Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Történetek a szülés alatti...

Történetek a szülés alatti széklettel, vizelettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Valaki tudna mondani tapasztalatokat illetve törtèneteket mesèlni hogy hogy oldódik meg a pisi, kaki vajùdás ès szülès alatt? Kiváncsi vagyok, mert ezen is gondolkozom ès ez ugye az a ciki tèma amiről nem illetve nem szivesen mesèlnek az anyukák. Megköszönnèk pár jótanácsot, mesèt :)

7hkm

2016. márc. 30. 12:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
90%

Beöntést nem mindenhol adnak, én pl. sosem kaptam.

Amúgy szerintem ez rosszabb, mert ha nem jön ki minden még a vajúdás alatt, akkor utána viszont az állag lehet, hét hogy is mondjam, ami viszont beöntés nélkül nincs.

És mint írtam a három szülésből így is csak az egyiknél jött.

Mondjuk nekem annyiból volt rossz élmény, hogy azt hittem, jön a baba feje, közben hát nem az jött. :D

Így egy kicsit csalódott voltam, aztán folytattuk a küzdelmet...

2016. márc. 30. 19:49
 12/34 anonim ***** válasza:
90%
Én kaptam beöntést, mégis jött a kitolásnál egy kevés. (Nem volt híg állagú, addigra már sok óra eltelt a beöntés óta.) A lényeg, hogy közel sem volt annyira ciki, mint ahogy előtte elképzeltem, a szülésznő is nagyon normálisan és rutinosan kezelte.
2016. márc. 30. 21:26
 13/34 anonim ***** válasza:
20%

En a vajudas elejen pisiltem, de amikor mar durva fajasaim voltak, akkor mar nem. Viszont szules utan par percen belul mentem is.

Beontest az elso gyereknel nem kaptam, olyan helyen szultem, ahol nem rutin. Mondjuk elozo nap hasmenesem volt, nem is ettem mar utana tul sokat.

A lenyeg, hogy nem volt baleset kakiugyben. :)

A masodik szules olyan helyen tortent, ahol van beontes ha kell, ha nem. Nekem kellemetlen volt, amugy sem nagyon tudok idegen helyen kakilni, hat hiaba adtak beontest, nem igazan hozta meg a vart eredmenyt. Kitolas kozben viszont jott kaki is.

Nekem a beontes epp azt erte el, hogy felhigitotta azt, ami normal esetben meg siman bent maradt volna.

Ha szulok meg, akkor en biztosan nem "engedem" meg, foleg, ha elotte otthon letudom a wc-zest.

2016. márc. 31. 05:56
 14/34 anonim ***** válasza:
95%
Nekem csak pisi jött ahogy nyomta a baba feje akaratlanul folyt, a szülésznö kicserélte a huzatot utána és ennyi, de amúgy engem sem érdekelt 22 óra vajúdás után mi jön ki csak legyek már túl rajta :D
2016. márc. 31. 06:55
 15/34 anonim ***** válasza:
49%
beöntés van ugyan sok helyen, de az vajmi keveset ér, ha az ember még sok óra múlva jut csak el a kitolásig.
2016. márc. 31. 08:43
 16/34 anonim ***** válasza:
45%
Beöntést kaptam, így ezzel nem volt gond. Viszont a vajúdás alatt végig málnalevél-teát ittam, így volt pisi bőven. Nem szaladgáltam wc-re, hanem -mivel négykézláb és térdelve vajúdtam- alám tett a szülésznő néhány lepedőt.
2016. márc. 31. 13:26
 17/34 anonim ***** válasza:
93%
hát én elég sokáig vajúdtam, és mivel nem sok reményt fűztek hozzám (ezek biztos csak jóslók, nem tágulok rendesen), elküldtek aludni. Mire visszamentem pár óra múlva a szülészetre már nem volt idő beöntésre, bennem meg elég sok kaka gyűlt össze az alatt a másfél-két nap alatt. A párom is ott volt. Szülésnél nyomtam teljes erőmből, mint ahogy ezt szokás ugye. Persze hogy kijött aminek ki kellett :D ez volt az egyik rémálmom. De nem is volt olyan ciki. Gyorsan lepedőt cseréltek alattam. A gátmetszés miatti vértenger, a lábamon landoló nyákdugó, meg a magzatvíz nagyobb koszt csinált...
2016. márc. 31. 15:09
 18/34 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy már előttem írták, hiába adnak beöntést, egy hosszú vajúdás alatt újratermelődik és a tolófájással ki tud jönni (ott nincs mérlegelés, hogy mi jön, mi nem jön, ha nyomni kell, hát nyomni kell).

A saját példám:

Indított szülésem volt, hat órán át vajúdtam. Előtte kaptam beöntést. Amikor már közeledett a kitolási szakasz, kifejezetten mondták, hogy ha úgy érzem, nyomnom kell, akkor nyugodtan pisiljek, az segíthet a fájdalom elviselésében. És tényleg...

Aztán sürgősségi császárom lett, és a gerincközeli érzéstelenítés miatt a záróizmok elengedtek, mire az őrzőbe kerültem, tisztába kellett tenni... ez kellemetlen volt, lévén én teljesen mozgásképtelen, kiszolgáltatott voltam.

2016. ápr. 1. 11:35
 19/34 anonim ***** válasza:
93%
Nekem nem hitték el, hogy durva fájásaim vannak, így aztán mikor úgy slattyogtam a nővérpulthoz, hogy már nyomni is kell, na akkor már nem volt idő se beöntésre, se kúpra, pedig ezutóbbit majdnem mindenkinek adnak itt. Pisi biztos nem volt, hányingerem volt a 12 órás vajúdás alatt a víztől is, alig 2 korty ment le, de tuti kiizzadtam 2 litert. Szülés után katéterrel is riogattak, mire megértették, hogy kb porzik a vesém. Amikor azt mondta a szülésznő kitoláskor, hogy "na nyomjuk ki akár a kakit is", akkor esett le, hogy neki aztán mindegy, látott már olyat, ha jön, hát jön. Igazából nem éreztem, hogy lett volna, de nem is érdekelt. Többször is megtörölgetett, de hogy mikor miért... :)
2016. ápr. 1. 23:22
 20/34 anonim ***** válasza:
54%
Akkor en ,,urino,, modjara szultem :) Inditott szulesem volt,beontest nem kaptam.Vajudas alatt vegig kijartam pisilni.Nyomas altt,pedig nem jott pisi(pedig hasbakonyokoles is vol) kaki meg plane nem.Vertenger sem volt alattam,sot meg a labam sem volt picit sem veres.Meg is jegyezte a szuleszno mindezt,h se kaki-pisi...ver meg alig!Nem mintha en figyeltem volna erre,o jegyezte meg,h ez tiszta szules volt :)
2016. ápr. 4. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!