Milyen nektek ugy szülni, hogy a baba apja helyett az
anyosotok, unokatestvéretek, anyukátok, testvéretek van
bent?
Én nem tudtam volna mást elképzelni a férjemen kívül.Úgy voltam vele,ha ő nem akarna bejönni,akkor maximum a legjobb barátnőm az,akit még szívesen látnék.Anyukámmal jó a kapcsolatunk,de abban a helyzetben nem éreztem úgy,hogy jó lenne,ha ő állna a fejemnél.A nővérem második babájánál bent volt anyum.De jó is volt,mert a végére a nővérem nem volt döntés képes,és így anyukámat kérdezték meg,hogy tovább.
2016. ápr. 15. 12:41
Ááááá kizárt. Akkor inkább a legjobb barátnőm.
2016. ápr. 15. 13:05
Én a páromat fogom behívni, mivel ő is ragaszkodik ehhez. Egyébként más előtt nem "szeretek" szenvedni, úgyhogy ha ő kiesne valamiért, akkor még esetleg a nővérem jöhetne szóba. Ő már szült, legalább tudja mikor mire van szükségem és ő biztosan kiállna mellettem. Valószínű a páromnál is jobban csinálná, de nem szeretném előre leírni a páromat sem. Csak így nehezen tudom még elképzelni hogy fog reagálni arra hogy esetleg ordítok.
Van más fájdalmas betegségem amivel sokat szenvedek és nagyon fáj (bartholin mirogy gyulladás, aki tudja miről beszélek...), hát azt is olyan furán kezeli. De mivel a gyerek mégiscsak az övé lesz, amit nagyon vár, talán ott empatikusabb lesz.
2016. ápr. 15. 13:12
Első szülésnél párom volt benn. Most másodiknál vagy egyedül vagy párommal, attól függ, hogy dolgozik majd.
Anyós kizárt, testvér kizárt, anyukám talán de csak vajúdás alatt.
2016. ápr. 15. 21:51
Elképzelhetetlen!
Csak a férjem, más senki!
2016. aug. 28. 21:09
Első lányom az Anyukámmal szültem, férjem nem akart bejönni. Jó, hogy ő volt ott, rengeteget segített. Annyi volt vele a baj, hogy olyan izgatott volt, hogy a fényképezőt ott hagyta az NST mellett, így egy db kép sem készült, de ő fürdette, mérte, öltöztette fel a lányom. Nagyon jó a kapcsolatunk, azóta még jobb lett. A második szülésemnél is ő jött volna be, de a férjem az ajtóban meggondolta magát és ő volt ott. Egész más élmény volt, a férjemmel végigröhögtük, Anyával meg biológiailag elemeztük a történéseket női szemmel. Örülök, hogy így alakult.
2016. aug. 28. 21:42
Első gyereknél anyukám volt bent mellettem, mert 1. a gyerek apjával nem voltunk együtt már 2. ha úgy akartuk volna, akkor sem tudott volna bejönni, mert külföldön dolgozott, és csak egy héttel később jöhetett.
Második gyereknél már a férjem volt bent, anyukám mondta is, hogy fura, hogy most ebből kimarad, szeretett volna valamilyen úton-módon bejönni, de aztán azért valahogy benne is tudatosult, hogy az első, az egy rendkívüli helyzet volt, és az a dolgok rendes, megszokott módja, ami most, a másodiknál van.
2016. aug. 28. 23:03
Én férjemmel és dúlámnak szültem, Anyum volt a sofőr, ő a folyosón várt, szülés után bejött ő is. Én a dúlához ragaszkodtam, Apa megtanulta hogy segíthet, így jöhetett.
2016. aug. 29. 13:11
Az elsőnél a nővérem volt bent, férfit biztos nem engedtem volna be az apukán kívül. Én nagyon örültem, hogy ott volt és nem hagyott magamra, de mi egyébként is nagyon jó testvérek vagyunk.
2018. márc. 11. 17:01
Tesom simanbarmit kiharcolt volna nekem, olyan hatarozottan tud fellepni, anyukam es anyosom az osszehuzodasoknal tudtak volna muskotalyzsalyas borogatassal, biztatassal segiteni, egy regi falusi othhonszulesnel bizonyosan igy is lett volna, de masik orszagban elunk. Igy ferjem volt bent, es felvaltva massziroztak a szulesznovel a derekam nagyon erosen, ami rengeteget segitett, az elejen meg csak ugy a tamogatasa, hogy ott volt velem. Szoval szerintem ok tudtak volna segiteni, de valojaban amire vagytam, az a teljes egyedullet.
2018. szept. 1. 20:48
Kapcsolódó kérdések: