Milyen esetekben indokolt a császármetszés?
Figyelt kérdés
Nekem eddig nem indokolja semmi, vagyis fejvégű a baba, nincs magas vérnyomásom, cukrom, trombózishajlamom úgy tudom ezek a döntő tényezők.De viszont genetikailag nagyon szűk vagyok, a nőgyógyászom is ettől fél, hiszen még a rutin vizsgálatok is nehezen mennek, pl rákszűrés. A közösülések is mindig problémát jelentettek ebből a szempontból. Mi lesz ha nem "fér ki a baba"??Hát ez csak nem lehet indok a császárra??Pedig én szeretném...rengeteg rémtörténetet olvastam és féltem a babámat, hogy elakad...2014. ápr. 18. 10:01
1/4 anonim válasza:
A biztonságos hüvelyi szülés elsősorban nem a szűk hüvelyen, hanem a medence tágasságán múlik. Ha ott átfér a baba, akkor nem lesz gond, legfeljebb csinálnak gátmetszést, hogy ne szakadj, ha szülés közben is szűknek bizonyulsz. Olvass utána a megfelelő kitolási pózoknak, azok nagyon sokat tudnak segíteni, hogy rendesen "kinyíljon" minden! Ne aggódj, a testünk erre lett kitalálva, csak ritka esetben kell császározni, próbáld valahogy ellazítani magad, mert a rettegés viszont árt!
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Valahol olvastam, hogy ha a méhszáj kinyíllik rendesen, akkor nincs gond és persze fontos a megfelelő hosszúságú köldökzsínor is. Igen, gondoltam a gátmetszésre. Nem félek a fájdalomtól csak attól hogy a babának baja ne legyen!
2014. ápr. 18. 10:07
3/4 anonim válasza:
Nálam is minden rendben volt az egész terhesség alatt.Aztán igazából nemtudni pontosan mi történt 12 óra után a 2 perces fájásaim leálltak csökkent a szívhang és tíz perc alatt meg császároztak időm sem volt megijedni.Kicsit sok volt úgy szólván mindkettőn átmenni de a legnehezebb az volt,hogy abszolút váratlanul ért és kicsit nehezebbek az utána követő napok hetek amíg begyógyul minden.Igazából ne gondolkozz ilyeneken nem kell a félelemnek adni az enrgiát úgy is mindent megtesznek érted és a babáért.
4/4 anonim válasza:
Bármikor jöhet császár tervbe. Én végig természetes szülésre készültem, de túlhordtam a babát és semennyire se nyílt ki a méhszáj. 40+5 naposan az orvos az ultrahang értékek alapján úgy ítélte hogy a babának már nem kéne bentmaradnia. Este voltam nála vizsgálaton, és akkor közölte h ő holnap reggel megcsászározna, annyira zárt vagyok, hogy egy hosszú vajúdás után úgyis császár lenne a vége. Szóval én előző este tudtam meg. A te orvosod is majd a vége felé dönt szerintem. Nekem ráadásul szülésre termett széles csípőm van és mégis ez lett, szóval tényleg bármi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!