Milyen szinten és mibe van beleszólása a háziorvosnak a várandósság alatt?
2: Igen, ez így van. Nem hallottál még védőnőről?
Időnként mész hozzá, aztán amikor megszületik a baba, ő megy hozzátok.
Ne mond, hogy ez olyan fura? Én még nem voltam terhes, de én is tudom, hogy vannak védőnők :D
Ez így van, de ez nem beleszólás, csak elmondta, hogy mi a teendőd. Egyébként a háziorvosnak annyi köze van a terhességedhez, hogy az elején megvizsgál, ő ad bizonyos beutalókat, és szakorvosi vélemény mellett ki tud írni táppénzre. Ezen kívül minden mást a védőnővel illetve a nőgyógyászoddal intézel.
A védőnő majd ad egy gondozási tervet, ebben minden benne van, ezen kívül minden kérdéseddel nyugodtan bombázhatod a tanácsadások idején, neki az a feladata (az egyik), hogy segítsen.
Hát a védőnőhöz elmenni abszolút a te érdeked, elmész, kiállítja a kiskönyvet, abba ír majd mindenki a gondozás alatt, háziorvos is hasznos ha pl tp kell.
Vagy te amúgy nem akarod "gondozni" a terhességedet?
Húha, hát én védőnő nélkül semmire sem mentem voltam.
Másképpen fogalmam se lett volna, hogy mikor kell melyik UH vizsgálatra menni, sőt, nekem a nőgyógyász megállapította a 7 hetes terhességet, utána már csak a 15. hétre rendelt vissza. Oda már a 12 hetes UH vizsgálat eredményével kellett mennem (máshol csináltattam) Ezeket magamtól biztos nem tudtam volna.
Ráadásul ha legalább 4 terhesgondozáson részt veszel, csak akkor fogsz kapni bizonyos juttatásokat szülés után.
De ezeket nem itt kell kérdezni, hanem szépen elmenni a védőnőhöz, és ő mindent el fog mondani sorjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!