3 kiló alatti súlyú babát könnyebb megszülni, mint a 3 kiló felettieket? Mik a tapasztalatok?
3800 grammos babát szültem, 4 óra alatt meglett :)
én úgy hallottam, hogy tágulásnál segít a babasúlya is és hogy, könnyebb nagyobb súlyú babát szülni+ de ez relatív, nekem pl. tényleg könnyű gyors szülésem volt szerencsére :)
ez az anyán múlik leginkább-medenceméret,mennyire rugalmasak a szövetek..stb
Nem a baba súlya számít, hanem a fejkörfogata, hiszen az a legnagyobb része ami áthalad a szülőcsatornán.
Ezenkívül függ a te csípőd szélességétől, meg még persze sok más dologtól is!
De a fejkörfogat nagyon meghatározó tényező.
tök mindegy a baba súlya, attól senki nem reped szét, hiszen a fej töri az utat, az meg akkora amekkora súlytól függetlenül :)
mondjuk hallottam már olyat, hogy a tágulásban segít a nagyobb súly :)
Nem a súlyon múlik. Nagyon alacsony vagyok érintőlegesen szóba került a téraránytalanság lehetősége (normál méretű babához túl kis termetű vagyok).
Végül hüvelyi úton született, tankönyvi mérettel (3.2 kg), viszont a koponyája beakadt a medencecsontomba forgási rendellenesség miatt. Így alulról az egyik orvos vákuumsapkával húzta, egy másik felülről a hasamba könyökölve passzírozta kifelé.
Károsodás nélkül született, de orvosi segítésg nélkül, egyedül nem tudtam volna megszülni. A forgási rendellenesség előre nem látható komplikáció volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!