Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szűlt farfekvésesen nagy...

Ki szűlt farfekvésesen nagy babát? Milyen súllyal született a baba? Hogy ment a szűlés?

Figyelt kérdés
Én 4740 gr babát szűltem ilyen módon.Kiváncsi vagyok van-e még erre példa.
2010. márc. 29. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Gratulálok!!! Ez nem semmi. Tudtad előre, hogy ekkora?

Ekkora babát általában császároznak...

2010. márc. 29. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Első farfekvéses gyermeket,nagy felelőség megszülni.Az én orvosom tiltakozott elenne.Amugy gratulálok.
2010. márc. 29. 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Farfekvéssel szülni?

Hol történt?

Én nagyon szüléspárti vagyok, de azért így nem vállaltam volna. (és ráadásul nagy is)

2010. márc. 29. 13:11
 4/7 anonim ***** válasza:
A nővérem szült faros babát,igaz nem ekkorát csak 3250g volt,és elég hamar megszületet,pedig első baba volt neki 3 óra alatt kezében foghatta a kislányát!
2010. márc. 29. 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Gratulálok :-)

mi is nagy babát vártunk és úgy volt, hogy faros szülés lesz. 2. babánk volt, az első 4650 grammal született.

A 39. héten még farfekvéses volt a babám. A doki mondta, hogy nyugodtan megpróbálhatjuk a szülést, de várjuk meg, míg magától beindul. 5 nap múlva indult a szülés, egész addig azt mondogattam, hogy bármekora babát hajlandó vagyok megszülni, de csak fejjel kifelé :-)

amikor beértünk a kórházba, az volt az első meglepetés, hogy az én okos kislányom megfordult és mostmár koponyafekvésben készen áll arra, hogy megszülessen :-D

4980 grammal és 57 centivel, 37 cm fejjel, de fejjel kifelé született

Szeretnénk még egy harmadikat is :-)

Kedves kérdező, nálunk sem merült fel a császár lehetősége, igaz a miénk az utolsó pillanatban fordult meg. Szerintem egy jó orvosnak meg kell tudnia oldani ezt a helyzetet, az enyém szerint a császár csak a lábtartásos helyzetben kötelező.

2010. márc. 29. 14:15
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem kötelező a császár, az orvos mérlegel, vállalja-e a fokozott kockázatot, ami annyiból áll, hogy a fej a legnagyobb átmérővel rendelkező testrész, adott esetben a test könnyebben kicsúszhat - a medence méretétől, formájától, a baba elhelyezkedésétől függően - pedig a baba feje (be)szorül, és ugye nem helyes megrántani a testánáél fogva. Ilyenkor még a feje bent van, a köldökzsinór is beszorulhat úgy, hogy a méhlepény felől már nem tud átfolyni a kint lévő hasba oxigéndús vér, ergo nagyobb az esélye az oxigénhiányos állapotnak. Császározni már nem lehet, ha a baba ilyen helyzetben van. Szerintem biztonságosabb a császár ilyen esetben, mégha kicsi is a sérülés kockázata.
2010. márc. 30. 10:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Ő már a második baba volt és az első is viszonylag nagy volt,4200 gr,igy azt mondták ő is ki fog férni.A szűlés beindulásakor,én dőnthettem el hogyan szeretnék szűlni.Nem bántam meg.Köszönöm a kedves válaszokat!!!!!
2010. márc. 31. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!