Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs fogadott orvosom,...

Ha nincs fogadott orvosom, akkor is bárhol szülhetek?

Figyelt kérdés

Párom szerint ha beindul a szülés és mentőt kérek, akkor a legközelebbi kórházba szállítanak, és ha én magam megyek be épp, hogy elkezdődött vajúdással egy kórházba, akkor meg képesek átszállítani a lakóhelyemhez legközelebb eső kórházba - ahová területileg tartoznék.

Ez most komoly? Ha nincs fogadott orvosom, akkor nem dönthetem el, hogy hol szülök? Nem foglalkoznának velem?

2016. jún. 6. 20:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért van a nyolcas lepontozva, teljesen igaza van. Ha nem a harmadik gyerek sűrű fájásokkal és elfolyt magzatvízzel (ami lehet nem ér el a kórházig), akkor semmi értelme a mentőnek, nyugodtan lehet menni autóval vagy taxival. A mentő nevében benne van, hogy mire való, nem priváttaxi! Nem gondolod, hogy majd te bediktálod a címet a mentőnek, amikor annak jobb dolga is lenne...

Ennek megfelelően magán úton abba a kórházba mész, ahová szeretnél. Sajnos. Mert a magyar egészségügy rákfenéje, hogy csak papíron létezik területi ellátás, és egy kis kenőpénzért (mélyen áron alul) cserébe 200 km-rel arrébb is ellátják azokat az állapotokat és betegségeket, amiket 8 km-es körzetben is meg lehetne oldani.

2016. jún. 7. 05:48
 12/15 anonim ***** válasza:

A párodnak igaza van. Ha nincs fogadott orvosod, akkor a körzetesben fogadnak.

Mivel első gyerek, hidd el, elküldenek, mert nem fogod tudni, mikor menj be, hogy már tuti ott tartsanak.

Fogadj orvost, vagy békülj meg a körzetes kórházzal.

2016. jún. 7. 06:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha nem annyira előre haladott a dolog,akkor át fognak irányítani abba a kórházba,ahova tartozol
2016. jún. 7. 06:47
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekünk az életünk mentette meg a fogadott orvos, szó szerint.

A kérdésedre a válasz:Hacsak nem lóg ki belőled félig már a gyerek, akkor a körzetesbe szállítanak át, hiába mész be oda ahol te szeretnél szülni. Nincs szabad kórházválasztás.

2016. jún. 8. 16:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Én anno alig kaptam figyelmet.a.fogadott dokitol. Egy előnye volt: nem kellett a rendelőben órákat várni.

2.nel nem volt fogadott orvosom és most sincs a 3.terhesség alatt sem. Sok anyukaval beszélgettem...5 bol 4 nek volt az elsonel orvosa. Utána már nem fogadott mert nem volt annyi pozitív tapasztalata a saját orvossal. Akinek van összehasonlítási alapja sokszor beismeri hogy igazam van. Természetesen az ügyeletes lehet gyökér is de abban az esetben fogadottkent sem biztos hogy rendes.

Szerintem ez amúgy meddő vita...a kérdező amúgy sem ezt kérdezte hanem gyakorlatilag teljesen más volt a kérdés de szokás szerint elkanyarodott a téma:)

2016. júl. 8. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!