Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen tapasztalatotok van a...

Bogica0616 kérdése:

Milyen tapasztalatotok van a császármetszéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A babám nem fordult még így a 37. hét végére, az ultrahangos orvos azt szeretné ha időpontot kérne a terbesgondozast végző orvosom császármetszésre. Tartok nagyon tőle. Nektek mi a tapasztalotok?
2016. máj. 19. 19:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Apás szülés lett volna nálunk is. Miután kivitték a műtőből a babát, a párom végig ott lehetett vele. Utána a megfigyelőben is együtt voltunk. Az osztályra is úgy toltak ki, hogy a baba a mellkasomon feküdt. Utána is végig ott volt, ha kértem elvitték. Én reggel szültem, de első éjjelre kértem, hogy vigyék el, hogy tudjak pihenni, meg akkor még a mozgás is elég nehézkes volt. Másnap reggeltől végig ott volt a baba, meg a párom is sokat volt bent, mivel - megkérdeztem - a szobatársamat nem zavarta, hogy ott van.

Enni aznap még nem lehetett, másnap már kaptunk pépes ebédet, és akkor már székletet is kellett produkálni (kaptunk hashajtót).

2016. máj. 23. 14:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia! Habár én külföldön szültem, de leírom, nálam, hogy volt.

Reggel 7 órára kellett bemennem a kórházba, éjféltől már nem ehettem illetve ihattam semmit.

Felvették az adatokat, majd át kellett öltözni, egy hálóingbe, ráfeküdni az ágyra, és bekötötték az infúziót. Közben húztak a lábamra egy "combfix szerű harisnyát" a trombózis elkerülése végett, ez amíg a kórházban voltam végig rajtam volt. Ezután elkezdtek áttolni a műtőbe, út közben megitattak velem, kb. 4 cent savlekötőt. Átraktak a műtős ágyra, kiszedték az infúziót, majd betoltak az előkészítőbe, itt jött egy nővér, mindent elmondott, hogyan fog zajlani, még1x egyeztette az adatok, illetve, hogy van e valamilyen allergiám + bekötött még 1 kanült a kézfejembe.

Betoltak a műtőbe, felültettek,bekentek jóddal körbe érzéstelenítették a gerincemet, majd megcsinálta a spinális érzéstelenítést. ( Semmit nem éreztem ) Gyorsan lefektettek, eltakartak, hogy nem lássam, a műtétet, felhelyezték a katétert.

Közben többször befújtak egy hideg sprayvel, hogy még érzékelem e. Ekkor bejött a férjem, itt megengedett császármetszés alatt is. ( Végig a fejemnél volt ) Hát amikor vágni kezdtek azt éreztem, ez miatt be is pánikoltam... nem fájdalom, inkább csak érezni hogy mit csinálnak, illetve matatnak benned. Nekem adtak is valamit a kanülbe, nyugtató lehetett, mert eléggé elkábultam pár percre. Éreztem ahogy kihúzzák a gyermekem, illetve hallottam ahogy felsír. Megmutatták, megtörölgették, majd rám rakták. :) Közbe össze vart az orvos. Arra már koncentrálni se tud szerintem ilyenkor az ember, az adrenalintól :) Csak annyit éreztem, hogy húzzák össze a bőrt. Utána engem át toltak a megfigyelőbe. 3 órán keresztül voltam ott. Itt csak feküdtem, odahozták a gyereket, a férjem is bejöhetett, adtak vizet ( nagyon szomjam voltam ), illetve jól betakartak. Majd átkerültem a kórterembe, ahol a baba végig velem volt. A katétert másnap szedték ki. Nekem ez volt az egészbe a legkellemetlenebb. Másnap "kiugrottam" az ágyból, és már tologattam a gyerekágyat. Én már aznap fel akartam kelni, csak nagyon megszédültem, ez miatt vártak másnapig.

2016. máj. 26. 14:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, véletlen elküldtem.

Szóval nem kell félni, én nagyon tartottam tőle. De hamarabb túl esel rajta, akkor persze nem örültem, de a normál szülés biztosan jobban fáj.

Visszagondolva nekem nagyon jó emlékeim vannak. Olyan volt az egész mintha fellépésre mentem volna :) a műtét 20 perces volt összesen. :) Szóval én bármikor végig csinálnám megint. Illetve nekem is tervezett volt, így tudsz rá lelkiekben készülni, nem ér váratlanul :)

2016. máj. 26. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!