Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 1 nappal haza...

Szülés után 1 nappal haza lehet jönni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Második babámmal vagyok 25 hetes terhes :) Kerdesem az lenne, hogy ha pl. Megszulok pénteken délelőtt akkor szombaton delelott vagy délután ha nincs semmi probléma velünk haza lehet-e jönni. Akar saját felelősségre is. 2 éves a kislányom ne eszik es alszik nélkülem :/ es nem is szeretnem napokra itt hagyni. Nem bírnám ki.. Anno vele sem kellett napokat bent lenni csak 2 éjszakát voltunk bent. Szombat 11kor született hétfő delelott hazajöttünk :)
2016. jan. 30. 23:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
28%
Persze utolsó, és a vizsgálatokkal mi lesz? Nem viccből vagy unalomból csinálják. Túl lehet élni azt a 3 napot, nem kínoznak ott senkit. -.-
2016. febr. 1. 13:54
 22/23 anonim ***** válasza:
58%
Azért a vizsgálatok miatt ennyire nem kell kétségbeesni. Ugyanaz lenne olyankor a rendszer, mint az otthonszülők esetén, tehát a kötelező anyagcsereszűrést és a többi vizsgálatot (pl. csípő átmozgatása, újszülöttkori reflexek ellenőrzése stb.), valamint a BCG oltás beadását a gyermek háziorvosa végezné. Csak ezt előre kell megbeszélni, mert mint az otthonszülőknél, meg kell rendelni az oltóanyagot, az anyagcsereszűréshez használatos kellékeket, mivel még nem bevett szokás, hogy ezeket a házi gyermekorvos végzi, így nem biztos, hogy mindenből van neki a rendelőben. Az egyetlen, amit a háziorvos nem tud megcsinálni, az a műszeres hallásszűrés, de azt műszerhiány miatt a kórházak 99%-ban sem tudják elvégezni, a szubjektív szűrést (amikor csörgőt ráznak a baba füle mellett és figyelik a reakciót) szintén meg lehet csinálni kórházi körülményeken kívül is. Tehát megvannak erre a megoldások, szervezés kérdése, de egyre inkább elterjed, mivel nő az igény az ambuláns szülésre.
2016. febr. 1. 17:51
 23/23 A kérdező kommentje:
No mivel máé szültem egyszer tudom mi hogy történik a klinikán. Az első nap mikor megszületik az összes vizsgálatot megcsinálják majd a másik 1-2 nap pedig egyetlen egy percre sem vittek el a babát nulla 24ben velem volt! Egyetlen vizsgálat sem volt. A hallás vizsgálatot meg akartak csinálni de nem sikerült mert tul sok magzatmaz volt a fülében igy 6hetesen kellett menni vele! Szóval azért írtam hogy nem arról van szó hogy kibújik a gyerek es vizsgálatok nélkül haza jövünk... Hanem egy éjszakát bent maradunk es HA NINCS BAJ akkor haza jövünk. Itthon ezerszer jobb es nem fekszunk feleslegesen plusz 1-2 napot a kórházba ahol konkrétan 1x jött be egy nővér megnézni mizu... Illetve tudok e szoptatni.
2016. febr. 2. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!