Ha velem alszik a baba az ágy mellett, érdemes levenni a kiságy oldalát és az ágyunk mellé tolni, vagy nem vennétek le?
Figyelt kérdés
Borzasztóan nehezen kelek, sokat alszom és konkrétan fizikai fájdalom még késő reggel is a kelés. Minden bajom van, émelygek, rosszul vagyok, majd összeesek, 10 óra alvás után is, akkor is így volt mikor nem voltam kismama. Valószínűleg nehezen fogom bírni az éjszakai keléseket, nehezen alszom vissza utána, így olyan megoldást keresek, amivel ha fel kell kelnem, minél kevésbé ébredjek fel. Arra gondoltam leszedem a kiságy oldalát és odatolom az enyém mellé, így nem kell kikelnem az ágyból csak odahúzom magamhoz szopni. Irreális elképzelés? Vagy ugyanúgy fel fogok ébredni mintha nem venném le a rácsot, a kiságy az én ágyamtól kb. 10 centire lenne és fel kéne állnom ahhoz, hogy kivegyem a babát? Ha leveszem a rácsot akkor meg nappal mindig csavarozgathatom vissza újra? Mit tanácsoltok egy "álomkóros" alvásmániás kismamának? Babaöbölt ismerem, de nem szeretnék venni mert nagyon drága, 2in1 megoldást keresek.2016. febr. 12. 17:31
11/13 anonim 

válasza:

Működik a dolog. Éjjel mindenképpen könnyebb egy 3-4 kg-os babát magadhoz húzni, és aztán fekve megszoptatni, mint felállni, felülni, stb. Normál esetben az anya elég éberen alszik ahhoz, hogy aztán feküdjön rá a babára, ha fekve szoptatás közben elaludna, de amilyen krónikus fáradtságról írsz, nem tudom, hogy a te eseted is ez a kategória-e. Hány hetes vagy?
Nappal, ha nem érzed biztonságosnak ezt a megoldást, akkor alhat úgy, hogy a nagy ágy köré teszed a fotelt, széket, egyebet, így ha extrém módon pörgős lenne, és átpörögne a nagyágyra, akkor sem esne le. Vagy a nagyágy oldalára leesésgátlót lehet tenni. A sok párnát nem javaslom, mert ha odáig gurulna a baba, alájuk kerüleht, és ez nagyon veszélyes.
12/13 anonim 

válasza:

természetesen, hogy NE feküdjön rá a babára az anya
13/13 A kérdező kommentje:
Koszi a választ :) 30 hetes vagyok
2016. febr. 13. 10:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!