Akiknél későn derül ki, hogy genetikai beteg, vagy egyéb más "gyógyíthatatlan" betegsége van a kicsinek, az mit tud tenni?
Orvosi indokkal a 20. Hétig ellehet vetetni. De ehhez már komoly indok kell.
Ilyen pl az olyan genetikai betegség ami vagy már akár méhen belüli elhaláshoz vagy szülés után nem sokkal meghalna a baba. Vagy nem tudna önálló életet élni.
Ilyenkor már nem műtéti abortusz van hanem beinditják a szülést és meg kell szülni.
Nekem az amniocentézisem eredménye a 18. hétre lett meg (17.-en csinálták meg), akkor azt mondta a genetikusunk, hogyha baja van, a 24. hétig el lehet vetetni (vagyis ugye meg lehet szülni, a szülés módját a doki és a beteg dönti el, de legtöbbször nem császároznak, hogy lehessen gyorsabban gyereket vállalni utána).
Megindítják ilyen esetben a szülést és megszüli az ember, mint egy egészséges időre született babát, csak hát...
Köszönöm a válaszokat!
Borzalmas lehet így megszülni egy babát :(
Megszültem egy egészséges fiú gyermeket, mai napig itt szaladgál velünk,játszik.Uyanúgy néz ki mint egy átlagos kisfiú. 2 éves kora után derült ki, hogy izomgyengesége van :(
Ha tudtam volna,hogy bármilyen genetikai rendellenességet örökölhetett volna, akkor elmegyek genetikai tanácsadásra,aztán amniocentézisre és tűkön ülve vártam volna az eredményt. De sajnos nem így lett. :(
Most a második kisfiúnkat várjuk, túl voltam minden vizsgálaton. Szerencsére ő makk egészséges. 4 hét múlva szülök.
Engem is el kellett volna vetetni, gyógyíthatatlan betegségben szenvedek, csak hát ez sajnos csak jóval a születés után derült ki (gyerekként)
Az életem egy szenvedés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!