Milyen tapasztalatotok van a császármetszéssel kapcsolatban?
Apás szülés lett volna nálunk is. Miután kivitték a műtőből a babát, a párom végig ott lehetett vele. Utána a megfigyelőben is együtt voltunk. Az osztályra is úgy toltak ki, hogy a baba a mellkasomon feküdt. Utána is végig ott volt, ha kértem elvitték. Én reggel szültem, de első éjjelre kértem, hogy vigyék el, hogy tudjak pihenni, meg akkor még a mozgás is elég nehézkes volt. Másnap reggeltől végig ott volt a baba, meg a párom is sokat volt bent, mivel - megkérdeztem - a szobatársamat nem zavarta, hogy ott van.
Enni aznap még nem lehetett, másnap már kaptunk pépes ebédet, és akkor már székletet is kellett produkálni (kaptunk hashajtót).
Szia! Habár én külföldön szültem, de leírom, nálam, hogy volt.
Reggel 7 órára kellett bemennem a kórházba, éjféltől már nem ehettem illetve ihattam semmit.
Felvették az adatokat, majd át kellett öltözni, egy hálóingbe, ráfeküdni az ágyra, és bekötötték az infúziót. Közben húztak a lábamra egy "combfix szerű harisnyát" a trombózis elkerülése végett, ez amíg a kórházban voltam végig rajtam volt. Ezután elkezdtek áttolni a műtőbe, út közben megitattak velem, kb. 4 cent savlekötőt. Átraktak a műtős ágyra, kiszedték az infúziót, majd betoltak az előkészítőbe, itt jött egy nővér, mindent elmondott, hogyan fog zajlani, még1x egyeztette az adatok, illetve, hogy van e valamilyen allergiám + bekötött még 1 kanült a kézfejembe.
Betoltak a műtőbe, felültettek,bekentek jóddal körbe érzéstelenítették a gerincemet, majd megcsinálta a spinális érzéstelenítést. ( Semmit nem éreztem ) Gyorsan lefektettek, eltakartak, hogy nem lássam, a műtétet, felhelyezték a katétert.
Közben többször befújtak egy hideg sprayvel, hogy még érzékelem e. Ekkor bejött a férjem, itt megengedett császármetszés alatt is. ( Végig a fejemnél volt ) Hát amikor vágni kezdtek azt éreztem, ez miatt be is pánikoltam... nem fájdalom, inkább csak érezni hogy mit csinálnak, illetve matatnak benned. Nekem adtak is valamit a kanülbe, nyugtató lehetett, mert eléggé elkábultam pár percre. Éreztem ahogy kihúzzák a gyermekem, illetve hallottam ahogy felsír. Megmutatták, megtörölgették, majd rám rakták. :) Közbe össze vart az orvos. Arra már koncentrálni se tud szerintem ilyenkor az ember, az adrenalintól :) Csak annyit éreztem, hogy húzzák össze a bőrt. Utána engem át toltak a megfigyelőbe. 3 órán keresztül voltam ott. Itt csak feküdtem, odahozták a gyereket, a férjem is bejöhetett, adtak vizet ( nagyon szomjam voltam ), illetve jól betakartak. Majd átkerültem a kórterembe, ahol a baba végig velem volt. A katétert másnap szedték ki. Nekem ez volt az egészbe a legkellemetlenebb. Másnap "kiugrottam" az ágyból, és már tologattam a gyerekágyat. Én már aznap fel akartam kelni, csak nagyon megszédültem, ez miatt vártak másnapig.
Az előző vagyok, véletlen elküldtem.
Szóval nem kell félni, én nagyon tartottam tőle. De hamarabb túl esel rajta, akkor persze nem örültem, de a normál szülés biztosan jobban fáj.
Visszagondolva nekem nagyon jó emlékeim vannak. Olyan volt az egész mintha fellépésre mentem volna :) a műtét 20 perces volt összesen. :) Szóval én bármikor végig csinálnám megint. Illetve nekem is tervezett volt, így tudsz rá lelkiekben készülni, nem ér váratlanul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!