam volna a másodikat természetes úton, ha akarom, de nem akartam. Kérésemre császárral lett meg a második is, és ha harmadik is lenne, akkor is ezt választanám, de nem lesz több gyerek.
Az okok: 1.alapvetően nem kábitott el a kismamák felé nyomott agymosás, miszerint a természetes szülés a jó és csak az. Aránytalan előnyök vannak lefestve a term szülés oldalán, amiből a 20 órás vajúdás során nem sokat tapasztaltam.
2. engem a baba érdekelt és nem a szülés, és főleg nem annak módja.
3. a császárról hangoztatott borzalmaknak, hátrányoknak, fájdalmaknak töredékét sem tapasztaltam, 10es skálán 2-re tenném a fájdalmat, a kellemetlenségeket minimumra és amugy sem érdekelt, csak a baba. Számomra semmi problémát nem okozott, sőt kellemesen csalódtam.
4. Én nem voltam mégegyszer kiváncsi a 20 órányi vajúdás után fellépő komplikációkra, a kapkodásra, arra az ijedségre amit a sürgősségi császár jelentett. Tudtam hogy az előző császár már eleve növeli a következő esélyét, a második gyerekemet szerettem volna az életveszélytől megkimélni, magamat az idegőrlő percektől,igy kérésemre császárral lett a második is. Ezuttal sem volt semmi gond, még könnyebb volt mint az első.
Az első császár sürgősségi császár lett, most a másodikat várom, és én "kértem" a császárt.
A fiam nyakán többször volt rajta zsinór, átmeneti oxigénhiány, hipoton izomzat, Dévény torna 10 hónapig. A gyerekem első évét végig rettegtem,hogy lesz-e valami maradandó károsodása. Nem lett szerencsére.
Mondtam a dokimnak,hogy én a normál szülést veszélyesebbnek tartom. Az én pszichémnek már az is elég, ha csak egy kicsit gebasz jön közbe, vagy csak egyszer van rajta a zsinór, tudom,hogy utána nem tudnék nyugodt lenni. Figyelgetném, orvoshoz vinném,hogy minden oké-e! A végső döntésben az is "segített",hogy egy barátnőm 1 hónapja szült. Normál úton. Mondta,hogy egy kicsit elakadt a baba, és orvos segített kiszedni, megfigyelték,nincs baj, de mondta is viccesen,hogy na nekem ott megállt volna a szívem.
Másodlagos, hogy én a császárt nagyon jól viseltem. Műtét után pár órával már törökülésben ültem, mentem tusolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!