Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 1 nappal haza...

Szülés után 1 nappal haza lehet jönni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Második babámmal vagyok 25 hetes terhes :) Kerdesem az lenne, hogy ha pl. Megszulok pénteken délelőtt akkor szombaton delelott vagy délután ha nincs semmi probléma velünk haza lehet-e jönni. Akar saját felelősségre is. 2 éves a kislányom ne eszik es alszik nélkülem :/ es nem is szeretnem napokra itt hagyni. Nem bírnám ki.. Anno vele sem kellett napokat bent lenni csak 2 éjszakát voltunk bent. Szombat 11kor született hétfő delelott hazajöttünk :)
2016. jan. 30. 23:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
A szülésznőm azt mondta, hogy a babànak mindenképp maradni kell 72 óràt, de volt màr olyan, hogy gyerekorvos leigazolta a szülőnek, hogy minden nap meg fogja nézni a picit, ha hazamentek, ìgy elentedték őket. Gondolom nem szìvesen. A KH a tàmogatàs teljes összegét csak akkor kapja meg az OEP-től, ha szülés utàn még 72 óràt benn tartózkodsz. Gondolom nagyonis szàmìt nekik az a pénz.
2016. jan. 31. 10:08
 12/23 anonim ***** válasza:
36%
Még jó, hogy számít nekik a pénz... Elvégre ellátnak, nem? Akkor legyen is kifizetve. Annyira álságos ez az érvelés, hogy a kórház csak a pénz miatt akar benntartani. Bakker... körülnéztetek már egy magyar kórházban? Ti sajnáljátok tőle a pénzt?
2016. jan. 31. 10:12
 13/23 A kérdező kommentje:
Debreceni klinikáról van szó egyébként. Amikor a "naggyal" voltam terhes akkor bekerültem a kórházba es haza jöhettem saját felelősségre annyit mondtak hogyha indul a szülés 3napkn belül akkor nem hívja tok mentőt. A lányomat pedig en ismerem volt olyan hogy 1 éjszakára el kellett mennem ( mármint egy teljes napra ) délutáni alvás nem volt enni pedig semmi sem evett! Egy kanál ételt nem evett meg éjszaka pedig 4kor aludt el ( az mar inkább hajnal ) ha nem muszáj ezt nem szeretnem! Igen en is nagyon ragaszkodok hozza es akkor mi van ? Egyébként megkérdezem a kórházat mert jovoheten úgyis beszélek velük. Lesz fogadott szülésznöm es orvosom is. Köszi a válaszokat
2016. jan. 31. 10:18
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

Amiről te beszélsz, az ambuláns szülés, még nagyon nem elfogadott Magyarországon (nyugaton ez a bevett, ha nincs semmi bajuk, 24 óra után hazamennek). Ennek egyik oka a finanszírozás, hogy csak 72 óra után kapja meg a kórház a szülés után a teljes keretet, ha előbb hazamentek, akkor csak kevesebbet, így nem érdekük titeket előbb hazaengedni, főleg ilyen időkben, amikor semmire sincs elég pénz... A másik ok, hogy nincs erre a helyzetre normális protokoll, tehát hogy ilyen esetben ki veszi le az újszülöttkori kötelező anyagcsereszűréseket, amit csak 48 óra után lehet megcsinálni, illetve ki adja be a BCG oltást. Ha viszel a gyermekorvosotoktól papírt, hogy ő megcsinálja, akkor elvileg ez nem lehet akadály. Ilyen esetben a hazajövetel utáni napokban a gyermekorvosnak és a védőnőnek mindennap ki kell menniük hozzátok megnézni, hogy minden rendben van-e (ugyanígy lenne, hogyha otthonszülést terveznél, olyankor sincs benn a baba a szülés után a kórházban, hanem ők mennek ki mindennap). A kórház bepróbálkozhat olyannal, hogy csak téged enged haza, a babát nem, de ezt jogellenesen teszi (pontosabban nem teheti meg), amennyiben a babával minden rendben. Na ilyenkor szokta a kórház kitalálni, hogy valami baja van, ami miatt benn kell tartani megfigyelésen... Jobbik esetben felajánlja a kórház, hogy bár elenged titeket, de úgy van lepapírozva, hogy még benn maradtatok, tehát ők megkapják a normatívát, ti meg mégis otthon vagytok (bár nem tisztességes, és ez esetben ha bármi történik veletek, őket veszik elő, hogy miért is nem voltatok tényleg benn, így sok kórház nem meri ezt megrizikózni). Egyetlen nagy hátránya van annak, ha hazamentek, hogyha bármi miatt mégis baja van a babának (pl. otthon kezelhetetlenül besárgul), akkor nem mehettek vissza oda, ahol szültél, hanem gyermekosztályra kerül a baba, ahol bár benn lehetsz vele, de nem biztos, hogy kapsz ágyat, egész nap széken ülni és ott éjszakázni pedig igen kellemetlen. Ezt kell mérlegelned.

Mindenesetre az a legtisztább, ha eleve már most beszélsz az orvosoddal, hogy te ezt tervezed, hogy lehetne megoldani.

2016. jan. 31. 10:37
 15/23 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező neked a kicsi érdeke nem is számít csak a nagy?

Vmit a naggyal kéne kezdened mert ez nem egészséges ... ma meg mi lesz vele ha oviba kerül?

Utolsó egyértelmű hogy a nagy miatt nem éjszakázna a kicsivel bent, ha szülés után rohan haza akkor szerited majd befekszik korházba?

2016. jan. 31. 11:18
 16/23 A kérdező kommentje:
"Kedves " utolsó szerinted a kicsinek nem jobb itthon a családjával mint egy kórházi szobában ahol 2-3 másik baba ordít folyamatosan velünk egy szobában ?? Nyilván számít a kicsi..
2016. jan. 31. 11:25
 17/23 A kérdező kommentje:
Egyébként egy sima kérdést tettem fel.. Az hogy leírtam az okot az az en dolgom de amúgy köze nincs hozza senkinek. Ne. Kell vitába menni meg abba semhogy nekem mennyire fontos a kicsi es a nagy gyermekem!
2016. jan. 31. 11:28
 18/23 anonim ***** válasza:
49%
Én se szeretem a kórházat, de okkal tartanak ott 3 napig kismamákat. Igenis vizsgálják meg a babámat, nehogy valami anyagcsere betegsége legyen és emiatt fogyatékos legyen. Én mint anya mondom, hogy felelőtlen vagy és nyugodtan felháborodhatsz ezen nem érdekel. Tessék hozzá szoktatni azt a lányt, hogy egyen és aludjon nélküled. Töltsön több időt apukával és a nagyszülőkkel.
2016. jan. 31. 17:51
 19/23 anonim ***** válasza:
46%
Hogyne lehetne! Ez csak egy retardált balkáni szokás, az oep támogatási rendszer miatt, h 3 napot bent tartanak. Saját felelősségre hazamehettek, álljatok ki magatokért, férjed is, ne csak te. Európában szültem, ott teljesen normáisnak számított hogy másnap hazamentünk, addig is csak azért maradtunk, mert este 10 kor bújt ki hajnalig szülőszobán voltunk
2016. jan. 31. 18:33
 20/23 anonim ***** válasza:
54%
Az előző válaszokban kevéssé kapott hangsúlyt az a tény, hogy nem csak a kérdező nagyobbik gyerkőcének, de neki magának és a babának is sokkal jobb lenne, ha hazamehetnének. (Persze csak ha nincs komplikáció.) Hiszen az első pár nap meghatározó élet-élmény, és a közöttük lévő kötődés szempontjából sem mindegy, hogy mennyit van együtt a mama a babával. Nagy kár, hogy Magyarországon még a 80-as évek szemlélete uralkodik.
2016. febr. 1. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!