Normális, ha az orvos egy nappal sem engedi túlhordani a babát?
Nekem egy kicsit fura volt, most hallottam. Anyukának nem volt semmilyen problémája, de amikor betöltötte a 40. hetet (ez már előre meg volt beszélve), napra pontosan reggel 8 órára be kellett sétálnia a kórházba és az orvosa megrepesztette a burkot, hogy megszüljön. + oxi infúzióban, ha kell, nem indulnak meg a fájások.
Ez csak nekem fura??
És utána pedig, hogy ő mennyire természetesen szült :D
Fürdőkádban, labdán ülve vajódás, alternatív szülőszobával, bár gátmetszés elvileg volt mert kellett.
Hol az ellentmondás???
Uramatyám! Na akkor itt az én példám. Az első gyerekemmel cukros voltam, kiírás után 9 nappal indítani kellett a szülést (csoda különben, hogy nem hamarabb). Burokrepesztés + oxi. Igen, nem természetes módon indult, ezt aláírom. DE a gyerekem magától született meg, én toltam ki. Sőt vajúdás alatt még labdán is ültem, ja és nem üvöltöttem végig a szülést... Gondolom ez a te szemedben nem természetes. Ja, és gátmetszés is volt, és szülés után 3/4 órán keresztül stoppoltak, mert vágás ellenére szakadtam kívül-belül. Szóval az, ha valakinek indítják szülést, az nem jelenti azt jelenti, hogy beballag, mosolyog hármat és kint a gyerek. Ugyanúgy meg kell szülni a gyereket, mintha magától indulna be. Ja és fáj is...
Második gyerekem születése úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz. De a fájások nem indultak be. Magzatvíz elfolyás után legkésőbb 24 órán belül meg kell születnie a gyereknek. így megint kaptam oxit.
Na akkor ez most természetes szülés vagy nem?
Igen csak neked fura. Bármi lehetett, amit te nem tudsz, csak az orvos. (meg az anya, de ő okosan nem köti az orrodra) Ja, és igen, ez ettől még természetes szülés.
Már csak egy-két kérdésem van: te szültél már? Ha igen, hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!