Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti hogyan szülnétek a helyemben?

Ti hogyan szülnétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Volt egy inditott szulesem 2 eve, 5 ora vajjudas utan vegul megcsaszaroztak mert nem fert at a baba feje a csipomon. kicsi vagyok, 158 cm.es eleg keskeny a csipom.

A csaszar utan tejlazat kaptam mert nehezen tudtam szoptatno, fajt minden poz, ezert becsomosodott a mellem amit a korhazban nem igazan kezeltek nem foglalkoztak vele, ezert 10 napig bent szivtunk.

amugy annyira nem viselt meg,.szep elmeny mindezek ellenere, a hegem nagyon szep lett szinte bugyiban nem is latszik.

most ujra terhes vagyok es az orvosom lassan tudni szeretne mire keszuljon..tehat alapbpl o engedne hogy megprobaljam siman, de en nagyon felek...olyan sok rosszat hallani: kiszakad a heg, inkontinencia, kitagul a no alul, fajdalmas a gatseb stb..raadasul a babam mar most nagyobb mint az elozo volt.ennyi idosen...mindezek miatt felek most mar a sima szulestol, holott ha valaki hat en lassan epultem fel a csaszar utan, csak most mar valahogy az megis kiszamithatobb utnak tunik,.fix idopontra keszulni, tudni mi var ram, es persze kihagyni a vajjudast...a hasam meg mar igy is ugy is heges...Ti mit gondoltok?

termeszetesen a baba az elso szempont tehat az orvosom barmi miatt is ervel egyik vagy masik ut miatt ami a baba egedzsegevel kapcsolatos ok akkor ra fogom magam hagyni. De most ilyenrol ugye egyenlore nins szo, leven 12 hetes vagyok.

2016. febr. 10. 06:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
3. Babánkat várom, én pedig rettegek, hogy csak nehogy császár legyen. Mindkét gyerekemet simán, érzéstelenítő nélkül, indítás nélkül szültem. Fájt de másnapra kutya bajom nem volt. Intim tornáztam már terhesen is pont az inkontinencia elkerülésére, nem is volt ilyen gondom. A gátseb is nagyon hamar meggyógyúlt. Nem tudnám elképzelni, hogy császároznak, nekem csak vakbél műtétem volt de az is fájt nem hogy még egy akkora vágás.
2016. febr. 10. 07:06
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Jah és semmivel sem kiszámíthatóbb a császár, mert mondjuk megbeszélted a dokival, hogy augusztus 23án császároz, de beindul a szülés 17én akkor hiába vátad a kiszámítható időpontot, akkor hamarabb műtenek meg.
2016. febr. 10. 07:08
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

"olyan sok rosszat hallani: kiszakad a heg, inkontinencia, kitagul a no alul, fajdalmas a gatseb stb.."

Igen, ez szokott a kontra a temészetes szülés ellen. Most nem megyek bele, de sok fa,,szsággal riogatnak, aminek fele sem igaz. MOndjuk érdekes, hogy ezek az indokok előrébb vannak nálad, mint a téraránytalanság,ami miatt az előző az lett.

A te esetedben császárt választanék, de nem a fenti indokaid miatt, hanem azért, mert valószínű a második sem fog kiférni!

2016. febr. 10. 07:27
 4/15 anonim ***** válasza:

Megjósolhatatlan.

Én 155 cm vagyok, igaz, hogy vákuummal született, de nem téraránytalanság miatt, hanem forgási rendellenesség miatt elakadt. Ergo rossz szögben volt a feje és az orvosnak kellett még néhány fokot forgatni rajta, hogy pont jól illeszkedjen (a medencén is ovális a lyuk és a gyerek feje is ovális). Ez például egy ritka, és előre megjósolhatatlan komplikáció.

A külső csípőszélességnek semmi köze a belsőhöz, amit maximum röntgennel vagy UH-val tudnak megnézni, anatómiailag két teljesen külön dolog.

De van egy nálam fél fejjel alacsonyabb ismerősöm, aki minden gond nélkül szült 4.5 kg-os babát. Pedig ő aztán végképp alacsony, szerintem a 150 cm-t se éri el.

A gátseb nem fájdalmas. Nekem a gyerek feje mellett még az orvos kezét is meg kellett szülnöm, mégsem fájt a gátsebem.

Előre nem látható így nálad a kimenetel. A pontos anatómiai felépítésedet az orvosod tudja, így rá hagyatkoznék.

2016. febr. 10. 07:52
 5/15 anonim ***** válasza:
Én abszolút természetes szülés párti vagyok, én a császártól rettegtem mindig, szerencsére nem kellett megtapaszzalnom, de úgy vagyok vele, ha az első császár lett volna akkor másodjára is valószínű azt kérnék, teljesen normális, hogy attól félsz kevésbé, amit már próbáltál, és legalább csak egy helyen van nyoma a szülésnek.
2016. febr. 10. 09:14
 6/15 anonim ***** válasza:

hmm...

hát én megvárnám amíg vajúdni nem kezdek és akkor majd kiderül h mi lesz a vége elvileg az első szülésnél amúgy is tágult a medencéd lehet sikerülne simán szülnöd

a 2. gyerekemmel így volt sima szülésre készültem és császár lett mert a feje nem illeszkedett be rendesen vagyis mindig minden tolófájásnál elmozdult

több mint 1 órát próbálkozott a doki kivarázsolni belőlem természetes módon de az istenadta kölyke csak nem akarta :-DD (most is ilyen makacs) szal császárt lett a vége

de a vajúdásnak hála másnap már ömlött a tej nem esett vissza a súlya és nem lett sárga sem :-)

ja a 3. gyerek megint természetes módon született :-)

hmm a hüvely izom szal szülés után visszaáll az eredeti állapot tény kell neki idő

gát seb akkor van ha nem profi a doki/szülésznő ma már van gátvédelem !

császár esetén nem ugyan ott vágnak hanem pont mellette és összevarrják a régivel - legalábbis nekem ezt mondta a doki a 3. gyereknél (mivel az előző császár miatt esélyes volt az újbóli, ha a heg rosszul viselkedik)

inkontinencia - azért vannak az intim tornák és a PC izmokat fejlesztő gyakorlatok ...

már most nyugodtan gyakorolhatsz :-)

2016. febr. 10. 09:40
 7/15 A kérdező kommentje:

úgy tudom direkt előbb csinálják a programozott császárt a kiírt előtt 2-3 héttel, épp azért, hogy ne induljon meg a szülés addig...vagy ezt rosszul tudom?

de ha a természet beindítani, akkor nyilván megpróbálnám természetesen, mert az egy jel, legalább is én annak venném.

2016. febr. 10. 09:56
 8/15 anonim ***** válasza:

igen így van

de ez nem feltétlen jó a gyereknek h idő előtt kell megszületnie

maga a vajúdás sok olyan élettani folyamatot beindít amit a porgi császár nem - pl tejbelövés

ez a te testednek és a gyereknek is jobb

sok helyen ha ilyen kétesélyes a dolog akkor hagyják vajúdni az anyát egy ideig és csak utána császároznak - mivel nem olyan ok van a háttérben ami indokolná h progi császár legyen

indítást ne engedj !

DE ha természetes szülésre készülsz akkor Figyelni kell végig a belső hegeket és a szülés során nem igen kaphatsz EDA-t oxit meg pláne nem lévén éreznek kell ha a belső hegek varratok nyílnak - az máshogy fáj - nem lehet felgyorsítani a szülést mert az extrém gyors tágulás sem tesz jót neki

nekem pl 2x annyi vizsgálat volt a 3iknál szülés közben - nem manuális hanem UH - óránként ránéztek a belső varratokra h mi a helyzet

az volt jó h alapban is lassan vajúdtam és tágultam :-)

2016. febr. 10. 10:35
 9/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem pl a fiam a 35. Hétre született, hiába lett volna a programozott császár a 37. Hétben..
2016. febr. 10. 10:39
 10/15 A kérdező kommentje:
hát ha a őt is túl hordom két héttel mint a lányom, kénytelen leszek hagyni az indítást...szóval gondolod hogy a programozott császárosok nem, vagy kevesebb eséllyel tudnak szoptatni? mert nekem nagyon fontos hogy szoptassam a babámat, legalább az első 6 hónapban
2016. febr. 10. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!