Kismamik, akik keves kilot szedtetek fel varandossag alatt, titeket is szekal ezzel mindenki?
Szerintem te nem híztál keveset, hanem teljesen normális a 6 kg! Jó pár forrásból összeszedtem hogy mi a kívánatos hízási ütem, és ez előírásszerű.
Gratula!
Ez egy nagyon érdekes dolog, hiszen a szakirodalom szerint 9-12 kg az ideális hízás terhesség alatt. Én 9,5 kilót híztam összesen a 40 hét alatt, pedig nem hánytam, nem diétáztam. Nekem is mindenki megjegyezte, hogy milyen keveset híztam, de nem szekáltak vele. Az orvosom és a védőnő pedig teljesen meg volt elégedve velem. Viszont szülés után voltak akik megkérdezték, hogy "Ugye nem fogyókúrázol?", mivel minden lement, sőt a szoptatással még fogytam az első pár hétben 3 kilót. Egyébként én meg vagyok győződve arról, hogy ezért viseltem olyan könnyen a terhességet. Az utolsó pillanatig teljesen mobilis voltam. Sokan sajnáltak, hohy biztos nagyon nehéz már az utolsó pár hét, de nem! Úgyhogy örülj neki és ne foglalkozz a huhogókkal! Ja és még azt is elárulom, hogy a bébikém végül 40+3-ra született 4,08 kilóval, tehát a kevés hízás nem jelent kicsi babát.
Gratulálok a babádhoz és könnyű szülést kívánok!
Szia! Igaz én 23 hetes vagyok, és eddig 3 kg-ot híztam. Az baromira rosszul esett mikor azt mondta nekem egy 30 hetes kismama,hogy ez nem egészséges,és biztos valami baja lesz a babának vagy nekem:(
Amúgy sem voltam kövér,51kg-al kezdtem. Az eredményeim rendben vannak,az orvosom is azt mondta,hogy tökéletes ez a súlygyarapodás! Akkor most miről beszélünk?!
Ja, aki mondta 8kg-ot hízott addigra. Lehet annyi hetes koromra nekem is felfog szaladni még pár kilo!
Én összesen 12 kg-ot híztam, mivel diétáznom kellet acukor miatt. A szülés után ugyanúgy 67 kg lettem, mint amíről indultam.
Most 7 hetes a lányom és ugyanúgy nézek ki, mint mondjuk 1 éve.
Egyébként nem szekált senik, én meg örülök, hogy nincsenek plusszkilók rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!