Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, akik keves kilot...

Kismamik, akik keves kilot szedtetek fel varandossag alatt, titeket is szekal ezzel mindenki?

Figyelt kérdés
32 hetes vagyok, 55kg rol indultunk, most vagyok 61kg, tehat 6kg-t szedtem fel. Eddig a vedonom es nodokim nem talaltak ezt problemanak. Csalad, rokonok, baratok meg aggodnak miattam,nekem meg mar idegesito h szekal mindenki. Mas van a helyzetemben?
2009. ápr. 28. 10:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz velük. Ha eszel rendesen, és minden oké a babával, akkor ne aggódj. nem kell feltétlenül sokat hízni a terhesség alatt. engem pl diétára írt ki a dokim, mert a 24. hétre már 15 kgot híztam.
2009. ápr. 28. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te nem híztál keveset, hanem teljesen normális a 6 kg! Jó pár forrásból összeszedtem hogy mi a kívánatos hízási ütem, és ez előírásszerű.

Gratula!

2009. ápr. 28. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon érdekes dolog, hiszen a szakirodalom szerint 9-12 kg az ideális hízás terhesség alatt. Én 9,5 kilót híztam összesen a 40 hét alatt, pedig nem hánytam, nem diétáztam. Nekem is mindenki megjegyezte, hogy milyen keveset híztam, de nem szekáltak vele. Az orvosom és a védőnő pedig teljesen meg volt elégedve velem. Viszont szülés után voltak akik megkérdezték, hogy "Ugye nem fogyókúrázol?", mivel minden lement, sőt a szoptatással még fogytam az első pár hétben 3 kilót. Egyébként én meg vagyok győződve arról, hogy ezért viseltem olyan könnyen a terhességet. Az utolsó pillanatig teljesen mobilis voltam. Sokan sajnáltak, hohy biztos nagyon nehéz már az utolsó pár hét, de nem! Úgyhogy örülj neki és ne foglalkozz a huhogókkal! Ja és még azt is elárulom, hogy a bébikém végül 40+3-ra született 4,08 kilóval, tehát a kevés hízás nem jelent kicsi babát.

Gratulálok a babádhoz és könnyű szülést kívánok!

2009. ápr. 28. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Igaz én 23 hetes vagyok, és eddig 3 kg-ot híztam. Az baromira rosszul esett mikor azt mondta nekem egy 30 hetes kismama,hogy ez nem egészséges,és biztos valami baja lesz a babának vagy nekem:(

Amúgy sem voltam kövér,51kg-al kezdtem. Az eredményeim rendben vannak,az orvosom is azt mondta,hogy tökéletes ez a súlygyarapodás! Akkor most miről beszélünk?!

Ja, aki mondta 8kg-ot hízott addigra. Lehet annyi hetes koromra nekem is felfog szaladni még pár kilo!

2009. ápr. 28. 11:44
 5/8 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, megnyugtattatok :) minden jot.
2009. ápr. 28. 11:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Na abba gondolj bele én még csak 14!!!!! hetes vagyok, 54 kilóval kezdtem a terhességem, aztán rögtön az elején elkaptuk ezt a hasmenéses vírust...48 ra visszamentem. Most visszaszedtem magam 52 re. Pont tegnap voltunk vizsgálaton, ahol ugye 54 kilónak kellett volna lennem. Az orvos a 12. heti vizsgálaton megmondta, ha holnapra nem leszek 54 kg baj lesz. Hát még köszönő viszonyban sem vagyok az 54-el..... Úgyhogy bepakoltam 3 kg rízst a táskámba és véletlenül magamon felejtettem mikor mértek. Így nyomtam 55-öt.... teljesen meg voltak elégedve. Engem meg már kiakaszt (így az elején!!!!!) hogy folyton arra kell figyelnem hány kiló vagyok. 14 hetes Etióp kismami....
2009. ápr. 28. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én összesen 12 kg-ot híztam, mivel diétáznom kellet acukor miatt. A szülés után ugyanúgy 67 kg lettem, mint amíről indultam.

Most 7 hetes a lányom és ugyanúgy nézek ki, mint mondjuk 1 éve.

Egyébként nem szekált senik, én meg örülök, hogy nincsenek plusszkilók rajtam.

2009. ápr. 28. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 26 hetes vagyok és 2 kg-ot hiztam eddig , de a doki és a védőnő sem szoltak , hogy kevés lenne. A szomszédok csak annyit jegyeztek meg , hogy 6 honapos helyett csak 3-4-nek nézek ki , a baba rendben van , sőt még kicsit nagyobb is az átlagosnál. Ez a negyedik tehességem és eggyikkel sem hiztam 5-6 kilonál többet és a gyerekek egészségesek , és nem is voltak kicsik amikor megszülettek ( 3000 gramm , 2880 gramm , 3660 gramm ).
2009. ápr. 28. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!