Faros baba esetén normális, hogy 38. hétre beprogramoznak császárra?
szerintem meg válts orvost. az a legfontosabb, hogy megbízz benne! nekem ha azt mondaná a dokim, hogy 38 héten császár, akkor nem vitatnám mert megbízom benne.
de a te helyzetedbe nem mernék nemet mondani, mert tényleg sokszor oka van, hogy nem fordul be egy baba :(
Jelenleg a 36. hétben vagyok, és múlt héten tudtam meg, hogy faros. Első várandósság. Előtte a 30. héten voltam uh-n, ahol még fejvégű volt.
A doki azt mondta, ha a jövő szerdai (37. hét) NST-re nem fordul meg, akkor beprogramoz a 38. hétre.
A dokimhoz amúgy nem tudom, hogy álljak. Minden évben őhozzá járok rákszűrésre most már több, mint 10 éve, de mivel csak évi 1x találkoztunk, túl közeli kapcsolat nem alakult ki. Most, hogy teherbe estem is hozzá fordultam és kb 5x voltam nála uh-n magánban.
A 18. heti uh-n például, ami a kórházban volt kötelező, mikor megkérdeztem, hogy mikor kell jönni újra, csak flegmán odaszólt, hogy "amikor akar". Aztán mikor magánban mentem hozzá a 22. héten, akkor meg megint normális volt. Nem túl bizalmaskodó egyébként. Ha kérdezek, válaszol és eddig ez nekem elég volt.
De most ezzel a gyors császározási ötletével picit elbizonytalanodtam vele kapcsolatban...
mentesen természetes úton szültem meg a makk egészséges kislányom.
(bocsi.hogy külön folytattam,csak véletlenül elküldtem)
Szia!
Nekem is faros volt a baba, kétszer a nyakán volt a köldökzsinór (amiről ultrahangon nem tájékoztattak, pedig látták) ezért császároztak.
Nekem sem várták meg a kiírt időpontot.
Egyébként általában, ha első baba és farfekvéses akkor császároznak.
Szerintem az orvos jobban tudja, nem érdemes leállni vele "vitatkozni".
1-es vagyok. Nem értem ugyan, miért pontoztatok le, ennyi kezdeti infóból nehéz eldönteni, hogy normális-e a dolog.
Azt tudnod kell, kérdező, hogy egyrészt az eü protokollok is változnak, másrészt az orvos tisztában van vele, mi a kórházatokban a bevett gyakorlat ilyen esetben. Lehet, hogy hiába lehetne levezetni amúgy farosan spontán a szülésed, nincs megfelelő szakembergárda, meg akár az osztályvezető el is rendelhette, hogy pl. Ebben a helyzetben az osztálya ne vállalja be a sima szülést...
Találgatni lehet, az orvost kène erről megkérdezni, ha egyébként is szűkszavú típus, akkor lehet egyéb oka is a császárnak, amit esetleg nem mondtak el.
Az én dokim is csak akkor beszél, ha kérdezem, de akkor elmondja korrekten. Inkább szűkszavú, lényegretörő.
Viszont ha pár hete fejvégű volt, van esèly hogy megfordul addigra, amíg a tervezett császár ideje eljönne.
a külső fordítást én sem vállal
Vállalnám csak megemlítettem hogy ilyen is van.
Bízok benne hogy nagyon ficánka a babád, és ahogy elfordult farosba, úgy vissua is fordul még! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!