Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetekben van szukseg...

Milyen esetekben van szukseg hasbakonyokolesre szules kozben?

Figyelt kérdés
Tavaly szultem a kisfiamat,most julisban szinten szulok.Elozo szules utan olyan rossz erzeskent maradt bennem ez a hasbakomyokoles,mintha rosszul csinaltam volna valamit.Nyomtam rendesen,meg is dicsertek es ereztem ahogyan egyre lejjebb kerul a baba,feszit szet belurol es itt megallt a dolog hiaba nyomtam.Aztan jott a hasbakonyokoles.Es fogalmam sincs miert volt erre szukseg,mit csinalhattam rosszul...
2016. ápr. 27. 12:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem is eleg hamar elmultak a tolofajasok,nem ereztem annyira az ellenalhatatlan erot h nyomjak.Valoszinu,azert volt negativ elmeny,mert nem tudom miert tortent.Maga a kitolas nagyon rovid volt,ezert is nem ertettem.Szoltak h nyomjak 4.10klr es 4.26ra kint volt a kisfiam
2016. ápr. 27. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, ez sajnos gyakori az oxitocinos szülésnél. Laikusként úgy gondolom, hogy álló vagy térdelő testhelyzet segíthet, mert akkor a gravitáció is "húzza".

Akkor alkalmazzák a könyöklést, ha a baba már a szülőcsatornában van, de elakad.

2016. ápr. 27. 13:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is nyomta az orvos a hasam, de nem éltem meg negatívan. Nekem azért kellett, mert elfáradtam, a szülést megelőző 48 órában 3-at aludtam csak, és a szülést megelőzően 18 órán keresztül voltak kisebb-nagyobb fájásaim folyamatosan. Nem fájt (mármint akkor minden fájt, ez már nem számított), volt akkor elég bajom, a lényeg az volt, hogy mindketten jól vagyunk. :)
2016. ápr. 27. 13:59
 14/16 anonim ***** válasza:
69%

Csak tanácsként irom hogy soha nem a negatív dolgokat kell erősiteni es azokat keresni, hanem az egeszseges szülesre koncentralni es ezt a tudatot erositeni.

Terheseknek pl serult gyerekekrol sem ajanlott videot nezni es semmi olyat ami negativ erzeseket teremt.

Mer a felelmeink valora is valhatnak...

2016. ápr. 27. 14:14
 15/16 anonim ***** válasza:
*mert
2016. ápr. 27. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálam is mellém húzott egy széket a doki, aztán feltérdelt rá, és elkezdte nyomni a hasamat. Eközben a szülésznő lentről segített, már a vákum is előkerült, de szerencsére azt végül nem kellett használni. Inkább a doki nyomja fentről, minthogy vákumozzanak. Pár napig úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger, de sosem gondoltam rosszként erre. Úgy segített, ahogy tudott, és a lényeg a pozitív végeredmény. :)
2016. ápr. 27. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!