Margit Kórházban szülök pár nap múlva, tapasztalatok, tanácsok, vélemények? Köszönöm.
én még nem tartok ott, de ha túl leszel rajta megírhatnád, hogy mire számítsak :D
gyors és könny szülést! :)
(bocs az offért)
Szia!
Én ugyan nem most szültem (16 hónapja) de azért megosztom veled a tapasztalatomat. :)
Nagyon jó élmény és emlék mind maga a szülés és az ott eltöltött 4 nap. Illetve 3 éjszaka :)
Mindenki kedves volt. Segítettek ha szükségem volt rá. A szülés komplikáció mentesen szépen lezajlott. Utána 3 órácskát tölthettünk 3-asban a szülőszobában. :) Csodálatos emlék... A szülésznő is nagyon kedves volt. Hozzott ételt, elvit lezuhanyozni,vitte a kis pakkomat..
Nem ragozom tovább... Nekem abszolút kellemes csalódás volt. Sokszor olvasom pl hogy "jajj milyen bunkók a csecsemősök" Hát velem mindenki nagyon kedves volt. :)
Könnyű szülést kívánok :)
4 éve szültem ott.
Szülőszoba príma, egy ágyas mind, van saját műtöjük a császárhoz, a babákat nem viszik el máshová, ott helyben látják el.
Szülésznőkkel nem volt semmi gondom, aranyosak voltak.
Orvosok közül volt 1-2 akinek a keze alá ilyen-olyan okból nem kerülnék, ha ügyeletesnél szülsz, akkor lutri, ha van választott orvosod, akkor meg gondolom olyat választottál, akivel elégedett vagy :)
Gyermekágyas részlegen a szobák általában 3 ágyasak, de van egy ágyas(+ zuhanyzó), de az fizetős ill. ha jól tudom a császáros anyukákat egy szobába rakják, ami 6 ágyas (praktikus okokból, ez van legközelebb a nővérpulthoz). Közös, háromfülkés zuhanyozó van.
Amivel nem voltam elégedett:
Takarítás. Konkrétan a takarítónő bejött egy nedves ronggyal, azzal végigtörölte az éjjeli szekrényeket, az ablakpárkányt és a pelenkázó komódot. Így sorban. Szóval ha a gyermekednek jót akarsz, akkor viszel be pelenkázó alátétet (ha jól tudom DM-ben egy ezres az 5 darabos) Ruhát adtak, pelenkát, popótörlőt, popókrémet vinni kellett.
Kaja. Ha azt vesszük, hogy a kórházi kaja mindig íztelen, akkor erre sem lehet panasz. Tényleg íztelen volt, ahogy egy kórházi kajának lennie kell. Az adagok viszont rémesen kicsik voltak. Nem tudom, hogy csak a hormonok játéka, vagy tényleg kevés, de én mindig éhes voltam. A férjem hozott minden nap plusz kaját, hogy jól lakjak.
Csecsemős nővérek. Úgy tapasztaltam nem túl kedvesek. De ez is lehet a hormonok miatt.
első vagyok, kettes válaszoló :)
hány ágyasak a szobák? mosdó hogy van, minden szobában van vagy x szobánként?
tudom hülye kérdés, de az a keskeny, kényelmetlen fajta ágy van vagy a nagyobb, élhetőbb?
3-as vagyok,
Takarításhoz még eszembe jutott valami. Egyik ismerősünk pont akkor szült mint én, és az egy ágyasban lakott (abban, amihez zuhanyzó is tartozik). Na a takarítónők annyira toppon voltak, hogy a frissen szült anyukának kellett kitakarítania a zuhanyzót.
2es vagyok. :) én az első éjszakát egy 4ágyas szobában töltöttem. Azt hiszem a legtöbb az a 6ágyas szoba. A maradék 2 éjszakámat már az 1 ágyasban töltöttük. Szuper volt. Senki nem zaklatott. Tök jó volt.. :) oda bemehez egyszerre 2 látogató. Van 2 ágyas szoba is. Oda is mehetnek látogatók. Nos mosdó gondolom ez alatt a wc-t érted nincs. Legalábbis a 4ágyas szobába nem volt. Az kint van a folyosón a zuhanyzokkal együtt. A szobákban mindösszesen csak egy mosdótálca van és felette egy tükör. Minden ugye közös kivéve az 1ágyad szobát! Ott saját zuhanyzód wc-d stb van.
Az ágyak hát.... Emlékeim szerint azért tágasabbak. Legalábbis nem az a baromi keskeny amin max egy 3 éves gyerek fér el :) mondjuk nekem kifejezetten kényelmes volt az 1ágyas szobában. Rem mindenre valaszoltam:)
hú, köszi! meg a 3asnak is, nem vettem észre, hogy írt ő is, csak most olvasom :)
hááát, nagyon nem dobtato kfel ezzel a zuhanyzó-wc dologgal. közös zuhanyzó? int anno a táborokba? hogy minden gátlást le kell dobni :(
szültem már másik kórhában, ott 2 ágyas szobák voltak és 2 szobához volt egy mosdó, zárható, egyszemélyes zuhanyzó-wc, amit mi takarítottunk, de teljesen korrekt volt. mondjuk nekem kifejezetten jól esett szülés után a gátmetszésemmel egyedül intézni a nagydolgomat na meg utána úgy lezuhanyozni, hogy senki nem állt mellettem.
Margitban már feküdtem, másik osztályon, az adagokat tudom, de mondjuk annyira vacak volt, hogy nem is ettem meg :(
mindegy, pár éjszakát kibírok, lényeg a baba :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!