Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Ha velem alszik a baba az ágy...

Ha velem alszik a baba az ágy mellett, érdemes levenni a kiságy oldalát és az ágyunk mellé tolni, vagy nem vennétek le?

Figyelt kérdés
Borzasztóan nehezen kelek, sokat alszom és konkrétan fizikai fájdalom még késő reggel is a kelés. Minden bajom van, émelygek, rosszul vagyok, majd összeesek, 10 óra alvás után is, akkor is így volt mikor nem voltam kismama. Valószínűleg nehezen fogom bírni az éjszakai keléseket, nehezen alszom vissza utána, így olyan megoldást keresek, amivel ha fel kell kelnem, minél kevésbé ébredjek fel. Arra gondoltam leszedem a kiságy oldalát és odatolom az enyém mellé, így nem kell kikelnem az ágyból csak odahúzom magamhoz szopni. Irreális elképzelés? Vagy ugyanúgy fel fogok ébredni mintha nem venném le a rácsot, a kiságy az én ágyamtól kb. 10 centire lenne és fel kéne állnom ahhoz, hogy kivegyem a babát? Ha leveszem a rácsot akkor meg nappal mindig csavarozgathatom vissza újra? Mit tanácsoltok egy "álomkóros" alvásmániás kismamának? Babaöbölt ismerem, de nem szeretnék venni mert nagyon drága, 2in1 megoldást keresek.
2016. febr. 12. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan odahúzhatod az ágyad mellé, leszerelve az oldalát. Mások is csinálják így. De ha ennyire álmos vagy, akkor azért annyira nem árt felébredni, hogy biztonságosan el tudd látni a picit.
2016. febr. 12. 17:35
 2/13 A kérdező kommentje:
És nappal meddig tud úgy aludni, hogy nem teszem vissza a rácsot és nem mászik/fordul ki a kiságyból? Vagy kénytelen leszek minden reggel-este föl-le szerelgetni?
2016. febr. 12. 17:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy fekszel, nem nagyon fogod tudni a babát egy 10 centire lévő ágyból kivenni (ha állítható a kiságy magassága, akkor talán szintben nagyjából egyezne az ágyatokkal).

Tehát mindenképpen fel kell ülni, akkor pedig teljesen mindegy, hogy van-e rajta rács.

A babák a legváratlanabb helyzetben képesek úgy mozdulni, hogy leessenek. Ha van rá lehetősége, hogy leessen, akkor le is fog esni, főként éjszaka, amikor elkezdődik az ágyban pörgős korszak.

2016. febr. 12. 17:44
 4/13 A kérdező kommentje:

Ha levenném az oldalát akkor odahúznám az ágyamhoz teljesen az övét, így nem tudna leesni, max az én ágyamra, viszont nappal ha így hagyom, nem tudom balesetveszélyes-e.

A 10 centi távolságot a rácsos verzióra értettem, mert akkor kell a lábamnak hely a 2 ágy közé, hogy fel tudjak állni mikor kiveszem. Ha nincs rács, akkor nem kell felállnom elvileg. De ezek csak elképzelések mert első baba és nem tudom mennyire életszerű.

2016. febr. 12. 17:49
 5/13 anonim ***** válasza:
41%

Ahhoz, hogy az ágyból kiemeld, mindenképp fel kell állnod, fekve nem tudod áthúzni az ágyra.

Első naptól balesetveszélyes rács nélkül hagyni az ágyat. Inkább hagyd fenn a rácsot. Annyival lesz több dolgod, hogy így a 20 centis rácson át kell emelned a babát és visszaülni. Rács nélkül ugyanúgy fel kellene állnod.

Ráadásulazért is jobb, ha néhány centire el van tolva az ágyadtól az övé, mert a légzésfigyelő ellenkező esetben a te általad keltett rezgéseket fogja érzékelni (mozgás, lélegzés, stb), ergo nem riaszt, ha kellene.

2016. febr. 12. 18:40
 6/13 anonim ***** válasza:

Egyébként viccen kívül: tegyél egy asztalt az ágyad mellé, rá egy 3-5 kg-os zsákot. Aztán fekve próbáld meg felemelni és a mellkasodra tenni. De úgy, hogy a zsáknak csak a közepét foghatod meg (a babát se a fejénél fogva húzod), mintha a baba mellkasa lenne.

Ha sikerül, akkor szereld le majd a rácsot.

2016. febr. 12. 18:42
 7/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Igen pont erre voltam kíváncsi, mennyire életszerű az elképzelésem, hogy majd fekve magamhoz emelem a babát, ezek szerint nem működik, nem vagyok body builder, pláne nem félálomban. :D Szóval mindenképp fel kell kelnem ha másképp nem megy.

2016. febr. 12. 18:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk így van, ahogy írod, mégse kell felülnöm, hogy áthúzzam a fiam a mi ágyunkra. Alányúlok az egyik kezemmel a fejének, a másikkal meg a hálózsákját húzom.
2016. febr. 12. 19:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Hamarabb elment...szóval ciciváltásnál nehezebb, mert akkor ténykeg fel kell ülni. A légzésfigyelő használata viszont így tényleg nehézkes lesz.
2016. febr. 12. 19:44
 10/13 anonim ***** válasza:
Vannak direkt így tervezett babaágyak, tehát működik a dolog. Az a fontos hogy rögzítsd a két ágyat egymáshoz, és ne legyen szintkülönbség. De ha nem idegenkedsz ettől akkor aludhat simán az ágyadban is a pici.
2016. febr. 12. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!