Milyen szinten és mibe van beleszólása a háziorvosnak a várandósság alatt?
Figyelt kérdés
6 hetes vagyok, ez az első terhességem és sok mindent homály fed számomra. Többek között a feltett kérdés is. Milyen teendőim vannak még orvosokkal kapcsolatban, védőnő stb stb.2016. febr. 3. 09:56
11/13 anonim válasza:
Ha van a nőgyógyásztól papírod, hogy van szívhangja a babának, vagyis élő terhességről van szó, akkor keress fel a körzeted szerint illetékes védőnőt. Amelyik utcában laksz, nézz utána, hogy ahhoz az utcához melyik védőnő tartozik és menj el hozzá. Általában a gyerekorvosi rendelőknél ki szokták írni, hogy melyik védőnő melyik utcához tartozik és mikor van várandós tanácsadása. Lakcímkártya nem számít, nem a bejelentett lakcím a fontos, hogy hanem melyik utcában laksz jelenleg és hova fogod a babát hazavinni. Ezt majd megkérdezik. Tőle kapsz terhes kiskönyvet, ami nagyon fontos, mert háziorvosod, nőgyógyászod és a védőnőd abban fogja dokumentálni a terhesség alatt végzett vizsgálatokat és eredményeket, szülésre is vinni kell! Védőnőhöz kötelező elmenni, nem választhatod ki kihez szeretnél, csak a körzeteshez mehetsz. Lemondhatod, de akkor a gyermekvédelmisek járnak majd hozzád.
12/13 anonim válasza:
az én háziorvosom nem "szól bele" semmibe, csak ajánl nekem dolgokat. én azért járok hozzá, mert ő írja ki a laborokat nekem és felírja a speckó gyógyszereimet, hogy ne kelljen magándokinak fizetni a felírásért.:)
nekem a nőgyógyászom a 12. heti kombinált teszt után javasolta a védőnő meglátogatását, mert előtte ugye bármi lehet és fontos a kombinált teszt eredményét megvárni. De, ha államiba mész és írnak a kiskönyvedbe, akkor kell a védőnő hamarabb. (ami már törvényileg nem kötelező, adhat a kórház vagy a dokid is a terhességed végén igazolást az anyaságihoz)
amúgy tök egyszerű, vannak a neten listák, hogy kb mi a protokoll, aztán a saját dokid majd elmondja, nála mi, itt van pl. ez a miénk: [link]
34hkm
13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, így már tisztább és értem ezt a részét. Semmiképp nem hagynám ki a fontos lépéseket, egyszerűen csak nem tudtam hogyan zajlik. Minden percemben azon vagyok, hogy megtudjam, mi a jó ilyenkor a babának és nekem is, csak a háziorvos zavart össze, Még csak a 6. hétben vagyok, és csak petezsák volt látható az ultrahangon, és a nőgyógyász sem említette még a védőnőt. Köszönöm még egyszer a hasznos válaszokat! :)
2016. febr. 4. 08:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!