Várandósság alatt ti hány kg-ot szedtetek fel a babával?
Ne izgulj, ha ilyen tudatosan készülsz rá, akkor nagyon sok mindent tudsz tenni érte, hogy ne legyen gond.
Én a 27. héten járok és 3,5 kilót híztam eddig.
Sajnálom, hogy a védőnő nem segít, az enyém zseniálisan jókat mondott. A lényeg, hogy a szénhidrátot kell csökkenteni, napi 160 grammra - tk. ez az a diéta, amit a terhességi cukorbetegségben ajánlanak. Ha azt követed az elejétől, akkor nem fogsz hízni és nem lesz gond a cukroddal sem.
Az olajra és a zsírokra szükség van, mert abban oldódik egy csomó vitamin, azt nem szabad mérsékelni. Ne kezdj el zsírmentes tejtermékeket enni, mert a kivont zsírt mindenféle adalékanyagokkal pótolják! Amit már most is elkezdhetsz elhagyni: cukor, liszt. Ilyenekre gondolok, hogy a teát, kávét teljesen cukor és méz nélkül inni, a lisztet még rántásként sem használni. Én rántás helyett vagy egy szem krumplit használok vagy csak anélkül összeturmixolom egy kicsit a főzelékeket. Egy csomó minden helyettesíthető, pl.: zabpehelyből is lehet tejbegrízt főzni és nagyszerű almáspite alapot lehet belőle csinálni. Egy idő után hozzászoksz a cukormentes ízekhez és nem lesz vele gondod.
Keress rá az interneten a 160 grammos diétára vagy kérdezd meg a háziorvosodat, hogy tudnál eljutni egy dietetikushoz.
Az olajokra/zsírokra persze, hogy szükség van, de nem olyan mértékben, ahogy egy átlag magyar háztartás használja. Az olajtól csöpögő rántott cuccok vagy zsíros sertéshúsok ne képezzék az étrend részét.
Az egészséges metabolizmushoz szükséges zsiradékmennyiséget be lehet vinni hozzáadott zsiradék nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!