Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg sokkal fájdalmasabb...

Tényleg sokkal fájdalmasabb az indított szülés mint a spontán?

Figyelt kérdés

Vasárnapra vagyok kiírva, és ha nem történik semmi a hétvégén akkor hétfőn be kell feküdnöm a kórházba (mert inzulinos cukros vagyok nem maradhatok itthon a 41. héten)

és valószínű meg is indítják, amitől nagyon tartok, mert azt hallottam, hogy az fájdalmasabb mintha spontán idnulna be a szülés...

Sajnos semmi előjel nem bíztat, nem keményedek, nincs hasmenésem, nincsenek joslóim....hangulatingadozás az van, a semmin is sirok de ez gondolom már azért van mert stresszelek a hétfő miatt...

1 héttel ezelőtt megnézett a dokim, akkor volt a méhszájam 1222...

köszönöm ha megosztjátok velem tapasztalataitokat

2014. máj. 16. 14:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nekem az elsőt inditották,második spontán indult meg.Az elsőnél kaptam epidurált igy nem nagyon éreztem a fájdalmat,csak a kitolást,de kőzel se volt olyan fájdalmas mint a fiamnál,ahol minden nélkül szültem.:)Szóval érdemleges választ nem adtam...:D De ha nagyon félsz kérhetsz fájdalom csillapitást és nem fog annyira fájni.
2014. máj. 16. 14:14
 2/16 anonim ***** válasza:
Engem indítottak, nagyon hosszú volt a vajúdás ,nagyon lassan tágultam, nekem teljesen zárt volt a méhszájam. Második szülésemnél nem vajúdtam,így nincs összehasonlítási alapom,de többször hallottam,hogy fájdalmasabb az indított szülés!
2014. máj. 16. 14:25
 3/16 anonim ***** válasza:
Nekem burok repivel indították meg a harmadik gyerekünket,mert túlhordtam 5 nappal. Egyáltalán nem volt vészes. Oxit nem kaptam, két és fél óra alatt megvolt a gyermek. Az első kettő magától indult,azok sokkal rosszabbak voltak és sokáig tartottak!!
2014. máj. 16. 14:26
 4/16 anonim ***** válasza:
indították,4 óra alatt lett meg.1222 volt a méhszájam indításkor.nem fájt
2014. máj. 16. 14:45
 5/16 anonim ***** válasza:

Én oxit kaptam, mert a magzatvizem elfolyt, de órák múlva sem tágultam és fájásokat is csak akkor éreztem, ha nagyon lestem. Hát, rohadtul fájt.

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy oxi nélkül milyen, de azt mondják, hogy a mesterséges oxitocin erős összehúzódásokra kényszeríti a méhet, gyorsabb ütemben történik a tágulás és ezért jobban fáj. Viszont oxival jobbik esetben sokkal előbb túl vagy rajta, én 2,5 órát vajúdtam csak.

2014. máj. 16. 15:01
 6/16 anonim ***** válasza:
Engem is indítottak a 41. hét végén. Burkot repesztettek, 7 órát vajúdtam kaptam oxit is. Szerintem azért fáj jobban az indított, mert az oxi hirtelen generál erős fájásokat a semmiből. Nincs átmenet, meg hozzászokási idő.
2014. máj. 16. 15:38
 7/16 anonim ***** válasza:
3 hete szültem, a doki a 38-héten burkot repesztett amikor egy ctg vizsgálatra mentem csak be, mert nálam a méhszáj 2111 volt, távozott a nyákdugó és szivárgott a magzatvizem is. 07:40-kor repesztette a burkot, kb. 10-ig semmi fájás tevékenységem nem volt, ekkor kaptam oxitocint. 11 körül kezdődtek a fájások, kb. du 2-ig elviselhetőek voltak, utána ahogy emelték az oxi adagját, úgy erősödtek a fájásaim is, de a méhszáj nem tágult tovább, ezért kaptam egy olyan injekciót (nem tudom a nevét) amitől tágulni kezdett a méhszáj is. 3 óra felé bejött a dokim, ekkor már nagyon erős és hosszú fájásaim voltak. Kaptam epidurált, de valami iszonyatos adagot, mert 10 perc alatt kiütött annyira, hogy el is aludtam. 5 óra felé jöttek vissza a fájások, akkor kaptam még egy adagot, de ez már sokkal kisebb volt és nem zsibbasztott le teljesen, szóval azért éreztem a fájásokat rendesen. Aztán jöttek a tolófájások, az elején nyomhattam állva, de utána lefektettek, és kb. 1 óra alatt született meg a kislányom. Az én szülésem nehéz volt, nagyon passzentos volt a kicsim feje a medencémbe, már vinni akartak császározni, de amíg a dokik felettem tanakodtak, én "gyorsan" kinyomtam. :D Ami nekem segített az a relax légzés, és az lebegett a szemem előtt, hogy minden egyes fájással közelebb kerülök ahhoz, hogy a gyermekem a kezemben tartsam. Kitartás neked is!
2014. máj. 16. 15:39
 8/16 anonim ***** válasza:
Nálunk az elmúlt 5-6 évben 10 gyermek született (család, barátok). Konkrétan tesómnak indították, mivel az ikrei közül egynek nem volt már szívhangja. Azt mondta, nem volt fájdalmasabb fizikailag a dolog, mint a két fiánál. A sógornőmnek viszont nyitották a méhszájt, ő azt mondta, hogy maga a szülés még gyorsabb is volt, mint az első gyereknél (az első 8 óra volt, a második 4), de nem volt egyik sem jobb a másiknál. Viszont a méhszáj tágítása állítólag kifejezetten kellemetlen volt.
2014. máj. 16. 16:01
 9/16 anonim ***** válasza:

Nekem az első volt spontán, de lassú és fájdalmas.

A másodiknál burokrepesztéssel indítottak, tágítani már nem kellett. Kaptam oxitocint is, erős fájdalmak lettek hirtelen, de én már nagyon vártam, bírtam simán. Egy negyedóra volt, amikor nagyon rossz volt, nem találtam a helyem, aztán jött a doki és mondta, hogy akkor szülünk. EDA-ból még bement a tesztadag, de sokat nem ért. Összesen 3 és fél óra volt. Ha tehetném, csak így szülnék, mondjuk nem tervezem már.

Hülye tanács, de szerintem sokszor fejben dől el, mégha nem is tudunk róla és nem is tudjuk mindig befolyásolni.

2014. máj. 16. 16:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekem első spontán indult fokozatosan erősödő fájdalommal, kemény idő kb 3 óra volt szülés 6 óra alatt megvolt.

Másodikat indították, kaptam méhszájérlelőt amitől elfolyt a magzatvizem fájások nem nagyon rendszereződtek, nem hagytak rá időt, bekötötték az infúziót ami azonnal kemény fájásokat csinált innentől 1.5 óra volt max.

Maga a fájdalom nem volt rosszabb, mint az elsőnél ami rossz volt, hogy nem fokozatosan alakultak ki, hanem azonnal erős volt, ezért mondják, hogy fájdalmasabb szerintem.

Most a 3.-nál is ott lebeg az indítás a fejem felett, de már nem is érdekel csak legyen kint :)

2014. máj. 16. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!