Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülés, fájdalmasabb?...

Második szülés, fájdalmasabb? Mesélnétek nekem?

Figyelt kérdés

Első terhesség összesen 8 óra vajúdás.

Tehát 4 óra után burok repesztés, erős fájások és rá 4 órára megszületett.

Kíváncsi lennék, hogy akinek hasonló szülése volt, neki milyen volt a 2ik

2016. ápr. 9. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha az elso konnyen ment, akkor a masodik lehet fajdalmasabb. Pl. az anyukam a noveremet 2 ora alatt szulte meg miutan elfolyt a magzatvize, s addig nem is voltak fajasai (joforman csak tolofajasai), velem meg 24 oran at kuzdott.

Nekem viszont az elso gyermekem volt 24 ora vajudas, (erzestelenites nelkul) iszonyat fajt, a masodik csak 5 ora volt (epiduralis erzestelenitovel, csak a tolofajast ereztem). Az nem fajt annyira, DE a kezem amibe 10 szer csontig nyomtak a tut, jobban fajt mint a szules, illetve a masodik baba utan az utofajasok napokon keresztul, illetve eros iszonyatos hatfajas egy hetig, (mintha baltaval hatbavagtak volna, talan az epiduralis dolog miatt?)

Altalanossagban a 2. konnyebb :)Akkor gyakorlottabb az ember :)

2016. ápr. 9. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első mindennel együtt kb 3,5 óra volt, a màsodikat indítottàk. Az oxitocin bekötése utàn 1,5 órával burkot reoesztettek, 2,5 óra múlva megszületett a fiam. Egyiknél sem tudom mennyi idő volt külön a vajjúdás és a kitolàs. A màsodiknál a kitolàs tovàbb tartott és nehezebben ment mint az elsőnél, akkor is éreztem hogy nyomnom kell mikor azt mondtàk ne. A vajjúdàst akkor úgy éreztem nem fàjt annyira mint az elsőnél, így 2 hónap elteltével már nem tudom megítélni
2016. ápr. 9. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindkét esetben 5 és fél óra volt. A másodikat jobban viseltem. Az elsőnél indították, végig feküdnöm kellett, infúzión voltam + rám volt kötve a szívhangfigyelő. Burokrepesztés után nem sokkal már mondták, hogy nemsokára meg lesz a baba, de a tolófájások elhúzódtak, kb. 2 óra kellett, hogy kibújjon. Repedtem, vágtak, de "rövid" volt. A másodiknál otthon indult enyhe fájásokkal, így mire biztosra vettem, hogy ez nem jósló, elkészültünk az éjszaka közepén, gyereket átvittük a mamához, bementünk a kórházba reggel fél hétre, felvettek az osztályra, beöntés, WC, zuhany, és itt már éreztem a tolófájást, szóval kijöttem a zuhany alól, és azonnal a szülőágyra kerültem. 9-kor már megvolt a lányom. Pár öltéssel megúsztam, bár ez is csak azért, mert rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára, és nem volt idő gátvédelemre, rá kellett segíteni.
2016. ápr. 9. 22:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Elso 12 ora es az utolso ora egybefuggo fajas. Nagyon fajt.

A masodik 8 ora de szinte nem is fajt. Volt kb 3-4 kozepesen eros 3 perces fajas utana jott is a tolofajas. Csodalkoztam hogy ennyi volt a szules.

2016. ápr. 9. 23:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülés nagyon hosszú volt, de a fájdalom nem volt annyira vészes, második szülés nagyon gyorsan ment és a vajúdás sokkal fájdalmasabb volt. Ha újra szülnék a második verziónak örülnék azért.
2016. ápr. 10. 00:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem az elsőnél hajnal 5kor volt burokrepesztés,utána erős fájások és 9.15-re született meg.A másodiknál este 11kor folyt el itthon a magzatvíz,egybefüggő nagyon erős fájásaim voltak és éjjel 2.50re született meg.De mind a kettő komplikáció mentesen 2-3 nyomással megszületett.Az első 54 cm,3400gr,a második 56 cm,4000gr.
2016. ápr. 10. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:
6.vagyok. A két szülés közt 5 év telt el,nem tudom ez számít-e egyébként.
2016. ápr. 10. 12:04
 8/9 anonim válasza:
100%
Az első szülésem 5 órás vajúdás, a másodiknál 4 ujjnyira tág voltam a rutinvizsgálaton, mondta a doki, h haza se menjek, irány a szülőotthon, burokrepesztés, utána kezdődött a fájás, a másodiknál kiabáltam a nővérnek, hogy szerintem jön a baba, megnézte, úgy szaladtak a dokiért, hogy jöjjön vissza, a 4. fájásra kint volt a fiam. :) Ennél nehezebb szülése senkinek se legyen! :) (természetesen, fájt maga a fájás, na de az normális)
2016. ápr. 10. 13:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Első szülés 16 óra vajúdás, gyenge összevissza fájások, burokrepesztés után 1 óra 15 perc haláltusa és megszületett. Másodiknál magzatvíz csordogálás reggel 6-kor, 1-ig egy db fájás sem, 3-kor burokrepesztés, 1 óra 15 perc haláltusa és megszületett. Sokkal gyorsabb volt a második és sokkal erősebb fájásaim voltak. Az elsőnél azt hittem, nincs ennél rosszabb... Na a második rosszabb volt (fájás szempontjából), a harmadik meg még rosszabb, de ott komplikáció is volt.
2018. márc. 11. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!