Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 41 hetes kismami vagyok,...

41 hetes kismami vagyok, holnap meginditják nálam a szülést, mire számithatok?

Figyelt kérdés

A magzatviz tiszta, kicsit vagyok csak kitágulva, hetek óta vérnyomás csökkentőket kell szednem, azt mondta az orvosom, hogy holnap burkot repeszt aztán majd meglátjuk, lehet, hogy császár lesz a vége.

Voltatok ilyen helyzetben? "Pontosan" mi is fog történni, kicsit félek....

2008. szept. 24. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem volt burokrepesztéses indítás, mert belekakilt a magzatvízbe a babánk.

nem vészes, én meg sem éreztem. a doki felnyúlt a kezével, a másik kezében volt egy olló és kicsípte, kivágta a magzatburkot és elfolyt a víz. ezután kaptam egy infúziút hogy ne legyek éhes, szomjas, tehát egy általános infúziú és utána jött az oxitocin infúzió, ami meghozta a fájásokat és megszültem. Kezdődött az egész 10.-kor és meglett 3-kor délután. én 4 cm-re voltam kitágulva az elején.

ne félj, szép szülést.

4 hós kisfiú anyukája

2008. szept. 24. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem meg holnapután inditják meg de azért mer ez a harmadik császárom.Megrepesztik a burkot és kapok méhösszehúzó szereket aztán jöhetnek a fájások majd a spinal és a műtő.Előzővel is igy voltam és nincs kelemetlen élményem ,azt mondják akinél spontán megindul sokkal hamarabb megvan ha császáros leszel ne aggodj csodálatos érzés marad a szülés. Sokak szerint könnyebb (nem igy van ott a drain az állandó katéter az oxytocin napi 2x stb)ugyhogy ott is kijár csak később a fájdalomból.Sok-sok sikert és ne aggodj.
2008. szept. 24. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét szülésemet megindították, az elsőt 3 héttel korábban, mert nem volt jó a baba szívhangja. Sajnos akkor nem tágultam, ezért 2 nap után megcsászároztak. De ott a doki hozzáállásával sem voltam megelégedve, elég köcsög volt.

Most a másodiknál 3 napig voltak erős jóslófájásaim, de mindíg elmúltak, ezért indították meg, és azért mert 1 héttel túlhordtam. Szerencsére sikerült rendesen megszülnöm, az indítástól számítva 6 és fél óra múlva. Nagyban köszönhető a doktornőmnek!

Nekem úgy indították meg, hogy burkotrepesztettek, aztán beöntés, utána pedig fájáserősítő infúziót kaptam. A másodiknál reggel kaptam egy injekciót is, estére már nagyon fájt, és utána volt a burokrepesztés.

Velem így volt, remélem hamar meglesz a babád.

Könnyű, és gyors szülést kívánok neked.

2008. szept. 24. 16:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, remélem minden O.K. lesz :)
2008. szept. 24. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem is meg kellet inditani a szulest nalam, mert a vernyomasom ment fel, es vizesedtem nagyona bokam a duplajara dagadt azt mondta a doki nekem is hogy ha felmegy szules kozbe a vernyomasom, azonnal csaszar lesz belole de hal istennek nem ment fel 18 ora vajudas utan megszuletett a lanyom, eloszor nekem nem burkot repesztet hanem tagito zselevel inditotta meg, de az nalam nem ert szinte semmit aztan jott delutan a burokrepesztes, es onnantol kezdve 4-5 perces fajasaim voltak aztan,egyre surubbek es fajdalmasabbak!mar mikor nagyon nem birtam tovabb kertem epiduralast, de azzal is szinte minden,fajdalmat ereztem!

remelem konnyu szulesed lesz es sok sikert!

te leszel holnap a legboldogabb az egesz vilagon mikor a gyermekedet a karjaidba tartod!:)

s

2008. szept. 24. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is indították a baba rossz szívhangja miatt. A burokrepesztés egyáltalán nem fáj! Oxitocin infúziót és epidurális érzéstelenítőt is kaptam, de egyik sem fájt, max. egy kicsit kellemetlen volt. Így tényleg csak éppenhogy éreztem az összehúzódásokat. Aztán császár lett a vége nekem is, mert nem tágultam és a baba is túl nagy volt, viszont akkor sem éreztem semmi fájdalmat, és a kislányom pár perc alatt megvolt. A fejemhez tartották, és megsímogatta az arcomat. :) Utána tényleg hosszabb a felépülés, de mivel én nem tudom milyen a gátmetszés, nincs összehasonlítási alapom. Most lehet, hogy sokan megköveznek, de a legközelebbinél is császárral szülnék (ez pedig sanszos egy után), mert bár utána napi 2 szurit kaptam 3 napig, a kislányom egészséges, és ami nem megventendő: lent tip-top állapotban maradt minden. A legrosszabb élményem az volt, hogy fáztam a műtőben, illetve fájt a derekam a kórházi ágytól. A többi elviselhető volt! Úgyhogy bármi lehet, de ne aggódj! Hamarosan meglesz a babád!! :) Könnyű szülést!
2008. szept. 24. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha már a 41. héten vagy, akkor próbáljatok rásegíteni egy kis szexszel. Nekem a burok repedt meg, és nem voltak fájásaim. Oxitocint kaptam, ami megindította a fájásokat és 3 óra alatt megvolt a baba varrással együtt. Szóval szerintem jobb volt így, mert sokkal gyorsabb volt az egész. Igaz, azt is mondják, hogy az oxitocinos szülés sokkal jobban fáj, mint a spontán, de nekem nincs összehasonlítási alapom.
2008. szept. 24. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!