Történetek a szülés alatti széklettel, vizelettel kapcsolatban?
Valaki tudna mondani tapasztalatokat illetve törtèneteket mesèlni hogy hogy oldódik meg a pisi, kaki vajùdás ès szülès alatt? Kiváncsi vagyok, mert ezen is gondolkozom ès ez ugye az a ciki tèma amiről nem illetve nem szivesen mesèlnek az anyukák. Megköszönnèk pár jótanácsot, mesèt :)
7hkm
Beöntést nem mindenhol adnak, én pl. sosem kaptam.
Amúgy szerintem ez rosszabb, mert ha nem jön ki minden még a vajúdás alatt, akkor utána viszont az állag lehet, hét hogy is mondjam, ami viszont beöntés nélkül nincs.
És mint írtam a három szülésből így is csak az egyiknél jött.
Mondjuk nekem annyiból volt rossz élmény, hogy azt hittem, jön a baba feje, közben hát nem az jött. :D
Így egy kicsit csalódott voltam, aztán folytattuk a küzdelmet...
En a vajudas elejen pisiltem, de amikor mar durva fajasaim voltak, akkor mar nem. Viszont szules utan par percen belul mentem is.
Beontest az elso gyereknel nem kaptam, olyan helyen szultem, ahol nem rutin. Mondjuk elozo nap hasmenesem volt, nem is ettem mar utana tul sokat.
A lenyeg, hogy nem volt baleset kakiugyben. :)
A masodik szules olyan helyen tortent, ahol van beontes ha kell, ha nem. Nekem kellemetlen volt, amugy sem nagyon tudok idegen helyen kakilni, hat hiaba adtak beontest, nem igazan hozta meg a vart eredmenyt. Kitolas kozben viszont jott kaki is.
Nekem a beontes epp azt erte el, hogy felhigitotta azt, ami normal esetben meg siman bent maradt volna.
Ha szulok meg, akkor en biztosan nem "engedem" meg, foleg, ha elotte otthon letudom a wc-zest.
Ahogy már előttem írták, hiába adnak beöntést, egy hosszú vajúdás alatt újratermelődik és a tolófájással ki tud jönni (ott nincs mérlegelés, hogy mi jön, mi nem jön, ha nyomni kell, hát nyomni kell).
A saját példám:
Indított szülésem volt, hat órán át vajúdtam. Előtte kaptam beöntést. Amikor már közeledett a kitolási szakasz, kifejezetten mondták, hogy ha úgy érzem, nyomnom kell, akkor nyugodtan pisiljek, az segíthet a fájdalom elviselésében. És tényleg...
Aztán sürgősségi császárom lett, és a gerincközeli érzéstelenítés miatt a záróizmok elengedtek, mire az őrzőbe kerültem, tisztába kellett tenni... ez kellemetlen volt, lévén én teljesen mozgásképtelen, kiszolgáltatott voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!