Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megúszhattam volna vajon...

Megúszhattam volna vajon gátmetszés nélkül is 4,3 kilós gyerekkel?

Figyelt kérdés

167 centi vagyok, 65,5 kg-val mentem szülni, összesen 9,5-et szedtem fel, es csak a hasamra. Viszonylag vékony vagyok, a csípőm közeoesen széles, nem tudom, ezek így együtt mennyire számítanak.

A szülés maga nagyon fájdalmas volt, fájdalomcsillapítást nem kértem. A kitolás kb 1 óráig tartott, azt mondták, lassan megy, a végén esett valamennyit a gyerek szívhangja, így minél előbb i kellett szedni. Erre hivatkozva, illetve arra, hogy nagy a feje (36 volt a fejmérete) mondták, hogy vágni kell kb 2-3 centit. Lett mellette ödémám, még most 1 hónap után sem tudok rendesen ülni.

Gátmasszázst csinàltam az utolsó hetekben.

Tudom, hogy senki nem lát be egy párhuzamos világba, meg nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha, de a fentiek ismeretében szerintetek elkerülhető lett volna a gátmetszés?

2016. márc. 19. 16:04
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segített elfogadni, főleg az, hogy most már tudom, hogy a kitolásnál nem lehetett már tovább várni, így tényleg nem tudtam elkerülni. Azóta már rengeteget javult a helyzet, ma már ülök, igaz, ülőpárnával, de már ez is tök jó.
2016. márc. 22. 09:31
 22/23 anonim ***** válasza:

Probalgasd sokat! Minel jobban ovatoskodsz,annal lehezebben gyogyul! En mikor szultem odajott az egyik igazgato (ismeros) es mondta,h probalgassam! Minel jobban kinlodok es feltem,annal nehezebben gyogyul!

Ez csak egy kis vagas... Gondold el noveremet,akit nem vagtak a 3.-ik babajanal es szanaszet szakadt minden iranybol... Meg a mehszaja is! Megis mar masnap ult,pedig nem kis dolog tortent vele ott lent.! Szoval ne hagyd el magad,annyira nem nagy dolog tortent! Probalgatni kell akkor is,ha faj,kulonben ez nagyon el fog huzodni es az evek soran is elojohet minden mensinel ez a fajdalom! (Legalabbis nekem ezt mondtak)

2016. márc. 22. 11:13
 23/23 A kérdező kommentje:
Hát, ha az elején rendesen feküdtem volna, akkor valószínűleg nem húzódott volna el idáig, a 2. kórházi napon már sokkal jobb volt, rengeteget javult, aztán jött a szoptatás, és mondták bent, hogy üljek, az ülésnek köszönhetően durrant be... Mikor jobb lett, elkezdtem aktívkodni, erre lett mellette egy vadhús is, ami vérzett és fájt, most múlt el nemrég. Csak fekve tudtam szoptatni, szülés utáni tornát meg smemit nem tudtam csinálni. Most az orvos csinált vele valamit, mert pár napja jobb, azóta tudok ülni is, szóval azért nem mindig olyan jó tanács nem kivárni a gyógyulási időt, de elhiszem, hogy van, akinek segít.
2016. márc. 23. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!