Történetek a szülés alatti széklettel, vizelettel kapcsolatban?
Valaki tudna mondani tapasztalatokat illetve törtèneteket mesèlni hogy hogy oldódik meg a pisi, kaki vajùdás ès szülès alatt? Kiváncsi vagyok, mert ezen is gondolkozom ès ez ugye az a ciki tèma amiről nem illetve nem szivesen mesèlnek az anyukák. Megköszönnèk pár jótanácsot, mesèt :)
7hkm
Nekem indított szülésem volt. Tágító bogyóval és burokrepesztéssel. Beöntésem nem volt, de előtte az izgalomtól állandóan wc-re jártam. Mivel sok magzatvizem volt, a repesztés után is folyamatosan folyt. Én labdán ültem, arra rakta a szülésznő az összehajtogatott lepedőt és kérésre cserélgette, mert hát bizony hideg lett. Meg a férjemet küldözgettem 3-4x a takarítónőért, hogy törölje össze a kifolyt mindent. Talán 2x voltam pisilni 6 órás vajúdás alatt, a többi mind a labdán és a padlón landolt. Bár kaki nem volt.
Mikor ott vagy nem igen érdekel, hogy mi más jön még ki, csak szabadulni akarsz. Én mindent természetesnek vettem. Szülés utáni 2. napon volt rosszabb mikor alig értem már el a wc kagylót és ment a betétre, az ülőkére, a lábamra. De ezek is elmúlnak egyszer, ez mind vele jár ha hüvelyi úton szülsz. Ráadásul edzi a lelked arra mikor majd a gyerek össze-vissza pisili,kakilja magát akár nyakig is.:)
Èn kaptam beöntèst, úgyhogy széklet nem jött egyáltalán a kitolásnál.
Pisilni kijártam, amíg nem kaptam epit. Onnantól az utolsó 4 órában àgyhoz voltam kötve, pisit egyszer kitolás elött lecsapolta a vèdönö. Szülès utàn 2 órával - ahogy kiment az epi hatása - pedig már megint magamtól mentem ki pisilni.
Nekem a beöntés volt nagy félelmem.
Beértünk a kórházba, 5-6 ujjnyira ki vagyok tágulva, 3-4óra múlva meg lesz a baba.
Kérdeztem, h kapok beöntést? Mondta, h ilyenkor már nem, mert ahhoz már nagyon ki vagyok tágulva, lehet a wc-n ülve akarva/akaratlanul nyomnám a gyereket is.
Szülőasztalon feküdve vajúdás közben szóltam, h pisilnem kell. Ők meg rezzenéstelen arccal, h nyugodtan pisiljek, van alattam egy tál, ilyenkor már nem mehetek ki. Nagyon furcsa volt 😃
Aztán az egyik nyomásnál éreztem, h jön egy kis magzatvíz meg egy pici kaka. Picit kellemetlenül éreztem magam emiatt, de hamar elmúlt ez az érzés mert jött a fájás és nyomni kellett...
Végül sürgősségi császár lett a vége.
Amikor felébredtem furcsa volt, h nem kell pisilnem... a fene sem tudta h katétereztek! 😃 Csak mikor jött a nővérke és emelte a zacsit, meg h igyak-igyak-igyak...
Aztán másnap reggel kivették amiből szó szerint semmit sem éreztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!