Várandósság alatt ti hány kg-ot szedtetek fel a babával?
84-el kezdtem, fogytam a 24. hétig 4 kg-ot, 88-al mentem szülni, tehát összesen 8 kg jött fel rám.
Ebből szerencsére semmi nem volt zsír csak a baba, magzatvíz, lepény stb.
3 kg lett a lányom.
Viszont mióta szoptatok, 10 hónap alatt felszaladt 12 kg :(
Elsővel 9 kilót
Másodikkal 7 kilót
Harmadikkal 5 kilót
Terhességi diab. miatt (és időközben életmód váltás)
Alacsony zsírtartalmú hús, sok zöldség, gyümölcs, kevés zsír (olaj, stb), kevés szénhidrát (liszt, cukor).
Alapvetően ezt.
De a terhességi cukorbetegség kijöhet a legnagyobb odafigyelés és a legvékonyabb testalkat mellett is - ez inkább hormonális.
Elhízást viszont étkezéssel és mozgással lehet megelőzni. Gyakran kell enni, cukrot, lisztet, magyaros kajákat (panírozott cuccok, zsíros ételek) elhagyni. Sportot pedig terhesen se szabad abbahagyni, mert általában nassolás és a sok üldögélés miatt híznak meg leginkább a terhes nők.
23 kilót híztam. A "víz része" lement gyorsan, de 7-8 kg plusz maradt rajtam, amitől nem tudok megszabadulni.
Mivel nagyon vizes voltam, a doki só-és fűszermentes diétára fogott, de semmit nem használt.
Terhesség előtt: 57 kg voltam
Szülés napján: 82 kg (vagyis +25 kg)
Szülés utáni nap: 76 kg (-6 kg, ebből a kisfiam volt 3 kg)
Szülés után 2 hónappal: 60 kg (nem sportoltam, nem diétáztam, csak szoptattam a kisfiam)
Szülés után 1 évvel: 58 kg, amit azóta is tartok.
Egyébként én nem vagyok hízlékony, de terhesen iszonyatos étvágyam volt, és akkor jöttek a kilók, de úgy ahogy jöttek, le is mentek, és most akármennyire is szeretnék plusz 2-3 kg-ot, nem tudok felszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!