Ha velem alszik a baba az ágy mellett, érdemes levenni a kiságy oldalát és az ágyunk mellé tolni, vagy nem vennétek le?
Úgy, hogy fekszel, nem nagyon fogod tudni a babát egy 10 centire lévő ágyból kivenni (ha állítható a kiságy magassága, akkor talán szintben nagyjából egyezne az ágyatokkal).
Tehát mindenképpen fel kell ülni, akkor pedig teljesen mindegy, hogy van-e rajta rács.
A babák a legváratlanabb helyzetben képesek úgy mozdulni, hogy leessenek. Ha van rá lehetősége, hogy leessen, akkor le is fog esni, főként éjszaka, amikor elkezdődik az ágyban pörgős korszak.
Ha levenném az oldalát akkor odahúznám az ágyamhoz teljesen az övét, így nem tudna leesni, max az én ágyamra, viszont nappal ha így hagyom, nem tudom balesetveszélyes-e.
A 10 centi távolságot a rácsos verzióra értettem, mert akkor kell a lábamnak hely a 2 ágy közé, hogy fel tudjak állni mikor kiveszem. Ha nincs rács, akkor nem kell felállnom elvileg. De ezek csak elképzelések mert első baba és nem tudom mennyire életszerű.
Ahhoz, hogy az ágyból kiemeld, mindenképp fel kell állnod, fekve nem tudod áthúzni az ágyra.
Első naptól balesetveszélyes rács nélkül hagyni az ágyat. Inkább hagyd fenn a rácsot. Annyival lesz több dolgod, hogy így a 20 centis rácson át kell emelned a babát és visszaülni. Rács nélkül ugyanúgy fel kellene állnod.
Ráadásulazért is jobb, ha néhány centire el van tolva az ágyadtól az övé, mert a légzésfigyelő ellenkező esetben a te általad keltett rezgéseket fogja érzékelni (mozgás, lélegzés, stb), ergo nem riaszt, ha kellene.
Egyébként viccen kívül: tegyél egy asztalt az ágyad mellé, rá egy 3-5 kg-os zsákot. Aztán fekve próbáld meg felemelni és a mellkasodra tenni. De úgy, hogy a zsáknak csak a közepét foghatod meg (a babát se a fejénél fogva húzod), mintha a baba mellkasa lenne.
Ha sikerül, akkor szereld le majd a rácsot.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Igen pont erre voltam kíváncsi, mennyire életszerű az elképzelésem, hogy majd fekve magamhoz emelem a babát, ezek szerint nem működik, nem vagyok body builder, pláne nem félálomban. :D Szóval mindenképp fel kell kelnem ha másképp nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!