Szülés utáni fogamzás gátlás?
4 hete szültem, és ugye nemsokára itt lesz a kontroll. Szülés után az orvosom mondta, hogy a fogamzás gátlást is megbeszéljük, és mondta a tablettát, vagy, hogy valamit felhelyeznek.
De aztán elgondolkodtam, hogy feltétlen el kell fogadjam valamelyiket, mert mondjuk az egyszerű, hagyományos óvszer nem elég? Tudom, hogy amellett is teherbe lehet esni, de ugyan úgy a többi mellett is!!
Nem csak ezek közül vàlaszthatsz,de konkrétan ezekhez kell az orvos.
Nem ìrod,hogy szültél. Ha csàszàrod volt akkor pl lehet hogy biztosabb megoldàst javasol a doki,mint a gumi. Vagy többfélét. Nem mintha nem lenne elég a gumi,de az a 3% mechanikai hiba nekem sok lenne egy csàszàr utàn. Szoptatàs alatt meg amúgy is felborult hormonhàztartàssal nem szìvesen hasznàlnék 72óràs tablettàt.
Nekem pl volt olyan,hogy kiszakadt a gumi, gyàri hibàs volt a durex, mindhàrom gumi😁 Az első kiszakadt a màsik kettőt àtnéztük és oldalt el volt vékonyodva az anyag,pedig szavidő is jó volt. Kaptunk kàrpótlàst ugyan,de azért na.
8-as vagyok. Mindig megnéztük rendesen az óvszereket, sose voltak kiszakadva, síkosítót nem használtunk, stb. Fogalmam sincs hogyan történt, de megtörtént.
Az orvosnál konkrétan kaptam a "leb*szást" hogy miért használok csak gumit terhesség elleni védekezésre, azt nem arra találták ki. (??) Én se értettem, de ezt mondta az orvos. Azóta már váltottam egyébként, de nála már fel sem merült az óvszer-téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!