Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Várandósság alatt ti hány...

Várandósság alatt ti hány kg-ot szedtetek fel a babával?

Figyelt kérdés
Hány kg-val kezdtétek a terhességet? Mennyivel mentetek szülni és szülés után hány kg-sak maradtatok?
2013. okt. 28. 13:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj, ha ilyen tudatosan készülsz rá, akkor nagyon sok mindent tudsz tenni érte, hogy ne legyen gond.

Én a 27. héten járok és 3,5 kilót híztam eddig.

Sajnálom, hogy a védőnő nem segít, az enyém zseniálisan jókat mondott. A lényeg, hogy a szénhidrátot kell csökkenteni, napi 160 grammra - tk. ez az a diéta, amit a terhességi cukorbetegségben ajánlanak. Ha azt követed az elejétől, akkor nem fogsz hízni és nem lesz gond a cukroddal sem.

Az olajra és a zsírokra szükség van, mert abban oldódik egy csomó vitamin, azt nem szabad mérsékelni. Ne kezdj el zsírmentes tejtermékeket enni, mert a kivont zsírt mindenféle adalékanyagokkal pótolják! Amit már most is elkezdhetsz elhagyni: cukor, liszt. Ilyenekre gondolok, hogy a teát, kávét teljesen cukor és méz nélkül inni, a lisztet még rántásként sem használni. Én rántás helyett vagy egy szem krumplit használok vagy csak anélkül összeturmixolom egy kicsit a főzelékeket. Egy csomó minden helyettesíthető, pl.: zabpehelyből is lehet tejbegrízt főzni és nagyszerű almáspite alapot lehet belőle csinálni. Egy idő után hozzászoksz a cukormentes ízekhez és nem lesz vele gondod.

Keress rá az interneten a 160 grammos diétára vagy kérdezd meg a háziorvosodat, hogy tudnál eljutni egy dietetikushoz.

2013. okt. 28. 14:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is hízékony vagyok, még is összesen 5 kg-t híztam az egész terhességem alatt! 70 kg-val kezdtem, 65-re fogytam az első 3 hónap rosszulléteivel és végül 75 kg-val mentem szülni. Egy héttel a szülés után ismét 65kg voltam, vagyis 5 kg-val kevesebb, mint ahogy indult a terhességem! Szoptatás alatt 67 kg lettem. És amint befejeztem a szoptatást 1 hónap alatt felszaladt 10 kg!!! És azóta sem tudom leadni, pedig tornázok, figyelek az étkezésemre. Minden ember, minden terhesség más, ne aggódj a súlyod miatt, ha egy kicsit odafigyelsz, akkor nem lesz gond vele! Én pl a terhességem alatt alig ettem, pedig imádok amúgy enni! De terhesen 3 falat után teltségérzetem volt, nap végére meg szörnyű gyomorégésem (ami előtte soha), szóval semmi kedvem nem volt enni.
2013. okt. 28. 16:46
 13/16 anonim ***** válasza:
53 kg voltam és 72-vel mentem szülni. Aztán maradtam 61 kg. De így nekem jó, terhesség előtt szerintem túl vékony voltam.
2013. okt. 28. 19:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is hízékony vagyok és mindig attól féltem, hogy terhesség alatt bálna lesz belőlem +25-30kg-t fogok felszedni. Ehhez képest 7kg-t szedtem fel. Szülés után két héttel már annyi voltam mint terhesség előtt. És a szoptatás miatt tovább fogytam még vagy 5-kg-t. Még elég rendesen néztem ki :) sajna az az 5 kg már visszajött :(
2013. okt. 28. 20:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Az olajokra/zsírokra persze, hogy szükség van, de nem olyan mértékben, ahogy egy átlag magyar háztartás használja. Az olajtól csöpögő rántott cuccok vagy zsíros sertéshúsok ne képezzék az étrend részét.

Az egészséges metabolizmushoz szükséges zsiradékmennyiséget be lehet vinni hozzáadott zsiradék nélkül is.

2013. okt. 29. 06:39
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
13-14kg-ot szedtem fel!Szülést követő másnap már csak plusz 4kg volt rajtam!Nem vizesedtem, nem volt semmi bajom, 3500gr született a fiam...Mivel még szoptatok, immár 8hónapja, ezért még mindíg van rajtam kb.3-4kg!Szoptatás abbahagyása után sztem ez is lejön rólam, sosem volt gond a súlyommal ezelőtt, sosem diétáztam... :)
2013. okt. 29. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!