Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Várandósság alatt ti hány...

Várandósság alatt ti hány kg-ot szedtetek fel a babával?

Figyelt kérdés
Hány kg-val kezdtétek a terhességet? Mennyivel mentetek szülni és szülés után hány kg-sak maradtatok?
2013. okt. 28. 13:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18-20 kg volt a vége. 2 héttel a szülés után annyi voltam, mint teherbeesés előtt, mivel a kilók nagy részét a vizesedés okozta.
2013. okt. 28. 13:32
 2/16 anonim ***** válasza:
48%

84-el kezdtem, fogytam a 24. hétig 4 kg-ot, 88-al mentem szülni, tehát összesen 8 kg jött fel rám.

Ebből szerencsére semmi nem volt zsír csak a baba, magzatvíz, lepény stb.

3 kg lett a lányom.

Viszont mióta szoptatok, 10 hónap alatt felszaladt 12 kg :(

2013. okt. 28. 13:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Elsőt 50kg-mal kezdtem, 65kg-val mentem szülni. Szülés után 5 kg maradt rajtam. Másodikat 55kg-val kezdtem, 66kg-val mentem szülni. Ismét 5kg maradt rajtam.
2013. okt. 28. 13:34
 4/16 anonim ***** válasza:
Az első terhességél 53 kg-val kezdtem és kb. 15 kg-t szedtem fel, olyan 56 kg-val jöttem haza. Most 54 kg-ról indultam, most tartok plusz 11 kilónál, még két hét van hátra. De ugye most rohangálok a nagyobb gyerek után...
2013. okt. 28. 13:34
 5/16 A kérdező kommentje:
Babát szeretnénk és félek, hogy túl sokat szednék fel, vagy előjönne nálam a terhességi diabetes, mert a szüleim cukorbetegek. Mindenki mondja, hogy terhesség alatt tudatosan kell étkezni, de mégis hogy? Mit ehetnék? Itt nálunk sajna olyan védőnő van, hogy nem mond semmit.
2013. okt. 28. 13:36
 6/16 A kérdező kommentje:
És az a baj, hogy nagyon hízékony alkat vagyok, és félek, hogy még a baba is hatalmas lenne.
2013. okt. 28. 13:37
 7/16 anonim ***** válasza:

Elsővel 9 kilót

Másodikkal 7 kilót

Harmadikkal 5 kilót

Terhességi diab. miatt (és időközben életmód váltás)

2013. okt. 28. 13:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Alacsony zsírtartalmú hús, sok zöldség, gyümölcs, kevés zsír (olaj, stb), kevés szénhidrát (liszt, cukor).

Alapvetően ezt.

De a terhességi cukorbetegség kijöhet a legnagyobb odafigyelés és a legvékonyabb testalkat mellett is - ez inkább hormonális.

Elhízást viszont étkezéssel és mozgással lehet megelőzni. Gyakran kell enni, cukrot, lisztet, magyaros kajákat (panírozott cuccok, zsíros ételek) elhagyni. Sportot pedig terhesen se szabad abbahagyni, mert általában nassolás és a sok üldögélés miatt híznak meg leginkább a terhes nők.

2013. okt. 28. 14:04
 9/16 anonim ***** válasza:

23 kilót híztam. A "víz része" lement gyorsan, de 7-8 kg plusz maradt rajtam, amitől nem tudok megszabadulni.

Mivel nagyon vizes voltam, a doki só-és fűszermentes diétára fogott, de semmit nem használt.

2013. okt. 28. 14:25
 10/16 anonim ***** válasza:

Terhesség előtt: 57 kg voltam

Szülés napján: 82 kg (vagyis +25 kg)

Szülés utáni nap: 76 kg (-6 kg, ebből a kisfiam volt 3 kg)

Szülés után 2 hónappal: 60 kg (nem sportoltam, nem diétáztam, csak szoptattam a kisfiam)

Szülés után 1 évvel: 58 kg, amit azóta is tartok.

Egyébként én nem vagyok hízlékony, de terhesen iszonyatos étvágyam volt, és akkor jöttek a kilók, de úgy ahogy jöttek, le is mentek, és most akármennyire is szeretnék plusz 2-3 kg-ot, nem tudok felszedni.

2013. okt. 28. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!