Ha nincs fogadott orvosom, akkor is bárhol szülhetek?
Párom szerint ha beindul a szülés és mentőt kérek, akkor a legközelebbi kórházba szállítanak, és ha én magam megyek be épp, hogy elkezdődött vajúdással egy kórházba, akkor meg képesek átszállítani a lakóhelyemhez legközelebb eső kórházba - ahová területileg tartoznék.
Ez most komoly? Ha nincs fogadott orvosom, akkor nem dönthetem el, hogy hol szülök? Nem foglalkoznának velem?
Most le leszek pontozva.
Kérdező, ne haragudj, valószínűleg én vagyok maradi, de ha jó ellátást akarok, akkor kell a fogadott orvos. Nekünk nem került egy vagyonba, de mindig biztonságban éreztem magam, éjjel-nappal. A mobilszáma gyorsként volt elmentve, és sajnos volt, hogy szükség volt rá. A mai egészségügyi ellátás mellett szerintem ez kell.
Sajnos egyet kell értsek az első válaszolóval.Mi sem vagyunk hívei a fogadott orvosnak ,de rossz előzmények miatt úgy döntöttünk,inkább fogadott orvosunk lesz.Most már tudom milyen amikor tényleg foglalkoznak velünk.
Egyébként valóban oda kell menned szülni,ahova területileg tartozol
Mondtam, hogy le leszek pontozva :)
Akkor is a fogadott doki mellett voksolok! Józan ésszel, belegondolva ez fontos. Persze plusz pénz, de megéri.Tapasztalat.
Először:
Ha beindul a szülés, nem kell mentőt hívni, hanem be kell menni a kórházba (autóval/taxival).
Mentőt akkor kell hívni, ha vészhelyzet van, de ha tényleg az van, akkor a legközelebbi helyre fognak szállítani, még akkor is, ha máshol van az orvosod, mert nem kockáztatnak.
Másodszor:
Ha beindult a szülésed, és megjelensz bármelyik kórház szülészetén, akkor onnan már nem fognak átszállítani máshová, hanem ellátnak (vagyis megszülsz), csak az nagy kérdés, hogy egy első babás anyuka felismeri-e segítség nélkül, hogy mikor van ez a pont a szülés menetében, mert inkább az szokott a jellemző lenni, hogy túl korán "berohannak" a kórházba.
Mint magad is írtad: "elkezdődött vajúdással", vagyis akkor még órák vannak hátra, simán átküldhetnek másik helyre, míg ha 2 percesekkel mész, nem fognak, ez egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!