Történetek a szülés alatti széklettel, vizelettel kapcsolatban?
Valaki tudna mondani tapasztalatokat illetve törtèneteket mesèlni hogy hogy oldódik meg a pisi, kaki vajùdás ès szülès alatt? Kiváncsi vagyok, mert ezen is gondolkozom ès ez ugye az a ciki tèma amiről nem illetve nem szivesen mesèlnek az anyukák. Megköszönnèk pár jótanácsot, mesèt :)
7hkm
Széklet jött, a szülésznő egy mozdulattal eltakarította. A vizeletet nekem folyamatosan csapolták kitolás közben.
A férjem a csípőmnél ült, de nem rázta meg, ha ő nem meséli el, hogy széklet is volt, nem is tudok róla.
Amúgy folyik ott minden. A szakszemélyzet pedig napi sok ilyet lát, ők már nem lepődnek meg semmin. Akinek nem bírja a gyomra, úgysem ezt a szakmát választja.
Jut eszembe, nekem szülés közben eltört a farokcsontom.
A méhlepényt altatásos műtéttel távolították el. Műtét után behoztak egy ágytálat, hogy pisiljek. Ahogy alám tették, üvöltöttem, hogy vegyék ki, mert nyomja a farokcsontomat és iszonyú fájdalmat okoz.
Jobb ötlet nem lévén, a szülésznő mondta, hogy most mindenki kimegy, vizeljek az ágyba, aztán utána áthúzzák.
Így is lett, kisgyerekkorom óta először magam alá vizeltem. Nem foglalkozott vele senki, szülésznő bejött, rezzenéstelen arccal áthúzta az ágyat, aztán pihenhettem tovább, engem meg nem zargattak tovább azzal, hogy pisiljek.
Három szülésből csak egynél jött nekem széklet.
A dokim odapattant és felszedte, ennyi.
Semmi gond nincs ezzel.
Köszönöm, hát ez is változó mint sokminden más :)
Kedves #4 mire gondolsz? Kèrlek fejtsd ki :)
hááát, szivem... Úrinő módjára szülni nem lehet.
ennyi.
minden kijön, aminek jönnie kell. vajúdás alatt nincs gáz, van vécé, kitolás alatt azonban kutyát nem érdekli.
én pl katétert kaptam először mert kevés a vizelet, aztán kiszedték, mert útban volt az orvosnak, aztán visszatették, amikor futottak a műtőbe. és előtte a tolófájások bizony hoztak székletet is. ez van.
akik ott vannak, hozzá vannak ehhez szokva, fel sem tűnik, nekik. fel vannak készülve rá. kis melegvizes lemosás, törlés, és megy minden tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!