Megúszhattam volna vajon gátmetszés nélkül is 4,3 kilós gyerekkel?
167 centi vagyok, 65,5 kg-val mentem szülni, összesen 9,5-et szedtem fel, es csak a hasamra. Viszonylag vékony vagyok, a csípőm közeoesen széles, nem tudom, ezek így együtt mennyire számítanak.
A szülés maga nagyon fájdalmas volt, fájdalomcsillapítást nem kértem. A kitolás kb 1 óráig tartott, azt mondták, lassan megy, a végén esett valamennyit a gyerek szívhangja, így minél előbb i kellett szedni. Erre hivatkozva, illetve arra, hogy nagy a feje (36 volt a fejmérete) mondták, hogy vágni kell kb 2-3 centit. Lett mellette ödémám, még most 1 hónap után sem tudok rendesen ülni.
Gátmasszázst csinàltam az utolsó hetekben.
Tudom, hogy senki nem lát be egy párhuzamos világba, meg nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha, de a fentiek ismeretében szerintetek elkerülhető lett volna a gátmetszés?
Egyik gyerekemnél sem kerültem el a gátmetszést, pedig mindhárom csupán 3 kg körüli súllyal született. Kb. 2 hét és jobban leszel.
Az, hogy mi lehetett volna? Szerintem kár rágódni rajta.
Szerintem jobban jártál, mintha próbálták volna, h ne legyen metszés, aztán repedtél volna a fenekedig akár.
Egy 2-3 cm-es egyenes szélű vágás szépen összevarrható, egy repedés meg hát...
Ezenk kár gondolkodni, örülj, h egészséges szép babád született.
50-50%
Én 4 kilós babát szültem( 160/62kg voltam) gátvédelemmel, de ennyi erővel szanaszét is repedhettem volna. Ezt már nem tudod meg. Hozzáteszem,én is 1 órát nyomtam,de ott helyben azt kívántam,bárcsak vágnának,h hamarabb kijöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!