Tényleg sokkal fájdalmasabb az indított szülés mint a spontán?
Vasárnapra vagyok kiírva, és ha nem történik semmi a hétvégén akkor hétfőn be kell feküdnöm a kórházba (mert inzulinos cukros vagyok nem maradhatok itthon a 41. héten)
és valószínű meg is indítják, amitől nagyon tartok, mert azt hallottam, hogy az fájdalmasabb mintha spontán idnulna be a szülés...
Sajnos semmi előjel nem bíztat, nem keményedek, nincs hasmenésem, nincsenek joslóim....hangulatingadozás az van, a semmin is sirok de ez gondolom már azért van mert stresszelek a hétfő miatt...
1 héttel ezelőtt megnézett a dokim, akkor volt a méhszájam 1222...
köszönöm ha megosztjátok velem tapasztalataitokat
Én oxit kaptam, mert a magzatvizem elfolyt, de órák múlva sem tágultam és fájásokat is csak akkor éreztem, ha nagyon lestem. Hát, rohadtul fájt.
Arról nem tudok nyilatkozni, hogy oxi nélkül milyen, de azt mondják, hogy a mesterséges oxitocin erős összehúzódásokra kényszeríti a méhet, gyorsabb ütemben történik a tágulás és ezért jobban fáj. Viszont oxival jobbik esetben sokkal előbb túl vagy rajta, én 2,5 órát vajúdtam csak.
Nekem az első volt spontán, de lassú és fájdalmas.
A másodiknál burokrepesztéssel indítottak, tágítani már nem kellett. Kaptam oxitocint is, erős fájdalmak lettek hirtelen, de én már nagyon vártam, bírtam simán. Egy negyedóra volt, amikor nagyon rossz volt, nem találtam a helyem, aztán jött a doki és mondta, hogy akkor szülünk. EDA-ból még bement a tesztadag, de sokat nem ért. Összesen 3 és fél óra volt. Ha tehetném, csak így szülnék, mondjuk nem tervezem már.
Hülye tanács, de szerintem sokszor fejben dől el, mégha nem is tudunk róla és nem is tudjuk mindig befolyásolni.
Nekem első spontán indult fokozatosan erősödő fájdalommal, kemény idő kb 3 óra volt szülés 6 óra alatt megvolt.
Másodikat indították, kaptam méhszájérlelőt amitől elfolyt a magzatvizem fájások nem nagyon rendszereződtek, nem hagytak rá időt, bekötötték az infúziót ami azonnal kemény fájásokat csinált innentől 1.5 óra volt max.
Maga a fájdalom nem volt rosszabb, mint az elsőnél ami rossz volt, hogy nem fokozatosan alakultak ki, hanem azonnal erős volt, ezért mondják, hogy fájdalmasabb szerintem.
Most a 3.-nál is ott lebeg az indítás a fejem felett, de már nem is érdekel csak legyen kint :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!