Megszületik a baba, hogyan tovább?
a tapszert ha szukseges a csecsemosok fogjak bekeverni.
minden mas osztonbol jon majd. ami meg mem azt megmutatjak, pl a pelusozast koldok apolast.
Hol fogsz szülni? Ne haragudj de manapság a bababarat kórházak divatjának közepen olyan nehezen hiszem el.
Ha nem kérdezel magadra hagynak, de szinte kizártnak tartom, hogy elutasít a csecsemos ha hozza fordulsz...
Pelenkazas, hiába mutatják meg a gyakorlattól leszel ügyesebb, nekem a szoba társam mutatta meg, hogy ha a gumis részt a lábánál bedugom jobban tart a pelus nem folyik ki...
Szoptatás en egy teljes napig rosszul csináltam,mire a szopis tanácsadó bimbó védőt ajánlott, es ez meg oldódott, de újfent a szoba társam javasolta, hogy hozassam be a kókusz Polyát es azzal tamasszam meg szoptatás közben... Nekem ezek pl beváltak...
De fordulj szerintem bizalommal kedvesen a csecsemősokhoz, segiteni fognak
Kulfoldon szultem,akkor meg nem tudtam hogy fog zajlani minden. Mikor megszuletett a fiam,minket is egyedul hagytak teljesen egy szobaban 2 oran keresztul.(utana csak 10 percre jottek be mig figyeltek a babara en meg letusoltam) meg magzatmazosan is hoztam haza:)
A lenyeg: es biztos vagyok benne,hogy ez mindenhol igy mukodik. Volt egy gomb az agyam folott es azt megnyomva jottek az apolok. En szinte mindig csengettem,mert nem tudtam cicire rakni. Mindenki mosolyogva jott segiteni. Nem szegyen segitseget kerni. Ha valahol elakadsz,kerdezz. Nem attol leszel jo vagy rossz anya,hogy az eleje docogosen megy-e vagy sem. Majd belerazodsz. Aztmondtak nekem szules elott,hogy meglatom,ha megszulok,nem felek majd felvenni stb. Hat feltem,de belejottem. A furdetes volt a leghosszabb,ahhoz 3 het kellett. Barmilyen ketelyed van,hivj segitseget! Ne azzal foglalkozz,hogy pl a szomszedos anyuka milyen rutinos. :)
Először etetés, aztàn pelusozàs, ugyanis evés közben indul meg a bélmozgàs is :)
Egy ilyen picit kb. csak etetni, pelenkàzni kell, esetleg ölbe venni ha sìr-idegen nekik még ez a vilàg. Nameg büfiztetni.
Majd ràérzel, hogy mit hogyan. Nemnagyon lehet elrontani
Pont így voltam mint te. Hidd el segítenek, lesz azért csecseőosztály, az mindenhol van. Ott megmutatták hogy pelekázzak, hogy fogjam a babaát, hogy ápoljam a köldökcsonkot.
Elvileg ha sír akkor pelenkacsere, köldökcsonkápolás és utána etetsz, de én végül fordítottam a sorrenden, mert annyira sírt, hogy inkább adtam a kaját. Hogy van e elég tejed azt majd látod, mert mérlegre kell tenni a babaát kaja előtt és után, a különbség amit megevett. Ezt ki lehet számolni menniyt kell ennie van erre egy számítáás, a neten tuti fent van. így láthatod, hogy megeszi e azt ami korának súlyának megfelel. Ha kevés akkor lehet tápszert adni. HA tápszert szoktak, mert az nem allergizál, de előbb az anyatejet próbáld, mert az elején az a pár csepp is elég lesz, nagyon pici a gyomruk.
Én is sokat kínlódtam, mert kevés volt a tejem, sírt a fiam aki még hasfájós is volt, diétáztam mert állítólag nem mindegy mit eszik az anyuka szoptatás alatt, de kevés is lett a tejem végül tápszer lett. Ezt a háziorvos írta fel receptre. Amikor hazamentek majd kijön a védőnő meg a gyerekorvos is, de persze szóljatok majd nekik és akkor ők megérdeklődik mennyit eszik a baba, ha valami nem jó akkor úgyis ír tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!