Veletek is volt ilyen? Ti hogyan oldottátok a stresszt?
Nyilván stresszes ez az időszak, hiszen napokon belül teljesen megváltozik az életed. Még többedik gyermeket váró anyukáknál is teljesen normális a bizonytalanság ebben az időszakban!
Én a magam részéről igyekeztem élni az életem, amennyire csak lehetett. Január 5-re voltam kiírva, és szilveszterkor még elmentem bulizni (barátokhoz, házibuliba). Még táncoltam is, pedig bálna voltam. :)
Nekem ez vált be...
Nekem a befelé figyelés segített. Valójában nem is voltam stresszes a szülés előtt, pedig egyébként egy igazi paragép vagyok, mindenen képes vagyok pánikolni.
De annyira akartam, hogy a lányommal egymásra hangolódjunk, hogy az utolsó időben már csak ezzel foglalkoztam. Meg is lett az eredménye, nagyon jó szülésem volt, a beavatkozások (beöntés, burokrepesztés, gátmetszés stb.) és a fájdalom ellenére is jó szívvel emlékszem vissza rá, a gyerekem pedig olyan külsővel jött világra, mint a császáros babák (jó, a feje kicsit csúcsos lett, de egyáltalán nem látszott meggyötörtnek.)
Próbálj nem foglalkozni a külsőségekkel, minden eshetőségre úgysem tudsz felkészülni. És nem, nem fogsz tudni mindent. Sőt. Mindent meg kell tanulnod, és minden egyes nap egy újabb tanulási folyamat lesz. A lányom már 13 hónapos, és most már sokkal könnyebb, de még most is naponta tanít valamit! :)
Most eszembe jutott, hogy néha azért rám is rámtört a szorongás, ilyenkor bevettem egy két Sedatif PC-t.
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!