Orvos mellett szülésznőt is érdemes fogadni?
A szülésznő van a kismamákkal a vajúdás alatt.
Nekem volt fogadott szülésznőm is. Nagyon megérte. Nagyon sokat segített és bíztatott. A következő szülésemnél is fogok fogadni.
Szerintem természetes szülésnél jó ha van. Ilyenkor a doki kitolásnál bent van ugyan de csak a gátmetszés csinálja ő vagy csak akkor veszi át a szülésznőtől a dolgokat ha komplikáció van. Meg utánna a doki var, meg ellenőriz mindent.
Egyedül előre tudott császárnál nincs semmi értelme fogadni mert akkor tényleg semmi dolga.
A fogadott orvos nem tud/nem szokott egész vajúdás alatt a kismamával lenni. Egy szülés simán lehet 12-24 óra, az orvosnak ez alatt ha úgy van, akkor kell műtenie, szakrendelnie, más szüléseket levezetnie stb. Nem teheti meg, hogy végig ott ül a kismama mellett. Ez a szülésznő dolga.
Nálunk vannak nagyon jó és nagyon rossz szülésznők, ezért én fogadtam, mert el akartam kerülni, hogy egy nem törődöm, bunkóhoz kerüljek. Sajnos a fogadott szülésznőm nem tudott bejönni továbbképzés miatt és szerencsétlenségemre kikaptam egy olyan szülésznőt, aki nem engedte, hogy felállja, csúnyán beszélt velem, nem segített semmit. Az volt a szerencsém, hogy 1 óra alatt megszültem, így nem sok időt töltöttem vele, de ha egy hosszú szülést kellett volna vele végigcsinálnom...
Én orvost sem fogadnék. Minek? Azt a pénzt ink a gyerekemre költöm.
Nekem a doki bunko volt a szülésznőm rendes volt szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!