Hogy jobb, kezdettől oxitocinnal vajúdni, vagy csak onnantól kapni ha gyengék a fájások?
Az elsőnél 5 percesekkel mentem be a kórházba, egyből bekötötték, a màsodikat azzal indìtottàk, de még 1,5 óra múlva is csak a gép mutatta hogy fájásaim vannak. Talán az első 'jobb' volt.
A 2. picivel volt csak gyorsabb
Nekem volt szulesem, ami spontan indult es vegig magatol ment, illetge volt inditott is (burokrepesztessel) es ott az elejetol kaptam oxitocint, hogy beinduljanak a fajasok is.
Hozzateszem, hogy nem tulhordas miatt inditottak, hanem azert, mert a mehszajam mar magatol, fajas nelkul is kozel 3 ujjnyira kinyilt es ebben a formaban mar nem mehettem el a korhazbol. Az elso szulesemnel zart mehszajrol oxi nelkul 3,5 ora vajudas utan megszultem, igy volt ra esely, hogy 3 ujjnyirol indulva a korhazba sem ernek be.
Azt kell mondjam, hogy az oxi nelkuli sokkal jobb volt, egyenletesebbek voltak a fajasok, maguktol szepen erosodtek/surusodtek, volt menete a dolognak.
Oxitocinnal csak "berobbant" a fajas, teljesen rendszertelen volt, nem volt se eleje, se vege, se szunet a ketto kozott. Igaz, 2 oran belul megszultem, de vegig kiszamithatatlan volt, ossze-vissza, a vegen pedig egy rendes fajas ment at tolofajasba es vissza sem tudtam tartani. A mehszajam nekem szetrepedt, akkora lendulettel indult meg a baba feje.
Ugy ereztem oxi mellett, hogy egyaltalan nem tudom iranyitani a dolgot, a mehem dolgozik helyettem. Pedig az elso szulesnel nagy babat szultem gatvedelemmel, 45 perc volt a kitolas, a nagyja abbol allt, hogy vissza kellett fognom a tolofajast. Akkor sikerult, az oxitocinos szulesemnel meg semmit nem tudtam csinalni.
Hozzateszem, hogy nagy adagban kaptam.
Utolag en bantam, hogy engedtem vegig es hallgattam, kernem kellett volna az indoklast, hogy miert kell oxi vegig es miert ilyen mennyisegben. Eleve beindultak a fajasok mar a burokrepesztestol is, szerintem ugy is megszultem volna, ha hagyjuk azokat beerosodni, csak lehet hogy ugy nem ket ora lett volna, hanem 3-4.
Ugy tunt, mintha az orvos csak ki akarta volna robbantani belolem a gyereket, teny, hogy lejart epp a muszakja, lehet, hogy hamar akart vegezni, az is lehet, hogy nekem akart jot a rovid szulessel.
A lenyeg: ha szulnek meg, akkor en nem engednem, hogy oxitocint kossenek be addig, amig nem indokolt.
Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó előadás a témában: https://www.youtube.com/watch?v=WmHP82pmlpI
Bocsi, tegnap zűrös volt az este, de most pótolom, amit ígértem :)
Köszönöm a válaszokat!
Most úgy gondolom, legyen úgy, mint először, nem kérek, míg nem muszáj. Jó lenne, ha többet tudnék itthon vajúdni majd, de elsőre is féltem, mi lesz, ha hirtelen lesz kétperces a fájás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!