Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetekben lesz a...

Milyen esetekben lesz a második szülés is császár?

Figyelt kérdés

Első terhességemnél a 42. héten indítottak, leálltak a fájásaim, a babám 4,5 kilós lett, és rosszul is fordult be....hosszas vajúdás után lett császár a döntés.

Bevallom, nagyon félek a természetes szüléstől, lehet, hogy ismét nagyobb babám lesz, meg hogy hasonló 24 órás pokol vár rám.

Ezért kérdezlek Titeket, hogy ha az első szülés császár volt, akkor a másodiknál mit szokott dönteni? Milyen szempontok vannak? Szeretném tudni, nagyjából mire számíthatok

2014. ápr. 24. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam bőven 4 kiló fölött született, igazi nagybaba volt. Most készülünk a 2. babára. A nőgyógyászommal beszélgettünk, hogy sanszos, hogy szintén nagybaba lesz, ráadásul az elsőnél nem tágultam, vékony testalkatú is vagyok, ezeket mind figyelembe véve a doki biztonságosabbnak látna egy újabb császárt. Én is így érzem. Nem merném bevállalni a hüvelyi szülést. Szval megértelek. Nyilván, császár után lehet hüvelyi úton szülni, meg nagybabát is ki lehet tolni, de minek kockáztatni?
2014. ápr. 24. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
1. vagyok. A dokiddal beszéld meg! Biztosan találtok egy számodra ideális megoldást.
2014. ápr. 24. 22:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Szívemből szóltál. És már többször említettem a dokimnak, hogy nem szeretnék nekivágni a természetes szülésnek. De mindig csak mondja, hogy majd meglátjuk, lehet, hogy szép, könnyű szülésem lenne....bíztat, de én sem merek kockáztatni :( Nem tudom, hogy milyen esetekben lenne indokolt a császár, de jó lenne végre tudni, így a vége.. mi lesz A szülésznőmmel nemsokára találkozok, kikérdezem majd erről, mindenesetre gondoltam, kiváncsiságból megkérdezlek Titeket.
2014. ápr. 24. 22:40
 4/5 anonim ***** válasza:

többedik császárnál már nem engednek olyan sokáig vajúdni. én megpróbáltam a természetes szülést, de kb 4-5 óra eredménytelenség után akartak vinni a műtőbe. végül 7 óra múlva mentünk, már fenyegető hegszétválással.

nálunk a baba nagysága is szempont volt: ha sokkal nagyobbnak jósolták volna az előzőnél, akkor rögtön császár.

2014. ápr. 25. 13:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk nálunk azért mert:

-előző császáros szülés

-farfekvés

-iker terhesség

-toxémia

-téraránytalanság

-fájás gyengeség

-anyuka nem tágul

Na nálam pont az ellenkezője volt. Az első lányom 3590gr volt, a 2. baba állítólag nagyobb szokott lenni. Nálunk császár után akkor van lehetőség simán szülni, ha szinte már kint van a gyerek feje(nálam csak a magzatburok tartotta már bent a kicsit mikor beértünk) mikor beérnek. Életem legjobb döntése, és egyik leggyönyörűbb élménye volt. Attól mert az elsővel sokat szenvedtél, még nem biztos, hogy a 2. babánál is ez lesz. Meg ugye nem mindegy, hogy mondjuk a 42. vagy a 37. héten szülsz. :) Ja, és nálunk 30dkg-val volt könnyebb a 2. baba mint az első, igaz, 2 héttel hamarabb is jött, mint a nővére.

2014. ápr. 25. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!