Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ebben az esetben is sokkolhatj...

Ebben az esetben is sokkolhatja a babát a császár?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, hogy mennyire sokkoló a babának, ha császárral kiveszik őt az anyukája hasából.

Természetesen tudom, hogy kérésre nem szokás császározni (legalábbis Mo-on), és hogy orvosi indoka van a császárnak általában, tehát nem marad a babának más választása, mint ily módon megszületni, ha úgy adódik.

De vajon akkor is sokkoló egy baba számára a császár, ha előtte (akár jó sokat) vajúdott vele az anyukája? Hiszen a programcsászár esetében maga az orvos dönti el (vagy az anyuka bizonyos esetekben), hogy mikor jöjjön világra a baba, de ha elkezd vajúdni az anyuka, akkor ott már kijelenthetjük, hogy a baba akkor akart megszületni, amikor akart, nem tervezett módon, más által szabott időben, csak a "végszó lett császár", nem?

Vagy erről kinek mi a véleménye? Nem vagyok sem természetes szülés, sem császárellenes, kizárólag érdekelne, ki mit gondol erről.

2016. márc. 10. 12:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

7 napos a babám. 11 órát vajúdtam vele múlt kedden, de sajnos az erősebb fájásoknál esett a szívhangja. Császár lett a vége, pedig apás szülés lett volna...de szerintem is jobb így a babának, hogy vajúdtam vele. Én elhiszem ezt, hogy felkészül így a születésre egy kicsit.

Mint kiderült, 2x volt a nyakán a köldökzsinór, lehet, ha rendesen tágulok, és a szívével sincs probléma a zsinór miatt(?), akkor a szülőcsatornában megfulladt volna a köldökzsinórtól. Szóval tudta az én szervezetem, hogy nem kell tágulnom, és a baba is tudta, hogy nem szabad természetes úton születnie. Így jártunk jobban, lassanként én is kiheverem, egyre kevesebb a fájdalmam. Most már boldogok vagyunk együtt, és örülünk, hogy mindketten ép bőrrel megúsztuk.

2016. márc. 15. 18:27
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

Kicsit kesve,de meg hatha valaki jar erre.

3 csaszarbol ketszer vajudtam.elsovel teljes tagulasig,aztan esett a szivhangja.

Masodik inditott szules volt,4 orat vajudtunk de egyaltalan nem akart emg kibujni(41+1nap) es az elozo csaszar miatt vegul ismet az lett.egyikkel sem vokt semmi problema.

3. Programcsaszar volt 39.hetre ...hat az,hogy kenyelmesen kikapjak enyhe tulzas,nalunk mindenkepp....szegenyemnek ketszer estek neki mire sikerult kipaszirozni.huztak is nyomtak is mindenhonnan.kb egy orat volt velunk az orzoben es elvittek mert nagyon nyekergett.nem sirt csak nyekergett folyamatosan.azt mondtak fazik.aztan megis inkubatorban kotott ki elegtelen legzessel :(.szerensere hamar helyrejott.a gyerekorvos azt mondta nehezen ment az alkalmazkodas a kinti elethez.

Igy a magunk peldajabol ugy gondolom jobb ha csaszar elott vajudik az anyuka.

2016. ápr. 26. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:
54%

Kedves 12-es, köszönöm, hogy leírtad ezt, bár nagyon sajnálom, hogy a babádat megviselte a programcsászár! Ez megerősíti, hogy tényleg nem hiábavaló a császár előtti vajúdás, nem csak vigasztalnak vele.

Azt megkérdezhetem Tőled, hogy mennyi idő telt el a terhességeid között? Mi hamar szeretnénk kistesót, kb. 1 évvel a szülés után szeretnénk próbálkozni. A dokim szerint 1 év után már bőven lehet, de azért aggaszt picit a heg. Neked nem volt gondod vele?

7-es válaszoló voltam és bocsi az OFF-ért. :)

2016. ápr. 26. 15:34
 14/15 anonim válasza:
Felnottkent is azt ertekeljuk igazan amiert megdolgoztunk. Velemenyem szerint, termeszetesebb a babanak ha at tud menni legalabb a vajudas szakaszan, erzi a valtozast.
2016. máj. 24. 00:21
 15/15 anonim ***** válasza:

13 as.

Az elso ketto kozott 27 honap van.a masodik es harmadik kozt 7ev.de Nekem most a harmadiknal mar annyira vekony volt a hegem,higy amikor megnyitotta a doki a pici fejboret is megsertette.(alig lattszott par napig,tehat ne valami veres csunya dologra gondolj)mutatta az orvos,hogy legalabb 1-1,5 centinek kellett volna lenni,Nekem kb fel centi volt.azert faj annyira a vegen az elozo vagasnal a hasam.ha magatol elindult volna valoszinuleg nem birja az osszehuzodasokat es szetnyilik.

A masodiknal olyen problema nem allt fenn.

Erdekes,mert amugy a terhesseget is rosszabbul viseltem mint anno 18 es 20 evesen.

2016. máj. 24. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!